Těhotenství a nesvéprávný otec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14691
17.9.13 21:46
@anickadomnik píše:
@julie74 ty které neznáš jsou ty kde jsou zpravidla ti hůře postižení, trvalý ležáci, agresivní apod. nejsou tak hezký ale je tam zajištěna trvalá péče zdravotnického personálu apod. i v případě potřeby takovéhoto ústavu bych byla raději za něj než za péči mých dětí

Tady jsou taky i hodně těžce postižení, autismus. DS je tam jenom lehký problém. Ale je fakt, že tam nejsou trvale ležící. Ale opravdu mám informace, že většina postižených nejsou trvale ležící, nevnímající bytosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
17.9.13 21:49

@Michelangelo to máš pravdu jako máma toho zvládneš hodně dokonce víc než si myslíš, to vím ze své zkušenosti ale na úkor čeho je mi 30 a ztrhaná jsem na 45, se stejně starými maminami jako jsem já se ani nemám o čem bavit, protože já jsem během jednoho dne zestárla o deset let, mít nemocný dítě je to nejhorší co se ti může stát a jestli si to nikdy nezažila a jen tady debatuješ o tom co jsi četla tak sorry já to mám za sebou a vím o čem mluvím, nejsem hrdinka a necítím se být lepší matkou než ta která to nezažila, naopak vím že kdybych nebyla tak vyčerpaná a unavená mohla bych být daleko lepší matkou než jsem teď. A to jsem zdaleka neprožila to nejhorší, jsou děti které jsou na tom hůře nemají totiž šanci na zlepšení stavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
17.9.13 21:56
@Michelangelo píše:
Myslím si, že člověk v sobě nemá tu sílu a neumí si to představit, dokuď do toho nespadne.

to máš pravdu, ale na takové věci mám celkem racionální názor, žádné obláčky a žily šťastně až do smrti. Můj muž je taky realista, možná víc než já, a myslím že oba víme co ano a co ne.Ale nic není 100%, to je jasný dokud to ten člověk nezažije.

• Citovat
  • Upravit
54030
17.9.13 22:15
@Vrtul píše:
@Michelangelo promin ale musim na tebe reagovat.
Pises ze jsi se zmenila po precteni nejake knihy kdyz si se obavala zda nebudes mit postizene dite, coz nakonec se nepotvrdilo :kytka:.
Takze jsi se v zadne takove situaci neocitla. Jak muzes tvrdit ze bys udelala to a to, ze bys nasla silu. Mozna ano, mozna rok, mozna dvacet, mozna naporad, mozna vubec. Je pomoc a pomoc.
Prijde mi ze tve prispevky a nazory jsou takove ty co by clovek s citenim mel udelat aby to bylo spravne a on ten dobry.
Byt maminkou dotycne nastavajici maminy udelala bys co? Dcera je svepravna.
Mamínka by ji dle tebe mela pomoct.
Co kdyz bude dcera dite mlatit, ublizi mu apod.
To si to pak bude maminka dlouho vycitat.
Vnucka nebude jeji, dotycna je svepravna, ona bude matkou se vsemy zavazky. Nikoli babicka.

Vše, co píšu, je na základě mých životních zkušeností. Samozřejmě, že jinak bych uvažovala bez nich a je pravda, že největší tragédie nás můžou nejvíc naučit. I když mé názory se v podstatě nezměnily. Ale člověk se učí celý život, takže i pro mne je toho stále dost nového. Píšu svůj názor, svůj pohled, jak to vnímám já a jak by to mohlo být v mojí rodině. Počítám s tím, že to má někdo jinak a nejdou realizovat moje názory. I když to nenapíšu u každého příspěvku, tak nikoho nesoudím a nevnímám jako špatného člověka. Respektuji, že každý nemá tu potřebnou sílu a zkušenosti. Ženě, která odloží svoje dítě do ústavu nebo jde na interupci, neplácám po ramenou, ale ani ji nesoudím. Může mě být líto toho dítěte, ale ani to nic v životě té ženy nezmění. Moje názory můžou znít jako utopie, ale věřím, že v případě, kdy bys byla mou dcerou nebo snachou, tak bys cítila moji oporu. S hlavou v dlaních a výkřiky „šmarjááá“, bych tě nepodpořila a v nejmenším ti nepomohla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
17.9.13 22:39
@anickadomnik píše:
@Michelangelo to máš pravdu jako máma toho zvládneš hodně dokonce víc než si myslíš, to vím ze své zkušenosti ale na úkor čeho je mi 30 a ztrhaná jsem na 45, se stejně starými maminami jako jsem já se ani nemám o čem bavit, protože já jsem během jednoho dne zestárla o deset let, mít nemocný dítě je to nejhorší co se ti může stát a jestli si to nikdy nezažila a jen tady debatuješ o tom co jsi četla tak sorry já to mám za sebou a vím o čem mluvím, nejsem hrdinka a necítím se být lepší matkou než ta která to nezažila, naopak vím že kdybych nebyla tak vyčerpaná a unavená mohla bych být daleko lepší matkou než jsem teď. A to jsem zdaleka neprožila to nejhorší, jsou děti které jsou na tom hůře nemají totiž šanci na zlepšení stavu

Jsem matka, které odešla milovaná holčička po požáru domu. Není nic horšího, než pochovat svoje milované dítě :srdce: :,( Jsem vyčerpaná, unavená a svoji holčičku nemůžu obejmout. Pro mě je to šílené přežívání a bolest. Skončí to s mým posledním dnem. Z mého pohledu, jsi na tom lépe ty. Já musím potlačovat každý den svoje sobectví, kdy bych svoji holčičku chtěla mít u sebe a nezbývá mi, než věřit, že je šťastná a nic jí netrápí :srdce: :andel: :hug:, přesto se neubráním tomu, že bych byla vděčná, kdybych ji mohla obejmout a říct jí, jak ji miluji :srdce: :srdce: :srdce: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
17.9.13 22:45
@K-Black píše:
to máš pravdu, ale na takové věci mám celkem racionální názor, žádné obláčky a žily šťastně až do smrti. Můj muž je taky realista, možná víc než já, a myslím že oba víme co ano a co ne.Ale nic není 100%, to je jasný dokud to ten člověk nezažije.

Můj muž byl taky realista, dokud nás nepotkala ta největší tragédie :,( :,( :,(…najednou vidí věci, které by si dřív nedokázal vysvětlit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
17.9.13 23:00

@Michelangelo ano největší tragedie pro člověka/matku je pohřbít své vlastní dítě, a horší pokud to bylo dítě ne dospělý člověk. Ale to je věc, která nejde napravit, vyřešit, je to prostě fakt. Kdežto při tom co se řeší v této diskuzi možnosti jsou, je možnost volby. Proto nejde srovnávat tyto dvě věci.
Tvoji holčičku nic nebolí, nic ji netrápí. Je mi to moc líto, opravdu jo :hug: :hug: :hug: bolest to musí být hrozná, ale časem je menší a menší. To není má osobní zkušenost, a co píšou/říkají jiné matky.

Já tak nerada píšu takovéhle věci :zed: protože psané může působit jinak než řečené, nejsou vidět emoce, výraz tváře.

• Citovat
  • Upravit
54030
17.9.13 23:29
@K-Black píše:
@Michelangelo ano největší tragedie pro člověka/matku je pohřbít své vlastní dítě, a horší pokud to bylo dítě ne dospělý člověk. Ale to je věc, která nejde napravit, vyřešit, je to prostě fakt. Kdežto při tom co se řeší v této diskuzi možnosti jsou, je možnost volby. Proto nejde srovnávat tyto dvě věci.
Tvoji holčičku nic nebolí, nic ji netrápí. Je mi to moc líto, opravdu jo :hug: :hug: :hug: bolest to musí být hrozná, ale časem je menší a menší. To není má osobní zkušenost, a co píšou/říkají jiné matky.Já tak nerada píšu takovéhle věci :zed: protože psané může působit jinak než řečené, nejsou vidět emoce, výraz tváře.

Já vím :hug: :hug: :hug:,ale nevěř tomu, že bolest je menší a ustupuje. To jsem si myslela taky a není to pravda. Smutek a touha být se svým dítětem je čím dál větší :,( :srdce: :hug: vím, jak to je s diskuzema, sama to cítím stejně, emoce se vyjádřit nedají, ani přes tisíc smajlíků :hug: :nevim:…můžeme mít svoje představy, jakékoliv plány, stejně je všechno jinak a neovlivníme to do konečných důsledků :roll: :think:,člověk může udělat, co je v jeho silách tady a teď, víc nezmůže…nemůžu řešit problémy dřív, než nastanou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
18.9.13 07:14
@Michelangelo píše:
Jsem matka, které odešla milovaná holčička po požáru domu. Není nic horšího, než pochovat svoje milované dítě :srdce: :,( Jsem vyčerpaná, unavená a svoji holčičku nemůžu obejmout. Pro mě je to šílené přežívání a bolest. Skončí to s mým posledním dnem. Z mého pohledu, jsi na tom lépe ty. Já musím potlačovat každý den svoje sobectví, kdy bych svoji holčičku chtěla mít u sebe a nezbývá mi, než věřit, že je šťastná a nic jí netrápí :srdce: :andel: :hug:, přesto se neubráním tomu, že bych byla vděčná, kdybych ji mohla obejmout a říct jí, jak ji miluji :srdce: :srdce: :srdce: :hug: :hug: :hug:

Omlovam se. Nekoukala jsem na metrik takze promin. Sice te nepotkalo postizeni ale neco daleko horsiho. V tom pridade, se ti ani nedivim a verim ze vazne silna jsi a udelala bys pro
Detatko vse. V ramci moznosti. :kytka: To ale nemeni nic na tom ze ty moznosti ma kazdy jiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
18.9.13 23:22
@Vrtul píše:
Omlovam se. Nekoukala jsem na metrik takze promin. Sice te nepotkalo postizeni ale neco daleko horsiho. V tom pridade, se ti ani nedivim a verim ze vazne silna jsi a udelala bys pro
Detatko vse. V ramci moznosti. :kytka: To ale nemeni nic na tom ze ty moznosti ma kazdy jiny

Nemusíš se vůbec omlouvat :hug: Je to tak, dneska jsem o tom přemýšlela a určitě jsem v tomto směru silnější a měla bych k postiženému dítěti jiný přístup, než v mládí. Jasno mám i v tom, že bych ho nedokázala dát do ústavu, pokud bych se byla schopná o něho starat sama. Každopádně všechny moje názory pramení i z toho, že jsme si v rodině (s mm a syny) oporou :srdce: :hug:…máš pravdu, že každý má ty možnosti jiné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí