Těhotenství a pásový opar!!!

Anonymní
24.11.12 10:30

těhotenství a pásový opar!!!

Ahoj holky, jsem 34tt a nejspíš mám pásový opar. Včera se mi udělal malej pupínek, takže jsem tomu nevěnovala pozornost, ale dnes už jich tam mám víc :,(
Pásový opar už jsem několikrát měla ještě před těhu a pak mi to dalo rok pokoj, nechápu proč se mi to objevilo teď :nevim:
Hlavní na co se chci zeptat je, zda to nijak neublíží miminku, strašně se bojím :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
24.11.12 10:32

Já myslím, že ne, ale rozhodně by se to mělo dát do pořádku do porodu. Pásový opar je vlastně znova aktivovaný virus planých neštovic, který se v těle „probudí“ při nějakém oslabení. A pokud jsem četla, tak pro mimino je hodně nebezpečné, když má mamina v době porodu plané neštovice. Ale ještě máš šest týdnů, poraď se s lékařem. Aktuálně si myslím, že nebezpečí pro dítě nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
24.11.12 10:34

Tady jsem něco našla:
http://www.tehotenstviaz.cz/index.php?…

Myslím, že buď v klidu, protože jsi po 30. týdnu a zároveň je do porodu daleko. Přeju brzké uzdravení. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 10:40

@Cuarentena Jsi moc hodná, že mě takhle povzbuzuješ, vážím si toho a taky doufám, že to bude v pořádku. Víš mám o to větší strach, protože už jsem jednou o mimi přišla, bylo to sice ze začátku těhu, ale tohle si s sebou neseš už napořád :,(

• Citovat
  • Upravit
8071
24.11.12 10:42
@Anonymní píše:
@Cuarentena Jsi moc hodná, že mě takhle povzbuzuješ, vážím si toho a taky doufám, že to bude v pořádku. Víš mám o to větší strach, protože už jsem jednou o mimi přišla, bylo to sice ze začátku těhu, ale tohle si s sebou neseš už napořád :,(

Jo, to znám. Ale bude to dobré, už jsi před cílem. Úplně chápu tvoje nervy, taky bych z toho byla špatná. Ale trefila ses s tou smůlou do relativně bezpečného období, poškození miminka už nehrozí, porod snad ještě ne, kdyby se náhodou stalo, píchnou miminku nějaké protilátky a izolují ho od maminy, než se ta uzdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
24.11.12 10:46

Pokud mas podezření, jela bych do nemocnice nebo na pohotovost. Tam o tom ví určitě víc než my tady. Nemyslím, ze to budou brát jako zbytečnou paniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 10:49

@Cuarentena No,budu doufat, že to dopadne dobře a že se mě ten hnus v podobě oparu brzo pustí. Nevím co bych dělala, kdyby se mělo malýmu něco stát…

• Citovat
  • Upravit
5251
24.11.12 11:51

Já nechápu, že nejedeš nebo aspoň nevoláš do nemocnice a ptáš se tady. My opravdu nevíme, jestli ten opar máš nebo ne. Takže doporučuji jet na kontrolu a zkonzultovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 13:47

@lokynka Děkuju za radu, ale ta nemocnice mě už taky napadla a taky jsem tam volala, mám počkat do pondělí a pak k praktické doktorce. Prý kdybych jela na pohotovost, tak mi tam na to teď stejnak nemužou nic dát, vzhledem k těhotenství. Takže musím vydržet a doufat, že to bude ok…

• Citovat
  • Upravit
5251
24.11.12 16:21
@Anonymní píše:
@lokynka Děkuju za radu, ale ta nemocnice mě už taky napadla a taky jsem tam volala, mám počkat do pondělí a pak k praktické doktorce. Prý kdybych jela na pohotovost, tak mi tam na to teď stejnak nemužou nic dát, vzhledem k těhotenství. Takže musím vydržet a doufat, že to bude ok…

to mi přijde opravdu zvláštní, že by na to nemohli na pohotovosti nic dát. A myslela jsem spíš gynekologickou pohotovost, prostě v nemocnici oddělení, kde pořád někdo je, tam by měli být kompetentní vědět, co se smí v těhotenství dát za lék (mast nebo tak něco). Držím pěsti, ať je to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 17:25

@lokynka Tam jsem volala taky a řekly mi, že si mám zavolat na pohotovost a tam, že mi doktorka řekne co s tím. Na pásový opar se dávají léky, ale vzhledem k tomu, že jsem těhotná, tak mi je dát nemuže, doporučila mi jen B-komplex a tekutý pudr, což jsem věděla taky a už jsem to v sobě měla, takže uvidíme, co na to řekne moje doktorka…

• Citovat
  • Upravit
166
24.11.12 18:02

Budte uplne v klidu. Ja ho mela asi v 8. tt, byla jsem vyplasena, ale doktorka na gynde i geneticka me uklidnily, ze je to druhotna infekce (z planych nestovic), ze primarni by byla spatna. Jediny blby je, ze na to opravdu nemohou nic dat krome tekuteho pudru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 18:20

@Meed Jéé,tak to mě teď dost uklidnilo, když mi píše někdo, kdo to měl a prošel si tím taky :hug:
Takže vám na to doktorka nic nedala? A jak dlouho jste se s tím léčila?

• Citovat
  • Upravit
166
24.11.12 19:08

Doktorka napsala jen tekuty pudr, antivirotika by pry uskodila vice nez samotny opar. Trvalo to asi 10 dni, ale prvnich cca 5 bylo nejhorsich, strasne to svedilo. Pak to pomalu bledlo, ale uz jsem o tom vubec nevedela. Drzim palce, at je to brzo pryc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
24.11.12 21:44

Ahoj, měla jsem pásový opar v 11TT. Viděla mě hromada doktorů a result - nebyl zaznamenaný případ, že by pásový opar v těhotenství způsobil poškození plodu. U primoinfekce neštovicema je riziko cca. 1%. Nejrizikovější je klasicky první trimestr (ale i přesto nebyla zaznamenaná souvislost mezi pásovým oparem a poškozením plodu) a pak pásový opar v blízkostí pordovních cest v době porodu - hrozí, že by se mimčo mohlo nakazit neštovicema. Co může být rizikové jsou horečky, které můžou pásový opar provázet.

Léčba spočívá jen v mírnění symptomů - mazat třeba fenistilem, nebo něčím aby to nesvědilo. A být v klidu. Od prvního pupínku do vyloupání to trvalo max. 10 dní a byl klid.

Bude to dobré, uvidíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky