Rada ohledně DPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
4. Teoreticky by se podle smlouvy měla dodržet výpovědní lhůta, ale prakticky neznám firmu, která by chtěla po zaměstnanci, který byl v práci jeden den, tuto lhůtu dodržovat, případně nějak vymáhat. Takže zrovna v tomto případě, pokud nebude zaměstnavatel ochotný přistoupit na dohodu, asi bych riskla další den prostě nepřijít.
2 a 3. moje domněnka je, že by to měl zaměstnanec dostat zaplacené, každopádně jistá si nejsem
1. nemám ponětí
Edit: doplnění - vycházím hlavně ze zkušeností, kdy jsem pracovala na DPČ (více infa můžu do zprávy, nechci tady zveřejňovat moc detailů)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blabla123 píše:
Ahojte holky, potřebovala bych nutně radu ohledně DPP.Za případné odpovědi děkuji
- Smlouva byla podepsána včera, ale píše se v ní, že zaměstnanec doložil potvrzení od doktora, které nedoložil. Je tedy smlouva neplatná?
- A dále, zaměstnanec už dneska pracoval 8 hodin, dostane těchto 8 hodin zaplaceno i když nedodá potvrzení od lékaře?
- Následující dny má jít na 10h a 14h, pokud by tyto dny odpracoval dostal by je zaplacené, když by nedodal potvrení od lékaře?
- Zaměstnanec chce smlouvu ukončit hned, ale ve smlouvě je 3 denní výpovědní lhůta. Myslíte si, že by šlo smlouvu vypovědět hned a další dny by nechodil do práce?
Takže tobě jde konkrétně o co? Zcela zjevně zaměstnanec (ty?) nechce do práce nastoupit a hodlá to udělat přes nedodání potvrzení o vstupní lékařské prohlídce, že? Upozorňuji tě na fakt, že pokud jsi v evidenci ÚP a nenastoupíš do práce, i když pracovat můžeš, ÚP tě může vyřadit z evidence. Tohle chování je vážně hnus! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:
Takže tobě jde konkrétně o co? Zcela zjevně zaměstnanec (ty?) nechce do práce nastoupit a hodlá to udělat přes nedodání potvrzení o vstupní lékařské prohlídce, že? Upozorňuji tě na fakt, že pokud jsi v evidenci ÚP a nenastoupíš do práce, i když pracovat můžeš, ÚP tě může vyřadit z evidence. Tohle chování je vážně hnus!
Nejde o mne a zaměstnanec není v evidenci ÚP ![]()
- Citovat
- Upravit
@blabla123 píše:
Nejde o mne a zaměstnanec není v evidenci ÚP
A potvrzení o vstupní lékařské prohlídce nedodal proč? Zcela zjevně chce nyní na tomto faktu dosáhnout neplatnosti dohody, nemám pravdu? Zaměstnavatel asi nemá nic lepšího na práci, než vypisovat dohody s takovými lemply, ne?
Neuvěřitelné, toto!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:
A potvrzení o vstupní lékařské prohlídce nedodal proč? Zcela zjevně chce nyní na tomto faktu dosáhnout neplatnosti dohody, nemám pravdu? Zaměstnavatel asi nemá nic lepšího na práci, než vypisovat dohody s takovými lemply, ne?Neuvěřitelné, toto!
Jelikož doktor zaměstnance má dovolenou a zástup to zaměstnanci nevypíše.
Vy jste fakt chytrolín ![]()
Pokud nemáte odpovědi k otázkám, tak proč sem vůbec píšete? Honit si ego? ![]()
- Citovat
- Upravit
@blabla123 píše:
Jelikož doktor zaměstnance má dovolenou a zástup to zaměstnanci nevypíše.
Vy jste fakt chtrolín
Jasně!
A proto se ptáš na neplatnost dohody, co? To potvrzení se dá doložit i později. To by ale musel mít zaměstnanec zájem pracovat. Z tvého příspěvku ale tento dojem nemám.
Edit - jo, chodím si tady honit ego na lemplech, kterým se pracovat nechce a zatěžují zamětnavatele naprosto zbytečnou administrativou.
Odpověď jsi dostala, pokud ji nevidíš, tvůj problém.
Příspěvek upraven 13.07.16 v 06:23
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:
Jasně!![]()
![]()
A proto se ptáš na neplatnost dohody, co? To potvrzení se dá doložit i později. To by ale musel mít zaměstnanec zájem pracovat. Z tvého příspěvku ale tento dojem nemám.
Tak vložit do té brigády 4000, aby vůbewc zaměstnanec mohl pracovat mi v pořádku nepřijde ![]()
A laskavě se zdržte odpovědí, jelikož o důvodech nic nevíte…
- Citovat
- Upravit
@blabla123 píše:
Tak vložit do té brigády 4000, aby vůbewc zaměstnanec mohl pracovat mi v pořádku nepřijde
A laskavě se zdržte odpovědí, jelikož o důvodech nic nevíte…
Pokud se nepletu, tak za vystavení potvrzení o vstupní lékařské prohlídce se platí pětistovka. Důvody znát nepotřebuji. Ty jsou z tvého úvodního příspěvku zccela zřejmé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:Pokud se nepletu, tak za vystavení potvrzení o vstupní lékařské prohlídce se platí pětistovka. Důvody znát nepotřebuji. Ty jsou z tvého úvodního příspěvku zccela zřejmé.
Důvody znát nepotřebujete, no dobře. Že vy si nedokážete představit víc než 500 je smutné, asi jste jednoduchý člověk. ![]()
- Citovat
- Upravit
@blabla123 píše:
Důvody znát nepotřebujete, no dobře. Že vy si nedokážete představit víc než 500 je smutné, asi jste jednoduchý člověk.
No, a ty si nedovedeš představit, že o tom asi něco vím, že? Čtyřka je fakt nesmysl. Navíc, se zaměstnavatelem se dá domluvit, že tyto náklady uhradí. Ne ale vyčihovákům, kterým se pracovat ve skutečnosti vůbec nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:
No, a ty si nedovedeš představit, že o tom asi něco vím, že? Čtyřka je fakt nesmysl. Navíc, se zaměstnavatelem se dá domluvit, že tyto náklady uhradí. Ne ale vyčihovákům, kterým se pracovat ve skutečnosti vůbec nechce.
Nevíš… ![]()
- Citovat
- Upravit
@blabla123 píše:
Nevíš…
Tak jo, no. Třeba ti tady někdo ještě napíše, že meleš nesmysly. Btw, na netu najdeš spoustu lékařů, kteří na svých stránkách výši tohoto poplatku uvádějí. Čtyřka ani náhodou. A děvčátko drahé, tak nějak je mi podnikání blízké, takže opravdu o tomto tématu vím rozhodně více, než ty. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:![]()
![]()
Tak jo, no. Třeba ti tady někdo ještě napíše, že meleš nesmysly. Btw, na netu najdeš spoustu lékařů, kteří na svých stránkách výši tohoto poplatku uvádějí. Čtyřka ani náhodou. A děvčátko drahé, tak nějak je mi podnikání blízké, takže opravdu o tomto tématu vím rozhodně více, než ty.
Nerozumíte tomu, tam jsou ještě další poplatky.
![]()
- Citovat
- Upravit
@blabla123 a to jsi je neznala nez jsi smlouvu podepsala? Jinak kdyz si u nas vybavim to papirovani okolo, tak bych z tebe nebyla nadsena. Ale on zamestnavatel nebude asi moc primy, kdyz chce vstupni platby. Otazka je, za co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte holky, potřebovala bych nutně radu ohledně DPP.
Za případné odpovědi děkuji