Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, šel jste nekdo v pokročilem tehotenstvi pochod praha prčice, tu detskou trasu?
Jen by me zajimalo zda se vubec v tehotenstvi muze chodit takhle dlouhe trasy… asi ne co? Trebas v patym… Vim ze na zacatku tehotenstvi se to jeste da, kdyz je bricho male. Ale pak zkoušela jste to nektera?
A ty normalne chodis trasy 23 km, jsi trenovana? Pokud ano, nevidim problem.
Jsi jenom tehotna. Pokud nemas potíže, chovej se normalne, jak jsi zvykla. Pochod jit muzes, kdyz se nebudes cítit dobre, odpocines si, nebo to vzdas uplne.
@žabinka nevím kolik ta trasa měří, ale já ušla ve 26. týdnu 20km v kopcovitém terénu. Pokud jsi zvyklá chodit nebo se jinak hýbat, tak nevidím problém. Akorát si s sebou vezmi dostatek tekutin a nějaké jídlo.
@žabinka já myslím, že je to v pohodě. Ve 22.tt jsem dala v jeden den dvě horské túry, dohromady 25 km a byla jsem v pohodě.
Pokud jsi na pohyb zvyklá, není co řešit, já běhala všude moně celé těhotenství, jen jsem teda poslouchala svoje tělo víc a nešla jsem přes sílu nic co by mi nedělalo dobře a třeba měsíc před porodem jsme se stěhovali. Nejsi nemocná
Celkem zvykla sem, stejne musim chodit s druhym ditetem na prochazky i ted, jen to časte močeni je asi v terenu docela neprijemna vec, no ja se trochu bala aby pak nehrozil predcasny porod, kdyz bych byla stahana z prcic, teda uprimne uz to mam skoro za dva mesice, tak zase nechci byt za blazna
ale docela me to laka protoze pak se clovek ctvrt roku poradne nikam nehne
Myslím že doma člověk těch kilometrů taky nachodí hodně, takže nevidím problém ![]()
Já chtěla loni jít, byla jsem v sestem měsíci a nakonec jsem to odpiskala. Bala jsem se. A to mám doma 12 boticek, ale prost jsem si rříkala, že by to za pripadne problémy nestálo. Nehlede na to, že ne a každém miste se dá skončit a nasednout a vlak.
@dinulka píše:
Já chtěla loni jít, byla jsem v sestem měsíci a nakonec jsem to odpiskala. Bala jsem se. A to mám doma 12 boticek, ale prost jsem si rříkala, že by to za pripadne problémy nestálo. Nehlede na to, že ne a každém miste se dá skončit a nasednout a vlak.
Taky se prave trochu bojim, v minulem tehotenstvi jsem šla, ale to jsem byla asi ve 4 a jeste ani nebylo tolik to bricho a zvladla jsem to v pohode
. Me by asi nevadila ani ta chuze jako to odbihani na wc kdyz tam to moc nejde, a po hodinach by to byla asi otrava pro vsechny
. No uvidim…
Chtěla bych obnovit tuto diskuzi a zeptat se, zda jste některá byla na pochodu P-P 30km v 24tt a po amniocentéze (v tu dobu to bude měsíc od odběru). Cítím se v pořádku, žádné obtíže nemám, zatím ani ty klasické těhotenské (nevolnost, oteklé nohy, častá návštěva wc). Děkuji za odpovědi ![]()
@barenkaaaa já 30km šla někdy ve 25.týdnu, ale po amniu jsem teda nebyla. Tenkrát jsem se raději ptala své doktorky, jaký má na to názor a neviděla problém, jen že mám mít případně častěji pauzy na odpočinek.
Ahoj, dnes rano jsem na testu nasla 2 carky, vim ze to nemusi byt 100%, v sobotu se ale chystam na Prcice, na trasu 72 km. Loni jsem po pochodu nemohla 2 dny chodit, ale bylo to paradni a moc sem si to uzila. Co myslite jit/nejit?