Těhotná na pohřbu - potrat? Je pověra pravdivá?

1027
21.8.13 10:47

Těhotenství a pohřeb?????

Ahoj všem,

omlouvám se za tenhle dotaz ale vzhledem k tomu, že mě tchýně dost vystrašila chci znát více názorů. Jsem ve 25tt těhotenství a zemřela mi teta, v pátek chci jít na pohřeb je to moje poslední teta a ráda bych se sní rozloučila, ale tchýně mě straší, že mohu o miminko přijít, že je nějaká pověra, že, když půjdu na pohřeb můžu potratit, já jsem dost pověrčivá jako s černou kočkou atd ale tohle jsem nikdy neslyšela…Ale jelikož jsme minulej rok přišli o miminko chci raděj znát víc názorů-děkuji předem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35901
21.8.13 10:48

Nejsem poverciva. Je to blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
21.8.13 10:48

Pověry neřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65413
21.8.13 10:49

@ninuska100 2 měsíce před porodem mi zemřela babička…a na pohřeb jsem šla…musela jsem se rozloučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
21.8.13 10:50

@ninuska100, a ty chceš té pověře věřit?
8o
Nezlob se na mě, ale věřit takovým ptákovinám je nesmysl. Pokud se s tetou rozloučit chceš, tak pojedeš.
Pokud nechceš dát poslední sbohem, pověře uvěříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
21.8.13 10:50

@ninuska100
Byla jsem na pohřbu v sedmém měsíci a nic se mi nestalo. Na pověry nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
21.8.13 10:53

@ninuska100 minulý rok mi zemřel děda, byla jsem v 6. měsíci. ani mě nenapadlo nejít na pohřeb, neb jsem ani o této pověře neslyšela. a i kdybych slyšela, na pohřeb bych šla i tak. teď máme téměř ročního syna a má se čile k světu;-) ale někdo na ty pověry věří, takže záleží na tobě. spíš mě zarazila pak pověra, že když se v rodině narodí dítě, někdo v rodině umře - v mém případě to tak bylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115

Byla jsem ve 38tt na pohřbu kamaráda. Byl to manžel mé kamarádky, umřel po dlouhé a těžké nemoci a nemohla jsem se nerozloučit. Jestli máš potřebu jít tak jdi.

Příspěvek upraven 21.08.13 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77

Nerada bych aby to vyznělo blbě, ale já zase slyšela, že někdy musí nově příchozímu členu rodiny někdo uvolnit místo. Mě umřel dědeček, na pohřeb jsem sice nešla, byl na druhé straně republiky, ale když jsem si to spojila s tímto vysvětlením, bylo mi trochu lépe. Takže na tvém místě, být to blíže, určitě na pohřeb půjdu. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289

Kamarádka byla na pohřbu v 6. měsíci a narodil se jí zdravý chlapeček a má už další 2 děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169

Já jsem byla na pohřbu ve 3. měsící mé mamince a nic se nestalo. Je to jen pověra jako mnoho takových. Kdyby jsi měla věřit na každou pověru, tak by jsi nemohla ani vystrčit nos z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.8.13 10:54

Měla jsem to stejné, zhruba v tomto tt jsem šla na pohřeb své 91 leté pratetě. Byla to opravdová dáma a měla jsem ji moc ráda. Věděla, že čekám miminko a nedočkala se ho :,( Na pohřeb jsem šla normálně, nikdy jsem takové pověry neslyšela a samosebou že jsem nepotratila.
Hele, ta pověra možná vznikla kdysi dáávno, když byly u hřbitovů márnice, všude plno bacilů - dneska myslím, že ta hygiena je úplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
21.8.13 10:55

Byla jsem na pohřbu v šestém měsíci, dítě momentálně navštěvuje ZŠ. ;)
Ale upřímně, byl to dost záhul na nervy a kdybych to mohla vrátit, šla bych se rozloučit sólo, na hřbitov, už ne na obřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
21.8.13 10:59
@ninuska100 píše:
Ahoj všem,omlouvám se za tenhle dotaz ale vzhledem k tomu, že mě tchýně dost vystrašila chci znát více názorů. Jsem ve 25tt těhotenství a zemřela mi teta, v pátek chci jít na pohřeb je to moje poslední teta a ráda bych se sní rozloučila, ale tchýně mě straší, že mohu o miminko přijít, že je nějaká pověra, že, když půjdu na pohřeb můžu potratit, já jsem dost pověrčivá jako s černou kočkou atd ale tohle jsem nikdy neslyšela…Ale jelikož jsme minulej rok přišli o miminko chci raděj znát víc názorů-děkuji předem…

Ničeho se neboj a tchýni řekni, že když chce strašit, tak ať si jde strašit do lesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
21.8.13 10:59

Já akorát vím, že s dítětem do jednoho roku se nemá. Ve 25.tt bych šla. Já měla jít 2 dny před termínem, nakonec jsme se dohodli, že nepůjdu - byl to příbuzný manžela. Nakonec se stejně jelo do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí