Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pověru neznám a nevěřím jí. Tak jako tak bych šla na pohřeb v těhotenství fakt jen nejbližší rodině.
V prvním těhotenství mi umřela prateta. Na pohřeb jsem nešla právě kvůli stresu, za pár dní jsem si sama v klidu došla na hřbitov se svíčkou a kytičkou.
Takže za mě: pokud se chceš jít rozloučit, klidně jdi. Na potrat to vliv nemá…
Byla jsem v 5 měsíci na pohřbu manžela babičky. pověr bych si nevšímala
Smrt jako uvolnění místa v rodině??? A já měla za to, že smrt je přirozený následek života
Ta pověra akorát vzbuzuje v těhulích pocit viny.
@neumisa píše:
Smrt jako uvolnění místa v rodině??? A já měla za to, že smrt je přirozený následek životaTa pověra akorát vzbuzuje v těhulích pocit viny.
Přesně tak. Než to někdo těhotné řekne, nebo napíše, měl by se lisknout
.
@ikyki píše:
Spíš bych dala na to, že teta odešla aby na svět mohlo přijít mimčo…u nás to tak bylo někdo starý odešel aby mohl přijít někdo nový
@ikyki píše:
Spíš bych dala na to, že teta odešla aby na svět mohlo přijít mimčo…u nás to tak bylo někdo starý odešel aby mohl přijít někdo nový
u nás to tak taky bylo, malý se narodil a zemřel tchán
Příspěvek upraven 21.08.13 v 11:16
Blbost, jestli se na to cítíš, klidně jdi. Já byla v těhotenství na dvou pohřbech. Jednou v 22tt a podruhé v 34tt. Umřeli mi oba dědečkové a nikdy bych si neodpustila, kdybych se s nimi nerozloučila. Teď už mi chrní v kočárku 7mi týdenní holčička
. A navíc - moje břicho působilo na ostatní pozůstalé jako balzám na duši. Ano, někdo umřel, ale zároveň přijde někdo další
.
@neumisa TEda říká se, že by nemělo jít na hřbitov… já jsem holt pověrčivá
Nehledě na to, že by to bylo akorát na ostudu.
Já byla v prvním těhotenství na dvou pohřbech. První byl, když jsem byla ve 3. měsíci, druhý pohřeb byl cca v půlce těhotenství a neřekla bych, že by to mělo na dceru nějaký vliv
.
Takže jestli chceš na pohřeb jít, klidně běž a nenech si do toho mluvit.
Bože, spíš potratíš z takových blbých keců. Tchýně je asi na hlavu, ne? Když straší těhotnou…
Příspěvek upraven 21.08.13 v 11:27
Na pohrbu jsem byla v 8 tt a mala ted sedi vedle me a dela bordel ![]()
Já tu budu asi za exota, ale v 19 tt mi zemřela prababička a na pohřeb jsem po domluvě s rodinou nešla. Jednak to měl být klasický pohřeb na vesnici s vystavenou otevřenou rakví doma a následnou cestou přes vesnici na hřbitov, to bych asi nezvládla.. Na pověry jsem nikdy nevěřila, vyhádali jsme si se snoubencem svatbu v květnu, na naše výročí, nedbaje pověr a za 3 týdny po svatbě jsem ovdověla..
Nevím, jestli to bylo svatbou v máji, ale další pověry pokoušet nebudu a kočárek doma do porodu taky nebude.. Třeba to přijde někomu směšné a nedůstojné, nerozloučit se s příbuzným na pohřbu, ale já neriskovala..
Je pravda u nás to taky bylo, ale spíš náhoda, já otěhotněla umřel tatínek, zemřel manželovo děda a já našla do týdne //, které ale ovšem odešlo, a pak umřela manželovo babička a já otěhotněla a jsem ted ve 27 tt, takže náhoda