Obchůdek s oblečením z druhé ruky ve svém...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@HanHa pořád doufám v to, že by se tu mohl ozvat někdo, koho to uživí…žl máš? nebo to děláš na černo a doufáš že tě někdo nenapráská?naděje umírá poslední
přes internet už prodávám, ale je to moc práce a výdělek minimální, ale je:-) proto bych to ráda propojila s tím obchodem… proč mít zboží v pytlích, když ho můžu vystavit
Pokud už podnikáš a máš zboží doma + v domě máš prostory na prodejnu tak není moc co řešit. Zkus to a uvidíš. A jsou to opravdu nebytové prostory zkolaudované pro prodej?
Jediné co bych řešil je otevírací doba. Není nic otravnějšího než muset každý den sedět na prodejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey moc děkuju, ale máme tu dvě květinky a obě toto nabízí
taky mě to napadlo, ale byla bych až třetí:-( napadla mě i půjčovna šatů, ale s tím je moc práce:-( kadeřnictví, kosmetika, masáže, krejčová… vše tu je:-(
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Kelsey enapo, to je to, co tu máme:-)@Apaji moc děkuji! paní je šikovná a je fajn, že se k ní spokojené zákaznice vrací… toho bych taky ráda docílila:-)
@HanHa pořád doufám v to, že by se tu mohl ozvat někdo, koho to uživí…naděje umírá poslední
přes internet už prodávám, ale je to moc práce a výdělek minimální, ale je:-) proto bych to ráda propojila s tím obchodem… proč mít zboží v pytlích, když ho můžu vystavit
Tak to máš pravdu, když máš prostor, vystavit. Ale musíš sama vědět, jaká je u vás skladba obyvatel (pokud tedy nepřijdeš na druh zboží, za kterým se budou lidé sjíždět).
Jsou tam matky na RD? Nebo hodně důchodců? Chová se u vás dost zvířectvo a mohla bys třeba i nabízet krmivo a potřeby pro zvířata? (z naší zahradní techniky tahají lidé pytle krmení pro slepice a psy, balíčky sena pro zakrslé králíčky, zrní pro kanárky apod.)…
U nás je třeba celkem dost důchodců a uživí se tu paní (a to platí nájem a nemalý), která má obchůdek, který je kombinací trafiky (ženské tam chodí pro křížovky, televizní programy, Chvilky pro tebe apod. Já pro Enigmu
) - říkala mi, že noviny a časáky jsou jednoduché, páč, co neprodá, vrátí. Platí dodavateli jen prodané. Pak tam prodává drogérii, takovou tu vesnickou - savo, diavu, k tomu pár aviváží, laků na vlasy, deodorantů. Dále tam má svíčky a vonné olejíčky, svíčky frčí hlavně kolem dušiček a adventu. A papírnictví - balící papíry, sešity, pera, tužky, gumy, o prázdninách i pouzdra a obaly na sešity a učebnice, fixy, pastelky, omalovánky atd. Uživí se celkem slušně. Dcera si tam chodí kupovat věci do školy, jsem ráda, že nemusím pro každou blbou tuhu do kružítka do města.
Ale je třeba zmapovat skladbu obyvatel, co chtějí, co jim chybí, za co by byli rádi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravou vyzivu?
Nebo ne obchod. Nehtarku mate?
Někdo kdo dělá masáže? Pedikuru?
Edit. Vidim až teď, masaze tam uz jsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Apaji můžeš mi, prosím, poslat taky kontakt do SZ. Dívala jsem se ti na profil, ale Ostravsko je velike
Mě napadly Fri**vice - když přes ně jezdím, tak tam vidím ceduli, že někdo šije plavky, tak by mě zajímalo, zda je to ono nebo někde jinde. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
A co třeba obchod s dárkovým zbožím? Třeba na objednavku?
Když dojdu ke známé do květinářství, má tady i takové ty drobnosti keramické, proutěné a celkove dekoracni zboží.
Mívá to nějak sezóně rozdělené. Třeba jen uvazat, nazdobit pěkný košík jako poděkování uč. ve skolce/skole za školní rok.
Tak si člověk vystoji frontu. Ony si to ty mamky mezi sebou řeknou a pak chodí samy.
jak často obyvatel malého města kupuje dárky?
Kytky jsou rychle kazící se zboží a pičovinky keramické a proutěné už dnes nefrčí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky toužím po svém obchůdku s hadrama
u nás už bylo celkem dost sekáčů, ale neudrželi se a to paní měla pořád výprodeje za 10,– ale taky je fakt že oblečení měla nic moc. Ale když máš svůj prostor šla bych dotoho a nabízela bych ne klasickej lis ale něco trošku lepšího
Mohla bys k tomu nabízet třeba i Nové spodní prádlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nee, Fri… to nejsou. Pošlu, ale holky, já od ní fakt začnu chtít nějakou provizi
Ne, prostě spokojené zákaznice se rády vracejí. A i můj manžel si kupuje plavky jen u ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahuhudka myslela jsem, že bych například udělala každý měsíc výprodej, kus za 10Kč a nebo bych dávala 1+1zdarma… nebo do drátěného koše zdarma dle výběru k nákupu… nenechala bych to zajít tak daleko, pokud by měl být měsíc co měsíc ztrátovější třeba po dobu jednoho roku… pak bych asi začala doplňovat jiný sortiment a zkoušela bych, co bude úspěšnější…
@jakanas ano, ŽL mám
podnikám cca od ledna… no, to je právě další věc, co budu muset zjistit… prostor potřebuje drobné úpravy, takže než bych se do toho pustila, vše okolo bych si do detailu musela zjistit
nechce se mi sedět v obchůdku každý den, takže už od začátku bych měla nastavenou pevnou otevírací dobu a děj se vůle boží…
@Apaji řekla bych, že je to tu dost mixlé:-) je tu důchoďák, ZŠ, MŠ… potkávám dost dětí, maminek a důchodců vlastně taky…
drogerie tu jsou dvě a jedna právě prodává i chovatelské potřeby… trafika je na náměstí:-) pořád mi to vychází na ty hadry… jeden sekáček tu byl, ale paní musela platit velký nájem a otevřela to v nešikovnou dobu, tedy v zimě a díky tomu měla velké náklady, tedy vysoké ceny zboží… byla jsem tam třikrát a nic si nekupila:-/ a to jsem byla zrovna těhotná, takže jsem nekoupila ani nic na mimčo, protože to měla vyskládaný v komínkách a mě se to nechtělo prohlížet a pak znova skládat a ještě dávat pozor, aby se mi nezbortil vedlejší komínek s dupačkama
ona tam měla prostě dost věcí špatně na to, aby se uživila…
- Citovat
- Upravit
@Burj Chalifa píše:
jak často obyvatel malého města kupuje dárky?Kytky jsou rychle kazící se zboží a pičovinky keramické a proutěné už dnes nefrčí.
Nevím, má tam narvane furt a v oboru dělá už 20r. zacla s tím po deckach.
Ted kdysi rikala, že měla výročí. Ale to je vyloženě květinářství a ty dekorace tam má co ji dováží dodavatele a asi co po ní chceme, tak to si vybere.
No to víš něco na svatby, něco na pohřby, oslavy, je tu škola, školka, svátky, vánoce, dušičky, furt neco. Zájem je.
Ale tady paní píše, že to mají no.
Co se dá ještě prodávat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kelsey moc děkuju, ale máme tu dvě květinky a obě toto nabízítaky mě to napadlo, ale byla bych až třetí:-( napadla mě i půjčovna šatů, ale s tím je moc práce:-( kadeřnictví, kosmetika, masáže, krejčová… vše tu je:-(
Ten sekáč je dobrej, já chodím do jednoho, evidentně prosperuje a věci super. Jdi do toho, hadry se nakupují v pytlích, pohledej na netu. Vybavení pořídíš za minimální cenu a když neplatíš nájem, náklady nebudou velké.
- Citovat
- Upravit
@bwemy jupí:-) néééé, lis ne! ten jsem koupila celkem třikrát, na zkoušku, od různých dodavatelů… a sotva se mi vrátil náklad:-( i když je pravda, že jsem si dost věcí odložila pro dítko… z jak velkého města jsi? nooo, spodní prádlo mě nenapadlo, jeden stojánek by se mohl vyzkoušet… pak třeba boty, kabelky… ale zase tak velký prostor nemám, by mě manžel hnal, kdyby musel přistavět ![]()
@Kelsey děkuju! zdravá výživa není špatný nápad:-) musela bych mrknout, co se dá sehnat v těch potravinách… v tomhle se orientuje moje mamča:-) chodí tam pořád, ale bydlí 60km daleko… jen netuším, kam se pro takové zboží jezdí
začnu pátrat ![]()
- Citovat
- Upravit
Mas vymyšleno jak naložit s neprodejnymi kusy? Ze na malém městečku musíš měnit-doplnovat třeba 1× týdne zboží i když to předchozí ti sotva vydělalo na nové?