Rada ohledně DPP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7527
14.7.16 11:04
@Adinal píše:
Ježiš, ať nic neplatí, DPP není platná, tak proč by potřeboval certifikát? Jací lichváři a vymahači, co to je za firmu?

Ale pokud jim na to budou lidi skákat a budou všichni blbí jako ten Tvůj „zaměstnanec“, tak v tom samozřejmě budou pokračovat. Proč ne, když se lidi chovají jako ovce.

No nic, za blbost se holt platí, tady už nemá cenu si plácat játra, stejně všechny rady vyšly do ztracena.

AMEN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
14.7.16 11:06
@medunka23 píše:
@blabla123 tak přeci musí dostat potvrzení o tom, kolik zaplatil ne… Mě to přijde čím dál tím víc postavené na hlavu, co mají společného lichváři s nějakým certifikátem a jeho proplacení… co to bylo za práci? Pokud se bojí, že na něj zaměstnavatel něco šije, nejedná narovinu, ať si nahrává celou návštěvu a bude mít páku a hlavně případně důkaz na protiprávní jednání na ten inspektorát. Fakt mi to přijde divné, každý normální člověk čte co podepisuje, stará se o to aby měl veškeré papíry patřící ke smlouvě u sebe a zjistí si veškeré věci hned, pokud se zaměstnavatel chová tak jak píšeš, tak si sežene důkazy pro ten inspektorát. No nevím, prostě mi to přijde jako vymlouvání :nevim:

Nedostal smlouvu o tom, kolik má zaplatit. Zaměstnancův otec, tvrdí, že pokud by to nezaplatil, tak to ta společnost pošle lichvářům a ti to od něj můžou chtít vymáhat.
Byla to práce strážného.
Jeho chyba byla, že si nezval všechny doklady. :( To vím.

• Citovat
  • Upravit
blabla123
14.7.16 11:07
@Adinal píše:
Ježiš, ať nic neplatí, DPP není platná, tak proč by potřeboval certifikát? Jací lichváři a vymahači, co to je za firmu?

Ale pokud jim na to budou lidi skákat a budou všichni blbí jako ten Tvůj „zaměstnanec“, tak v tom samozřejmě budou pokračovat. Proč ne, když se lidi chovají jako ovce.

No nic, za blbost se holt platí, tady už nemá cenu si plácat játra, stejně všechny rady vyšly do ztracena.

Jenže o certifikátu ve smlouvě není zmínka, že by ho k výkonu práce potřeboval.
Já mu též radím, aby to neplatil a zjistil nějakou pomoc od toho úřadu. (včera tam psal a žádná odpověď)

• Citovat
  • Upravit
blabla123
14.7.16 11:10

Vážně se tu situaci snažíme vyřešit, ale zaměstnanec tvrdí, že smlouva DPP a smlouva o certifikátu jsou dvě odlišné a proto bude platit certifikát.

• Citovat
  • Upravit
7527
14.7.16 11:12
@blabla123 píše:
Jenže o certifikátu ve smlouvě není zmínka, že by ho k výkonu práce potřeboval.
Já mu též radím, aby to neplatil a zjistil nějakou pomoc od toho úřadu. (včera tam psal a žádná odpověď)

ať tam rovnou zavolá, bude to mít rychlejší… Jinak pokud se jedná o výhrůžky, tak fakt ten inspektorát, práci strážného musí vkonávat dle zákona s certifikátem, nicméně mu platí i pro jiné agentury, takže má platný certifikát který mu bude platit ve všech agenturách. Základ je vymoci si veškeré papíry a v prvopočátku vědět co podepisuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
14.7.16 11:13
@blabla123 píše:
Vážně se tu situaci snažíme vyřešit, ale zaměstnanec tvrdí, že smlouva DPP a smlouva o certifikátu jsou dvě odlišné a proto bude platit certifikát.

ale smlouva o certifikátu je dodatkem pracovní smlouvy, takto se to běžně dělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
14.7.16 11:14
@medunka23 píše:
ale smlouva o certifikátu je dodatkem pracovní smlouvy, takto se to běžně dělá

Ale zaměstnanec si myslí, že zde to tak nebylo.
Mimoto mohla byste se podívat na poslední příspěvěk z minulé strany, tam je problém s datumy.

• Citovat
  • Upravit
7527
14.7.16 11:27

@blabla123 vím, nejsem zaměstnanec inspektorátu, tudíž nevím zda datum u certifikátu je problém, to právě chce zvednout ten telefon a zavolat tam. Zaměstnanec se DOMNÍVAL spousty věcí, takže na to bych nesázela že to tak je že to není dodatkem smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
14.7.16 11:32
@medunka23 píše:
@blabla123 vím, nejsem zaměstnanec inspektorátu, tudíž nevím zda datum u certifikátu je problém, to právě chce zvednout ten telefon a zavolat tam. Zaměstnanec se DOMNÍVAL spousty věcí, takže na to bych nesázela že to tak je že to není dodatkem smlouvy.

Už včera jsem ho prosila, aby tam zavolal a nyní tam zavolal a řekli mu, že mají tyto poradny pouze pondělí a středu a on chce zítra jet a vše zaplatit :zed:
Vážně nevím, jestli něco zmůžu, už jsem řekla, že mu i zaplatím právníka…
On do pondělí čekat nechce, protože si myslí, že mu vyskočí penále.

• Citovat
  • Upravit
7527
14.7.16 12:09

@blabla123 tak v tom případě si za všechno může jen a jen sám. Pokud se dá takto snadno vystrašit a zastrašit, není mu pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
14.7.16 13:28
@medunka23 píše:
@blabla123 tak v tom případě si za všechno může jen a jen sám. Pokud se dá takto snadno vystrašit a zastrašit, není mu pomoci

Asi byste se divila, dala jsem mu několik možností na právní poradny, a do jedné napsal a dostal odpověď, že certifikát a s tím spojené stravné a jízdné má platit zaměstnavatel a pokud by zaměstnavatel trval na zaplacení zaměstnancem, tak na ně poslat ten úřad. :cert:

• Citovat
  • Upravit
7527
14.7.16 13:46

@blabla123 tam je otázka, co zaměstnanec podepsal, vím od lidí, co pracovali právě jako strážní a vešel do platnosti zákon o certifikátu, tak právě dostali dodatky stím, že za ně podnik certifikát zaplatí, ale oni se zavazují určitou dobu pod nimi pracovat a pokud nebudou, platí si certifikát, buď poměrnou část nebo celý(v závislosti na době kterou od udělání certifikátu odpracují. Pokud ten dodatek nemá u sebe a není si jistý co tam bylo všechno napsáno, ani právník mu nemůže kvalifikovaně poradit.
Základ je vědět přesně co podepsal a mít to u sebe a dle toho se zařídit. Opravdu vzhledem k tomu, že mám v okolí lidi kteří pracují jako strážní, vím co většinou tyto agentury dělají a věř že ani jedna agentura nebude mít 100% vše v pořádku a pokud by proti nim šel inspektorát, vždycky si na nich něco najdou.
Jinak různé poradny na internetu ne vždy poradí dobře, mám osobní zkušenosti v oblasti daní, stačí trošku jinak položená otázka a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat