Rada ohledně DPP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5672
13.7.16 07:57
@blabla123 píše:
Ten certifikát a ostatní zaplatit musí. Včera zaměstnanci vezli boty a až na místě mu řekli, že za ně chtějí 400 kč.

Fakt nevím, co přesně podepsal a jak to má. Korektní zaměstnavatel se takto každopádně nechová.
Já bych nic neplatila a už tam prostě nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64982
13.7.16 07:57

@Adinal mám slušného zaměstnavatele na trvalý prac. poměr a platila jsem si vstupní prohlídku sama. Dcera si platila brigádu taky sama a je tam už víc než rok, je spokojená. Musela si taky koupit boty ze svého a za oblečení zaplatit vratnou zálohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
13.7.16 07:59
@vokishka píše:
@Adinal mám slušného zaměstnavatele na trvalý prac. poměr a platila jsem si vstupní prohlídku sama. Dcera si platila brigádu taky sama a je tam už víc než rok, je spokojená. Musela si taky koupit boty ze svého a za oblečení zaplatit vratnou zálohu.

Tak to pro mě není slušný zaměstnavatel, každý má ty hranice holt jinde.
Navíc je to na hraně zákona.

Příspěvek upraven 13.07.16 v 08:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
13.7.16 08:00
@blabla123 píše:
Ten certifikát a ostatní zaplatit musí. Včera zaměstnanci vezli boty a až na místě mu řekli, že za ně chtějí 400 kč.

Tak ale to mělo být v dodatku smlouvy přeci, pokud přebíral zaměstnanec nějakou uniformu, podepisoval, že je potřeba udělat certifikát, tak to má být zakotveno ve smlouvě či v jeho dodatku. Pokud není, nemusí nic platit, pokud je a on to podepsal, tak je to jen a jen jeho hloupost. Jinak jak trestní rejstřík, tak prohlídka u lékaře bývá standart. Prohlídka jak už bylo napsáno povinná u DPP není, ale dost zaměstnavatelů si jí nechává přesto vystavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
13.7.16 08:03
@medunka23 píše:
Tak ale to mělo být v dodatku smlouvy přeci, pokud přebíral zaměstnanec nějakou uniformu, podepisoval, že je potřeba udělat certifikát, tak to má být zakotveno ve smlouvě či v jeho dodatku. Pokud není, nemusí nic platit, pokud je a on to podepsal, tak je to jen a jen jeho hloupost. Jinak jak trestní rejstřík, tak prohlídka u lékaře bývá standart. Prohlídka jak už bylo napsáno povinná u DPP není, ale dost zaměstnavatelů si jí nechává přesto vystavovat.

Zaměstnanec podepsal dodatek, kde se zavázal, že certifikát zaplatí. :( A tuto část smlouvy mu nedali.
Ve smlouvě o cerfikátu není ani slovo.

• Citovat
  • Upravit
7210
13.7.16 08:05
@Adinal píše:
Má na to nárok, ale není to zákonná povinnost, což jsi tvrdila před tím.
Naopak u klasických pracovních poměrů to povinnost je vždy, psala jsi úplný opak.A pokud už to chci i po brigádníkovi, tak slušný zaměstnavatel to i zaplatí.

Slušnému zaměstnanci to zaplatit může. Nevím, proč by to měl platit někomu, kdo už po jednom dni chce skončit. Když už tady dáváš odkaz na paragraf, tak si přečti celé jeho znění. Pokud vyžaduji po zaměstnanci prohlídku a on mi jí nedoloží, je zdravotně nezpůsobilý a tudíž je dohoda neplatná. Zcela zjevně má na to stejný názor i náš zdejší Inspektorát. Jo a nevím, kde vidíš, že píšu úplný opak. PP se tady vůbec neřešil. To jen zakladatelka zmiňuje DPP, ale píše o něm jako o pracovním poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
13.7.16 08:06
@Gába27 píše:
U DPP je ta vstupní prohlídka nutná. Ty rizikové skupiny platí pro pracovní poměr.

Zde píšeš opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
13.7.16 08:08
@Gába27 píše:
Slušnému zaměstnanci to zaplatit může. Nevím, proč by to měl platit někomu, kdo už po jednom dni chce skončit. Když už tady dáváš odkaz na paragraf, tak si přečti celé jeho znění. Pokud vyžaduji po zaměstnanci prohlídku a on mi jí nedoloží, je zdravotně nezpůsobilý a tudíž je dohoda neplatná. Zcela zjevně má na to stejný názor i náš zdejší Inspektorát. Jo a nevím, kde vidíš, že píšu úplný opak. PP se tady vůbec neřešil. To jen zakladatelka zmiňuje DPP, ale píše o něm jako o pracovním poměru.

Já ten paragraf na rozdíl od Tebe znám velmi dobře.
Je snad jasné, že pokud po někom prohlídku vyžaduji a on ji nedodá, tak pracovní ani jiný poměr nevznikl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
13.7.16 08:09
@blabla123 píše:
Zaměstnanec podepsal dodatek, kde se zavázal, že certifikát zaplatí. :( A tuto část smlouvy mu nedali.
Ve smlouvě o cerfikátu není ani slovo.

nojo, ale to si za to může sám, pokud něco podepisuju, tak musím vědět co a pokud se mi to nelíbí, tak to nepodepisuju už na místě!!! Mě taky zaměstnavatel nedal dodatek ke smlouvě kde mám zapůjčeno firemní triko a kolik stojí v případě nevrácení a v tomto případě ho budu platit a to samé s čipem na docházku, ale vím to a jsem stím srozumněná, protože kdybych nebyla, tak to nepodepisuju.
Tomu dotyčnému se nejspíš stane, že nedostane žádné peníze s dodatkem že to byla srážka právě za ten certifikát. Ve smlouvě to nemusí být zakotveno, stačí když je ktomu dodán dodatek. Já fakt nechápu že lidé nečtou a nepřemýšlí co podepisují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
13.7.16 08:11
@medunka23 píše:
nojo, ale to si za to může sám, pokud něco podepisuju, tak musím vědět co a pokud se mi to nelíbí, tak to nepodepisuju už na místě!!! Mě taky zaměstnavatel nedal dodatek ke smlouvě kde mám zapůjčeno firemní triko a kolik stojí v případě nevrácení a v tomto případě ho budu platit a to samé s čipem na docházku, ale vím to a jsem stím srozumněná, protože kdybych nebyla, tak to nepodepisuju.
Tomu dotyčnému se nejspíš stane, že nedostane žádné peníze s dodatkem že to byla srážka právě za ten certifikát. Ve smlouvě to nemusí být zakotveno, stačí když je ktomu dodán dodatek. Já fakt nechápu že lidé nečtou a nepřemýšlí co podepisují

Zaměstnanec vše četl, ale nepředpokládal, že mu nedají kopii.
Jinak ohledně certifikátu se dozvěděl až na místě. :(

• Citovat
  • Upravit
7210
13.7.16 08:17
@Adinal píše:
Já ten paragraf na rozdíl od Tebe znám velmi dobře.
Je snad jasné, že pokud po někom prohlídku vyžaduji a on ji nedodá, tak pracovní ani jiný poměr nevznikl.

Tak hlavně že znáš paragraf. ;) Ona bývá často přímá praxe trochu jiná a potvrzení zaměstnanec dodává o něco později. Jen málokdy se však najdou zaměstnanci, kteří tohoto zneužijí. Nicméně, najdou se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
13.7.16 08:27
@blabla123 píše:
Zaměstnanec vše četl, ale nepředpokládal, že mu nedají kopii.
Jinak ohledně certifikátu se dozvěděl až na místě. :(

Pokud po něm chtěl zaměstnavatel zdravotní prohlídku, on ji nedodal, tak pracovní vztah nevznikl, jak psala @Gába27, tak tento názor posvětil i inspektorát práce.
Takže je v tomto případě úplně jedno, co podepsal, není to platné a nic platit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
13.7.16 08:28
@Gába27 píše:
Tak hlavně že znáš paragraf. ;) Ona bývá často přímá praxe trochu jiná a potvrzení zaměstnanec dodává o něco později. Jen málokdy se však najdou zaměstnanci, kteří tohoto zneužijí. Nicméně, najdou se.

Já právě vycházím z praxe, proto bych nikdy nenechala nastoupit zaměstnance, který nedodal vstupní lékařskou prohlídku.
Edit: samozřejmě jen ty, u kterých to vyžaduju.

Příspěvek upraven 13.07.16 v 08:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
13.7.16 08:30
@Adinal píše:
Pokud po něm chtěl zaměstnavatel zdravotní prohlídku, on ji nedodal, tak pracovní vztah nevznikl, jak psala @Gába27, tak tento názor posvětil i inspektorát práce.
Takže je v tomto případě úplně jedno, co podepsal, není to platné a nic platit nemusí.

A když podepsal papír, kde se zavazuje zaplatit tu částku za certifikát a ten není součástí smlouvy, tak to zaplatit musí?
Zaměstnavatel zaměstnance posílá do sídla firmy, ale tam zaměstnanec nepojede (po proběhlé telefonické komunikaci).

• Citovat
  • Upravit
5672
13.7.16 08:33
@blabla123 píše:
A když podepsal papír, kde se zavazuje zaplatit tu částku za certifikát a ten není součástí smlouvy, tak to zaplatit musí?
Zaměstnavatel zaměstnance posílá do sídla firmy, ale tam zaměstnanec nepojede (po proběhlé telefonické komunikaci).

Ne, nic platit nemusí. Pokud DPP není platná, tak snad ani nepotřebuje certifikát potřebný k jejímu vykonávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat