Těhotenství a nesvéprávný otec

Anonymní
16.9.13 09:56

Těhotenství a nesvéprávný otec

Ahojky holky, jdu si pro radu :oops:

Moje sestra je v cca 6.měsíci těhotenství, ona je pomalejší - je jí 25let a otěhotněla s jejím přítelem kterému je okolo 33.let (též retardovaný) oba jsou na tom s rozumem asi tak na 6-13.leté děti. Když je tak poslouchám tak myslím, že někdy méně :-/ ale dozvěděla jsem se, že on je nesvéprávný - jeho matka na něj bere kdejaký příspěvek ale oni u ní nebydlí a bydlí u mojí mamky která jim nakupuje, vaří atd. (už je z toho už hodně na nervy - dokonce začala brát i AD) mamce skoro nic nedávají protože sestra nebude mít nárok ani na PPM protože v životě nemakala a makat asi nebude :-/

Jak to bude po narození dítěte? Veme jim ho sociálka, nedokáží se postarat ani o sebe natož o dítě :zed: Budou se ptát rodiny zda si dítě nevezme k sobě? Já jsem sama se 2dětma a mamka chodí do práce.

Omlouvám se za anonym ale je to pro mě hodně citlivé téma :oops: :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
16.9.13 10:00

Tak sestra by měla normálně určitě rodičák a možná porodné…
A jak se k tomu staví její gynekolog? Určitě tohle nějak spolu řeší ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35903
16.9.13 10:00

No a je svepravna? Proc jste s ni neresili antikoncepci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
16.9.13 10:01

Nejsem si 100% jistá, ale z logiky věci, pokud je sestra svéprávná tak jí dítě vzít nemůžou. matka by si měla požádat o svěření do péče a bude brát rodičák. ale pro informace bych šla na OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
16.9.13 10:02

No pokud to není výmysl budu s dovolením sledovat…
Jak to že jste se nestarali o antikoncepci nebo sterilizaci dříve… 8o
Když se nedokážou postarat o sebe, těžko zvládnou postatat se o dítě, proboha…a jaký traumatizující zážitek bude porod pro svou sestru - nebude tušit co se s ní děje, proč se tomu tak děje…prostě rozumové vysvětlení asi těžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.13 10:05
@pikola píše:
No a je svepravna? Proc jste s ni neresili antikoncepci?

Resit mohli, ale otazka je, jestli by si do toho zakladatelcina sestra nechala kecat. Moje sestra je na tom podobne, nastesti neotehotnela, ale kdyby ano, nezmuzeme s tim nic.

Zakladatelce drzim palce, nemate to jednoduchy :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.13 10:08

@Dice
Ano, bude mít nárok na 4.letou ale na porodný asi ne, bydlí u našich a mamka má okolo 10.000 a táta nevím ale tak okolo 15.000 a jak s nima bydlí tak jsou společně posuzované osoby :-/

@pikola
Ano je, ale neměla by být -máma je trošku líná to s ní vyběhat - říkám jí to už asi 5let.
Na gyndu chodí, přihlásila jsem jí k mojemu a několikrát i objednala a napsala jsem jí, že třeba 13.5. v 10.00 má být u dr. a ona tam nešla - protože se jí nechtělo nikam jezdit, když se to stalo po několikáté tak jsem řekla, že už ze sebe idiota dělat nebudu - zrovna jsem měla termín a do poradny jsem chodila každý týden :oops: i gyndr se ptal kdy jako dorazí. Ona bydlí v jiném městě… no pak mi řekla, že na HA nemá peníze a, že jí nechce :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
17715
16.9.13 10:08

@Vermion tak pokud umi s prominutim su*at, proc by mela byt vyvalena z porodu??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
16.9.13 10:10
@Anonymní píše:
Resit mohli, ale otazka je, jestli by si do toho zakladatelcina sestra nechala kecat. Moje sestra je na tom podobne, nastesti neotehotnela, ale kdyby ano, nezmuzeme s tim nic.Zakladatelce drzim palce, nemate to jednoduchy :hug:

8o a to se tedy neřeší? to mají děti, jak se jim zlíbí a ty děti pak vychovává rodina? nebo jdou do ústavu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5861
16.9.13 10:11

Ahoj, tohle je skutečně nelehká situace..Rýpat do tebe, že jste měli sestře včas zajistit antikoncepci nebudu, na to jsou tu jiné, stalo se a je potřeba to řešit v nejlepším zájmu dítěte a matky. Co se zkusit obrátit na nějaké občanské sdružení pro lidi s MP? Mohli by poradit jak v otázce příspěvků a svépravnosti, tak i ohledně mateřství tvojí sestry.
Zkus třeba http://www.spmpcr.cz/ jestli by nedokázali poradit, popř. odkázat jinam, kde poradí. Přeji hodně sil při řešení téhle náročné životní situace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
16.9.13 10:12
@Anonymní píše:
@Dice
Ano, bude mít nárok na 4.letou ale na porodný asi ne, bydlí u našich a mamka má okolo 10.000 a táta nevím ale tak okolo 15.000 a jak s nima bydlí tak jsou společně posuzované osoby :-/@pikola
Ano je, ale neměla by být -máma je trošku líná to s ní vyběhat - říkám jí to už asi 5let.
Na gyndu chodí, přihlásila jsem jí k mojemu a několikrát i objednala a napsala jsem jí, že třeba 13.5. v 10.00 má být u dr. a ona tam nešla - protože se jí nechtělo nikam jezdit, když se to stalo po několikáté tak jsem řekla, že už ze sebe idiota dělat nebudu - zrovna jsem měla termín a do poradny jsem chodila každý týden :oops: i gyndr se ptal kdy jako dorazí. Ona bydlí v jiném městě… no pak mi řekla, že na HA nemá peníze a, že jí nechce :zed: :zed: :zed:

no v tom případě, si to holt rodiče vyžerou a ještě bude nejspíš těžce litovat, že si nic nevyběhali…když už holce dovolili s ním bydlet…nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35903
16.9.13 10:13

No tak pokud je svepravna, tak ji dite nikdo brat nebude. Jedine pokud by se nestarala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
16.9.13 10:14

@viky23 no tak ono to su… je přece jen příjemnější než porod, nemyslíš??? 8)
A porod je často šok pro mladou holku, natož takovou co je mentálně mezi 6-13 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.9.13 10:17

Záleží, zda je tvoje sestra svéprávná. Pokud ano, svěří jí dítě, max bude s dohledem. Pokud není, tak jejím poručníkem je předpokládám mamka, pak bude dítě svěřeno do její péče (pokud o to zažádá)… :think: je to trochu složitější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.9.13 10:19

Řekla bych, že se to bude odvíjet od její svéprávnosti. pracovala jsem v dětském domově a měli jsme tam takové děti, jejichž rodiče byli oba nesvéprávní (v ústavu) a o děti se nezvládli postarat. nevím, jak by se řešilo, kdyby tvoje mamka byla pěstounka prcka. bohužel si takové děti tu genetickou výbavu nesou s sebou

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky