Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím o radu a zkušenosti. Jsem v 7. měsíci a náš kocour, kterého máme moc rádi začal z ničeho nic značkovat postel, jsem zoufalá běhěm 6 dní to udělal pětkrát, stále peru veškeré peřiny a povlečení, jeli jsem koupit novou matraci a udělal to zase v nestřeženém okamžiku..asi tuším, že cítí, že příjde přírustek tak si značkuje teritorium..a nevím, co s tím..
@Nikitka27 píše:
Ahoj holky, prosím o radu a zkušenosti. Jsem v 7. měsíci a náš kocour, kterého máme moc rádi začal z ničeho nic značkovat postel, jsem zoufalá běhěm 6 dní to udělal pětkrát, stále peru veškeré peřiny a povlečení, jeli jsem koupit novou matraci a udělal to zase v nestřeženém okamžiku..asi tuším, že cítí, že příjde přírustek tak si značkuje teritorium..a nevím, co s tím..
Letěl by okamžitě z domu. Taky jsem měla značkujícího kocoura a vydržela jsem to přes půl roku. Věčně jsem lezla po čtyřech a uklízela a vyhazovala věci. Poslední kapka byla když mi pochcal ntb na stole a kuchyňskou linku. a po kastraci značkoval dál
![]()
Vykastrovat, kocouři to dělávají, dokud na to doslova mají koule ![]()
Dala bych ho pryč…zdraví miminka je důležitější. Mám známou, která má kočku v bytě a její miminko mělo parazitální onemocnění od kočky…
@Nikitka27 píše:
vykastrovat
@ivodička Já znám dítě, které onemocnělo na pískovišti, takže automaticky by nikdo neměl nikdy vodit na pískoviště? ![]()
JO tak to se přidam. Taky máme kocoura, který značkoval, je po kastraci 3 měsíce a občas značkuje (nebo spíš se vyčůrá vedle zíchoda). Někdy se tam i vykadí. Máme ještě jednu kočku a ta je v pohodě, chodí poslušně do svého, kocourovi jsme pořídili sólo wc a stejně chodí občas vedle. ![]()
@MiskaKosa a kam by letěl? My ho máme rádi a jen tak na ulici ho nevyhodíme. Ale nemáme ani nikoho, kdo by si ho chtěl vzít ![]()
@terkacek píše:
JO tak to se přidam. Taky máme kocoura, který značkoval, je po kastraci 3 měsíce a občas značkuje (nebo spíš se vyčůrá vedle zíchoda). Někdy se tam i vykadí. Máme ještě jednu kočku a ta je v pohodě, chodí poslušně do svého, kocourovi jsme pořídili sólo wc a stejně chodí občas vedle.@MiskaKosa a kam by letěl? My ho máme rádi a jen tak na ulici ho nevyhodíme. Ale nemáme ani nikoho, kdo by si ho chtěl vzít
To je fuk kam by letěl! Prostě z baráku. Ono po prochcaném půl roce, vyhozeném koberci a spoustě dalších věcí jsem ho začala nesnášet, že mi bylo úplně jedno kde skončí! Byl to peršan s PP (ne na chov) a po kastraci značkoval dál jako by nic
![]()
@Nikitka27 okamzite by sel z domu. Dle me citi novy prirustek do rodiny, tak dela naschvaly. A bude hur, znamy to tak meli. Kocka panovacna, az agresivni, dela naschvaly, na miminko syci
@Fjodorka to ne. Ale mít doma šestinedělní miminko a k tomu kočku, která tohle dělá…takhle malé miminko se určitě na pískovišti nenakazí
…zapomněla jsem se zmínit, že to parazitální onemocnění proběhlo u dítěte velmi brzy…
dala bych třeba kocoura na tu dobu, než alespoň skončí šestinedělí, třeba babičce, kamarádce…
@ivodička jenze takovouhle kocku si domu nikdo nevezme na 2mesice aby mu doma znicila koberec, matraci…
@ivodička Já už se lekla, že kočka všeobecně má jít pryč ![]()
Pokud značkuje, je to problém, ale v první řadě bych se přesvědčila, že kočka nemá zdravotní problém, nevyhovující stelivo či jiný vyřešitelný problém, než ji rovnou vyhazovat…
Můj kocour mi jednou začal čurat do postele, za den to udělal několikrát, už jsem byla zoufalá… A nakonec z toho vylezlo to, že odmítal chodit na svoji stávající podestýlku, kam chodil půl roku před tím. Koupila jsem místo silikonu kameninu a od té doby jinam nešel.
Někdy i nepříjemný problém má primitivní řešení ![]()
@Fjodorka Já si prostě nějak myslím, že zvíře a miminko nepatří dohromady…tak bych alespoň dávala kočku do jiné místnosti, a nepouštěla bych ji ven kvůli přenosným nemocem, samozřejmě bych ji nechala prohlédnout veterinářem.
My měli také pejska, když jsem porodila…malej začal být alergický. Když to řeknu blbě-pejsek zemřel, ale tím to vlastně vyřešil. Neměla bych to srdce ho dávat pryč, ale jak to řešit, když jsme nesměli mít doma zvířata?? Je to zapeklitá situace…
@Fjodorka píše:
@ivodička Já znám dítě, které onemocnělo na pískovišti, takže automaticky by nikdo neměl nikdy vodit na pískoviště?
Ty veřejný pískoviště jsou humáč, radši tam děti moc nevodím a hrajou si doma, kde to na noc přikrejváme právě kvůli kočkám. Hlavně nám tam nechoděj feťáci ![]()