Těhotenství a zánět šlachy

Anonymní
18.9.15 13:09

Těhotenství a zánět šlachy

Ahoj holky. Jsem v situaci, kterou tu popíši a chtěla bych nějaké názory a rady, případně nejlépe přímo zkušenosti někoho, kdo si tím taky prošel.

Dlouhodobě mám bolesti, opakovaně během dvou a půl roku zjištěn zánět šlachy bicepsu (nyní již po třetí). Dříve jen dány léky, bez kontroly. Zřejmě se to nikdy nevyléčilo úplně a vrací se. Nyní na UTZ opět zánět šlachy bicepsu a s vodou v okolí šlachy a také v rameni. Nyní už tři týdny otřesná bolest pravé lopatky a pocit, že nemohu dýchat. Nevím zda to může být od toho zánětu, ale je to na stejné straně. Dobírám léky, končím šestý týden braní. Předtím jsem jedla asi tři týdny jiné léky. Stále to však strašně bolí. Vypadá to, že se to nezlepšilo opět ani o píď.

Včera u gynekoložky pro krvácení 15 DC. Vše naprosto v pořádku, zřejmě u mne došlo k nějaké silné ovulaci, asi se uvolnilo víc vajíček a jak se začalo bortit žluté tělísko a začala dolů padat hladina hormonů prostě jsem se rozkrvácela. Krvácení trvalo jeden den. Vaječníky v pořádku, děloha taky a dle MUDr. ideálně připravena na otěhotnění. Už jsme o jedno dítko přišli, ZT poměrně pozdě. Gynekoložka na mne apelovala, že by se v říjnu začala snažit. Prý moje tělo po tom těhu prostě touží. Jenže já zánět v ruce, s kterým prostě nejde nic dělat, protože léky opakovaně nezabírají. Naši ortopedi v nemocnici nad tím vždy jen mávnou rukou, zřejmě jim to nepřipadá důležité, ačkoliv jím denně Tramal abych přežila bolesti. Dle gynekoložky je řešením najít jiného doktora a zřejmě to zánětlivé ložisko odstranit artroskopicky. K našim ortopedům jdu 22. září, prý na další obstřik (ten zase beztak pomůže na deset dní od bolesti a pak to bude zpět), k jinému doktorovi jedu 30. září, to je ortoped/chirurg.

Teď ty otázky:

1. Nechat si to 22. září obstříknout, nebo se na to vykašlat, protože jdu zanedlouho za tím jiným doktorem a tomu by to zkreslilo výsledky UTZ, RTG apod.? Zkreslí to to vstříknutí kortikoidů?
  1. Jít do těhotenství i přes bolesti a zkusit to nějak přežít, nebo zmeškat tu správnou chvíli? Moje gynekoložka nedoporučuje těhotnění v určitém období kvůli nedostatku slunce, počasí a tak, prý je to nebezpečnější období z ohledu ZT a potratů a tak prý buď teď, nebo až na jaře radši.
  1. Měl někdo takhle dlouho se táhnoucí problémy se zánětem? Jak je u vás řešili? Jsem nešťastná a nevím si rady. Roky to shazovali na úplně jinou diagnózu a nakonec mám problém od zánětu a nejsou schopni ho vyléčit :(
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101633
18.9.15 14:20

@Anonymní
Ad 1 neporadím, nemám zkušenost.
Ad 2 pokud nejsi po 3 a více potratech, tak mi doporučení tvé gynekoložky přijde naprosto zcestný, nehledě na to, že to nefunguje tak, že si pískneš a jsi těhotná. A tedy pokud teď denně jíš Tramal, abys přežila bolestí, tak jak myslíš, že to bude po případném otěhotnění? bolest zázrakem zmizí nebo ti najednou nebude vadit… nevím, být dlouhodobě na tramalu kvůli takové „banalitě“ mi přijde špatně.
Ad 3 někdo mi tu řekl, že mám lékaře se starými názory, ale vždy zánět řešil sádrou a pokud to i po jejím sundání ještě nebylo zcela OK, tak kombinací lokálních a celkových ATB a pomohlo.
Shrnuto, vybodla bych se na těhotnění a řešila ten zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
18.9.15 14:31

Též se domnívám, že je třeba nejdříve vyřešit - vyléčit ruku. Jak kvůli omezeným možnostem léčby v případě těhotenství a kojení, tak kvůli tomu, že až se miminko narodí, budeš tu ruku sakra potřebovat.

Změň doktora a ptej se po účinnosti artroskopie. Tušíš vůbec příčinu zánětu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
18.9.15 14:43

@Anonymní na neurologii jsi nebyla? S tou bolestí u žeber pod lopatkou to vypadá na nějakou blokádu v té části páteře a s tím mohou souviset i ty bolesti ruky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.15 14:55
@j.a.n.i1 píše:
@Anonymní
Ad 1 neporadím, nemám zkušenost.
Ad 2 pokud nejsi po 3 a více potratech, tak mi doporučení tvé gynekoložky přijde naprosto zcestný, nehledě na to, že to nefunguje tak, že si pískneš a jsi těhotná. A tedy pokud teď denně jíš Tramal, abys přežila bolestí, tak jak myslíš, že to bude po případném otěhotnění? bolest zázrakem zmizí nebo ti najednou nebude vadit… nevím, být dlouhodobě na tramalu kvůli takové „banalitě“ mi přijde špatně.
Ad 3 někdo mi tu řekl, že mám lékaře se starými názory, ale vždy zánět řešil sádrou a pokud to i po jejím sundání ještě nebylo zcela OK, tak kombinací lokálních a celkových ATB a pomohlo.
Shrnuto, vybodla bych se na těhotnění a řešila ten zánět.

No ona to banalita opravdu není…ty bolesti jsou nesnesitelné a nic slabšího na to nepomáhá, byla jsem i odeslána do ambulance bolesti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.15 14:56
@LadyLada píše:
Též se domnívám, že je třeba nejdříve vyřešit - vyléčit ruku. Jak kvůli omezeným možnostem léčby v případě těhotenství a kojení, tak kvůli tomu, že až se miminko narodí, budeš tu ruku sakra potřebovat.Změň doktora a ptej se po účinnosti artroskopie. Tušíš vůbec příčinu zánětu?

Ne, žádnou příčinu nikdo neřešil. Zánět, tudíš jsem dostala prvně Biofenac, když nezabral tak Xeforapid a toť vše.

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
18.9.15 14:56
@Regina Hero píše:
@Anonymní na neurologii jsi nebyla? S tou bolestí u žeber pod lopatkou to vypadá na nějakou blokádu v té části páteře a s tím mohou souviset i ty bolesti ruky…

Na neurologii jsem chodila dlouhodobě, tvrdili mi, že je to od výhřezu ploténky…nakonec ale není.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex