Druhé těhotenství s batoletem

3085
13.8.13 11:28

Druhé těhotenství s batoletem

Ahoj holky,

určitě je nás tu víc, kdo je podruhé těhu a má doma prcka. Já mám doma 10. měsiční holčičku a moje první těhu byla katastrofa. Těhu cukrovka, vysoký tlak, preeklampsie, 32 kg nahoře, bolestivé roztahování pánve (chodila jsem o berlích), dvakrát na rizikovém v nemocnici a na začátku 5 týdnů nevolností celodenní a každý den.. Jen se chci zeptat, zda se tu někdo najde se zkušeností, že druhé těhu bylo lepší? Kamarádky kolem mě, co mají kluky o těhotenství skoro nevěděly. Jéé kéž by. A taky se chci zeptat, zda je tu někdo, kdo u druhého těhu neměl těhotenskou cukrovku, když bylo u prvního?? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6284
13.8.13 11:35

Já čekám druhé, mám doma 27m holčičku. Ale asi moc neporadím, protože první těhotenství bylo naprosto bezproblémové a druhé zatím podobně, jen bylo jednodušší chodit do práce než běhat kolem prcka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
13.8.13 11:36

Ahoj, otěhotněla jsem, když bylo malému 9m. První těhotenství - krvácení, hrozící potrat, hospitalizace, dohromady kolem 3m v posteli, mohla jsem jen na záchod…nakonec jsem přenášela a malej musel ven akutním CS :zed: Celý těhotenství jsem prozvracela, teď jsem v 31tt…ano, na začátku mi bylo sice fest zle, ale zvracela jsem jen jednou, po 3m po pominulo a je mi vcelku dobře, ani nevím, že jsem těhule ;) Váhově budou asi obě těhotenství nastejno, minule něco přes 20kg a teď mám zatím nahoře 14kg, takže to vychází podobně :mrgreen: Za mě je tedy druhé těhotenství zatím lepší (ťuk, ťuk, ťuk) a snad to tak i vydrží :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ali-Ali neprihlasena
13.8.13 11:37

No, ja mam prvniho kluka a druhe ma byt holcicka a tehotenstvi zatim jak pred kopirak…
ja teda nemela tolik problemu, ale 2.a3. mesic strasny poprve a ted i podruhe. bylo mi blbe porad, akorat tentokrat jsem si na to uz nechala napsat leky, abych zvladala prcka. po tech se mi zas chtelo spat, ale lepsi nez ty celodenni nevolnosti :roll:
jinak co slysim kolem, tak spousta lidi ma kazde tehotenstvi jine, takze to asi nevyvestis ;)

• Citovat
  • Upravit
5052
13.8.13 11:38

Tak já mněla druhé těhu horší, 2× bloklá záda, odběr plodovky, věčné krvácení a následně jsem ležela, ale mám hlídání na písknutí obě babičky + děda a manžel poklad takže u nás to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.13 11:47

@RadulkaZ no první těhu, problémy vysoký tlak - malá šla ven 39 tt, druhé těhu - vysoký tlak přišel ještě dříve než v prvním, takže tabletky a i přes to vysoký tlak, malý se narodil 38tt
A Ty už jsi teď těhotná? Nebo chceš? Ten tlak se prý velice často opakuje, takže bych měla obavu, kdo se postará o takhle malé dítě…
Být Tebou, tak při rizicích, jaké jsi měla, otěhotním až bude starší trošku samostatnější a hlavně až budu mít nějakou osobu v záloze, kdybych musela jít ležet do nemocnice…
Otěhotněla jsem, když byly malé dva roky a měsíc - to už šlo, nemusela jsem tolik zvedat, než se bráška narodil byla bez plen a sama se najedla…

• Citovat
  • Upravit
1581
13.8.13 11:54

Já měla 2. těhotenství horší, nic katastrofálního, ale bylo horší. Zvládli jsme to celkem fajn, malé bylo 19m když se druhá narodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
13.8.13 12:28

@RadulkaZ já mám doma rok a půl starého chlapečka a za necelé tři měsíce rodím. první těhotenství byla procházka růžovou zahradou. v podstatě mi nic nebylo, za to to druhé bylo na počátku dost děsivé.
takže ono to může být i obráceně. opravdu každé těhotenství je jiné takže tvoje druhé může být naopak naprosto super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.8.13 13:29

U mě bylo každé těhotenství horší a horší. Horší nevolnosti, horší různé bolesti, takové ty bolesti stydké spony atd přicházeli dřív… Ale takkaždý to má jinak, nemusí to být pravidlo, všeobecně se říká, že druhé porody jsou rychlejší a u mě to třeba neplatilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
13.8.13 13:34

U mě nevolnosti horší a delší, ale celkově průběh druhého těhotenství naopak lepší (zatím). Každá máme jinou zkušenost - pro mě je druhé těhotenství s batoletem mnohem lepší než pobyt v práci při prvním. Teď si vyber :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
13.8.13 13:36

A tlak? Teď v pohodě na rozdíl od prvního (opět radši píšu zatím :lol: - ještě mám před sebou 2 měsíce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6284
13.8.13 22:18

Prostě předem nikdy nevíš. ale teda doufám, že ten druhý porod půjde líp, u prvního se prckové vůbec nechtělo ven, nejdřív si klidně prdla vodu o tři tejdny dřív a pak hodila zpátečku a nic :mrgreen: tak bych brala, aby se to aspoň rozběhlo spontánně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
14.8.13 10:25

A je tu někdo, kdo měl těhu cukrovku u prvního a u druhého ne?? Jinak já jsem těhu a mám doma teď 10. měsíční miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
14.8.13 15:15

Taky se bojím komplikací u druhého těhu… ale snažím se si to nepřipouštět a věřím že žádné nebudou ;)

• Citovat
  • Upravit
3085
14.8.13 15:49

@posibilities to je nejlepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat