Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak sestra by měla normálně určitě rodičák a možná porodné…
A jak se k tomu staví její gynekolog? Určitě tohle nějak spolu řeší ne?
Nejsem si 100% jistá, ale z logiky věci, pokud je sestra svéprávná tak jí dítě vzít nemůžou. matka by si měla požádat o svěření do péče a bude brát rodičák. ale pro informace bych šla na OSPOD.
No pokud to není výmysl budu s dovolením sledovat…
Jak to že jste se nestarali o antikoncepci nebo sterilizaci dříve… ![]()
Když se nedokážou postarat o sebe, těžko zvládnou postatat se o dítě, proboha…a jaký traumatizující zážitek bude porod pro svou sestru - nebude tušit co se s ní děje, proč se tomu tak děje…prostě rozumové vysvětlení asi těžko…
@pikola píše:
No a je svepravna? Proc jste s ni neresili antikoncepci?
Resit mohli, ale otazka je, jestli by si do toho zakladatelcina sestra nechala kecat. Moje sestra je na tom podobne, nastesti neotehotnela, ale kdyby ano, nezmuzeme s tim nic.
Zakladatelce drzim palce, nemate to jednoduchy ![]()
@Dice
Ano, bude mít nárok na 4.letou ale na porodný asi ne, bydlí u našich a mamka má okolo 10.000 a táta nevím ale tak okolo 15.000 a jak s nima bydlí tak jsou společně posuzované osoby :-/
@pikola
Ano je, ale neměla by být -máma je trošku líná to s ní vyběhat - říkám jí to už asi 5let.
Na gyndu chodí, přihlásila jsem jí k mojemu a několikrát i objednala a napsala jsem jí, že třeba 13.5. v 10.00 má být u dr. a ona tam nešla - protože se jí nechtělo nikam jezdit, když se to stalo po několikáté tak jsem řekla, že už ze sebe idiota dělat nebudu - zrovna jsem měla termín a do poradny jsem chodila každý týden
i gyndr se ptal kdy jako dorazí. Ona bydlí v jiném městě… no pak mi řekla, že na HA nemá peníze a, že jí nechce
![]()
@Vermion tak pokud umi s prominutim su*at, proc by mela byt vyvalena z porodu??? ![]()
@Anonymní píše:
Resit mohli, ale otazka je, jestli by si do toho zakladatelcina sestra nechala kecat. Moje sestra je na tom podobne, nastesti neotehotnela, ale kdyby ano, nezmuzeme s tim nic.Zakladatelce drzim palce, nemate to jednoduchy
a to se tedy neřeší? to mají děti, jak se jim zlíbí a ty děti pak vychovává rodina? nebo jdou do ústavu???
Ahoj, tohle je skutečně nelehká situace..Rýpat do tebe, že jste měli sestře včas zajistit antikoncepci nebudu, na to jsou tu jiné, stalo se a je potřeba to řešit v nejlepším zájmu dítěte a matky. Co se zkusit obrátit na nějaké občanské sdružení pro lidi s MP? Mohli by poradit jak v otázce příspěvků a svépravnosti, tak i ohledně mateřství tvojí sestry.
Zkus třeba http://www.spmpcr.cz/ jestli by nedokázali poradit, popř. odkázat jinam, kde poradí. Přeji hodně sil při řešení téhle náročné životní situace ![]()
@Anonymní píše:
@Dice
Ano, bude mít nárok na 4.letou ale na porodný asi ne, bydlí u našich a mamka má okolo 10.000 a táta nevím ale tak okolo 15.000 a jak s nima bydlí tak jsou společně posuzované osoby :-/@pikola
Ano je, ale neměla by být -máma je trošku líná to s ní vyběhat - říkám jí to už asi 5let.
Na gyndu chodí, přihlásila jsem jí k mojemu a několikrát i objednala a napsala jsem jí, že třeba 13.5. v 10.00 má být u dr. a ona tam nešla - protože se jí nechtělo nikam jezdit, když se to stalo po několikáté tak jsem řekla, že už ze sebe idiota dělat nebudu - zrovna jsem měla termín a do poradny jsem chodila každý týdeni gyndr se ptal kdy jako dorazí. Ona bydlí v jiném městě… no pak mi řekla, že na HA nemá peníze a, že jí nechce
![]()
![]()
no v tom případě, si to holt rodiče vyžerou a ještě bude nejspíš těžce litovat, že si nic nevyběhali…když už holce dovolili s ním bydlet…nechápu ![]()
No tak pokud je svepravna, tak ji dite nikdo brat nebude. Jedine pokud by se nestarala.
@viky23 no tak ono to su… je přece jen příjemnější než porod, nemyslíš??? ![]()
A porod je často šok pro mladou holku, natož takovou co je mentálně mezi 6-13 let…
Záleží, zda je tvoje sestra svéprávná. Pokud ano, svěří jí dítě, max bude s dohledem. Pokud není, tak jejím poručníkem je předpokládám mamka, pak bude dítě svěřeno do její péče (pokud o to zažádá)…
je to trochu složitější…
Řekla bych, že se to bude odvíjet od její svéprávnosti. pracovala jsem v dětském domově a měli jsme tam takové děti, jejichž rodiče byli oba nesvéprávní (v ústavu) a o děti se nezvládli postarat. nevím, jak by se řešilo, kdyby tvoje mamka byla pěstounka prcka. bohužel si takové děti tu genetickou výbavu nesou s sebou
Ahojky holky, jdu si pro radu
Moje sestra je v cca 6.měsíci těhotenství, ona je pomalejší - je jí 25let a otěhotněla s jejím přítelem kterému je okolo 33.let (též retardovaný) oba jsou na tom s rozumem asi tak na 6-13.leté děti. Když je tak poslouchám tak myslím, že někdy méně :-/ ale dozvěděla jsem se, že on je nesvéprávný - jeho matka na něj bere kdejaký příspěvek ale oni u ní nebydlí a bydlí u mojí mamky která jim nakupuje, vaří atd. (už je z toho už hodně na nervy - dokonce začala brát i AD) mamce skoro nic nedávají protože sestra nebude mít nárok ani na PPM protože v životě nemakala a makat asi nebude :-/
Jak to bude po narození dítěte? Veme jim ho sociálka, nedokáží se postarat ani o sebe natož o dítě
Budou se ptát rodiny zda si dítě nevezme k sobě? Já jsem sama se 2dětma a mamka chodí do práce.
Omlouvám se za anonym ale je to pro mě hodně citlivé téma