Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@viky23 píše:
@Vermion tak pokud umi s prominutim su*at, proc by mela byt vyvalena z porodu???
postižení umí velmi dobře( jak píšeš), š..t., ale následky můžou pro ně být katastrofální. V ústavech se automaticky předepisuje HA už ve 12-13cti, protože jim nevysvětlíš, že musí počkat a pod.. A věř, že porod může být, pro takového člověka, traumatický zážitek na celý život…
To je příšerné. docela velký nedostatek sociálního systému, pokud není možné „přinutit“ osoby, které nezvládnou péči ani samy o sebe, aby měly děti
. Odnesou to rodiče rodičů a to dítě ![]()
@martina.se dík,že se mnou souhlasíš, taky jsem si myslela, že v ústavech to prostě a jednoduše řeší!!!
@Vermion píše:
a to se tedy neřeší? to mají děti, jak se jim zlíbí a ty děti pak vychovává rodina? nebo jdou do ústavu???
v ústavech se to řeší, pokud je v domácí péči, řešit by to měli rodiče. Tohle je fakt hrubé zanedbání
jinak ano, můžou mít děti, pak se sleduje, zda jsou schopni se postarat, pokud ne, přichází na řadu svěření do péče buď prarodičům, nebo ústavní výchova.
Mně tedy není moc jasné, jak může zakladatelka psát, že sestra je rozumově mezi 6. až 13. lety a zároveň se děsně divit a na sestru zlobit, že se nechovala zodpovědně v sexuálním životě a nešla na gyndu, když jí to napsala do kalendáře ![]()
Asi je klíčové, jestli je sestra schopná se o dítě postarat, nebo ne?
Druhých rodičovských práv nabyde otec a skrze něj jeho matka.
@Vermion píše:
@martina.se dík,že se mnou souhlasíš, taky jsem si myslela, že v ústavech to prostě a jednoduše řeší!!!
oni musí, je to automatické, jak má holka ms, tak se předepisuje. Většinou injekce, protože prášky jsou pro ně nevhodné - kontrola, zda opravdu berou. Ale je to hodně hlídané, protože postižení mají z 99% hodně rádi sex. Je to pro ně přirozenost, nemyslí na následky, tak jak my..
@Vermion
Už se to začíná řešit u PČR.
bydlela u našich pak se k němu přestěhovala ale jeho máma je po půl roce vyhodila a řekla, že mu žádný peníze dávat nebude- bere na něj důchod a nějaký to PnP nebo nevím jak se tomu říká. Maminka nemaká protože jí stačí peníze od něj. Jsou vychcaný až na půdu - on je cikán -ale nechci říkat, že všichni jsou stejný - znám i pár slušných co pracují od rána do večera. No a šla k mamce na návštěvu a už tam zůstala a ten její tam asi za 4dny přišel a zůstal tam. Táta jezdí tak je prostě pryč a ze zahraničí nic nevyřeší. Už několikrát jim máma říkala, že se mají odtěhovat, že je tam nechce ale oni nereagujou a s mámou se nebaví - baví se jen když něco potřebují :-/ a sestra je na mámu i hnusná.
Každej chtěl, aby šla na potrat, že dokud nemá práci a ani nic jinýho ať si to nenechá když se o to nedokáží postarat a po asi 3týdnech co jsem na ní naléhala tak šla na gyndu a verdikt byl 14tt ![]()
@martina.se píše:
oni musí, je to automatické, jak má holka ms, tak se předepisuje. Většinou injekce, protože prášky jsou pro ně nevhodné - kontrola, zda opravdu berou. Ale je to hodně hlídané, protože postižení mají z 99% hodně rádi sex. Je to pro ně přirozenost, nemyslí na následky, tak jak my..
Jo přesně, sexuální pud mají často vyvinutý až moc, to je všeobecně známá věc. Ale když to její matce nevadí, že se bude starat o další dítě…však budou příspěvky a rodičák. ![]()
@martina.se kamarádky sestra dělala v ústavu, kde byli jen chlapi a ti oš. kávali sebe navzájem, o koberec, o peřinu, jsou prý hodně náruživí a mají sílu. Občas je ty vychovatelky musely drsně pacifikovat.
Co vím, tak jeden ten chlapeček v děcáku vznikl znásilněním - ústavní chlap znásilnil ústavní ženu z vedlejší budovy. Kluk je taky retardovaný, byl by na ústav, ale ten děcák ho drží jakoby výš. Druhá holčina z děcáku je podobný případ. v noci se ve 12 (rozum na 6) chtěla vyspat s téměř 15letým cik., který je taky pomalejší. ostatní děti to práskly a řešila to policie. holce to nešlo vysvětlit a takových případů je tam hodně. Holky jsou i na děcáku těhotné - ha brát nechtějí, nutit jim to nejde, mají nárok na volné vycházky. děcka pak končí v kojenáku, jedno se dokonce narodilo slepé
@Anonymní píše:
@Vermion
Už se to začíná řešit u PČR.
bydlela u našich pak se k němu přestěhovala ale jeho máma je po půl roce vyhodila a řekla, že mu žádný peníze dávat nebude- bere na něj důchod a nějaký to PnP nebo nevím jak se tomu říká. Maminka nemaká protože jí stačí peníze od něj. Jsou vychcaný až na půdu - on je cikán -ale nechci říkat, že všichni jsou stejný - znám i pár slušných co pracují od rána do večera. No a šla k mamce na návštěvu a už tam zůstala a ten její tam asi za 4dny přišel a zůstal tam. Táta jezdí tak je prostě pryč a ze zahraničí nic nevyřeší. Už několikrát jim máma říkala, že se mají odtěhovat, že je tam nechce ale oni nereagujou a s mámou se nebaví - baví se jen když něco potřebují :-/ a sestra je na mámu i hnusná.Každej chtěl, aby šla na potrat, že dokud nemá práci a ani nic jinýho ať si to nenechá když se o to nedokáží postarat a po asi 3týdnech co jsem na ní naléhala tak šla na gyndu a verdikt byl 14tt
v takových případech jde udělat potrat do 22 tt, je tam zdravotní indikace (postižení) a záleží hodně, co přesně ona za diagnnózu má.. jinak fakt nechápu nečinnost rodičů… základní chybu vidím tam ![]()
To je mi tedy líto…toho co ještě nastane ![]()
Každopádně toto si máma měla vyřešit už v době, kdy dorazila první menstruace. Vědět, že její dítě jednou dospěje a ne to nechat takhle vyhníta pak se divit následkům
![]()
Chtělo by to už dopředu řešit situaci např. s Ospodem - sociálkou, na městském úřadě, případně též nějakou organizací, která v těchto případech pomáhá. Pokud je sestra svéprávná, tak dítě jí nikdo brát nebude, ale je potřeba vyřešit otcovství k dítěti (určuje se na soudě, musí se ustanovit opatrovník…jinak to nejde), pak otázku výživného, sociálních dávek… radši ať to s ní někdo vyběhá dopředu…
@Ariadne píše:
@martina.se kamarádky sestra dělala v ústavu, kde byli jen chlapi a ti oš. kávali sebe navzájem, o koberec, o peřinu, jsou prý hodně náruživí a mají sílu. Občas je ty vychovatelky musely drsně pacifikovat.Co vím, tak jeden ten chlapeček v děcáku vznikl znásilněním - ústavní chlap znásilnil ústavní ženu z vedlejší budovy. Kluk je taky retardovaný, byl by na ústav, ale ten děcák ho drží jakoby výš. Druhá holčina z děcáku je podobný případ. v noci se ve 12 (rozum na 6) chtěla vyspat s téměř 15letým cik., který je taky pomalejší. ostatní děti to práskly a řešila to policie. holce to nešlo vysvětlit a takových případů je tam hodně. Holky jsou i na děcáku těhotné - ha brát nechtějí, nutit jim to nejde, mají nárok na volné vycházky. děcka pak končí v kojenáku, jedno se dokonce narodilo slepé
jj, to je fakt normální, dělal jsem též v ústavu, to oni pořád. Klidně sebou plácli na procházce na zem a už to jelo. Prostě jim nevysvětlíš to, co normálním.. ale v ústavech se tomu vše podřizuje. Všechny holky mají antikoncepci okamžitě, při první ms, navíc se sledují, pokud mají vztah už mladší, tak se předepisuje hned. Jako jo, ty kontroly a pod jsou pro ně trauma, ale musí to být. u nich to fakt funguje jinak, je to jen pud, u někoho se spustí v 8mi, u někoho ve 20ti, u někoho vůbec..
Nebydlím s nima ve stejném městě. Jinak bych tohle nikdy nedovolila!!!
Sestra svéprávná je - její přítel není. Moje mamka do práce chodí od 18.let kdy odešla ze školy. Nikdy nepobírala žádné dávky krom rodičáku někdy před 25.lety ![]()
Matka přítele mojí sestry je na dávkách, má barák atd. a nedá mu ani korunu.
@Anonymní píše:
Nebydlím s nima ve stejném městě. Jinak bych tohle nikdy nedovolila!!!
Sestra svéprávná je - její přítel není. Moje mamka do práce chodí od 18.let kdy odešla ze školy. Nikdy nepobírala žádné dávky krom rodičáku někdy před 25.lety
Matka přítele mojí sestry je na dávkách, má barák atd. a nedá mu ani korunu.
pak sestře dítě nevezmou, otec bude určen soudem, nebo na základě souhlasu poručníka ![]()