Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nebyla jsem na pohotovosti, ale loni jsem se bála, zda jsem mohla dítě otrávit tím, že jsem cca 20 minut dýchala výpary z „hořícího“ bytu. Ale řešila jsem to tedy telefonicky
. Pak jsem se do bytu bála po porodu nastěhovat, protože tam byla cítit desinfekce.
Nemám, ale tomu, jak říkáš, že máš strach o mimino protože ti zaskočil prášek, se musím smát
Sorry ![]()
![]()
Já jsem volala na pohotovost, protože jsem třikrát zvracela a myslela jsem, že asi umřu
(celkově jsem zvracela tak třikrát za život a to mi už dááávno není 30let)
@perfect day Ahoj, dokonce dvakrat- pokazdy mi vysoko v krku zustalo sousto steaku. Bylo to priserny
Prvne v restauraci, kde se personal radeji schoval nez aby se snazil nejak pomoci, coz bylo super…V sanite se me snazili prostouchnout, ale nic se nehnulo- viselo to proste silene vysoko a ja jen sipala a bala se, ze jestli kus vleti, kam nema, tak nedopadnu nejlip. Neslo polykat, takze pusu rozedrenou od vecnyho plivani a otirani. Doktor dorazil dyl jak po hodine- hadici postupne zavadeli pomalu az do duodena s tim, ze mam zaklepat az ucitim ze se to sousto uvolnilo- coz se nakonec stalo. No a doktor se jen tak smal a rekl, ze to je celkove moji drobnou konstituci, ze holt i trubky mam uzky, tak musim bejt priste opatrna…Nebylo to nic prijemnyho, ale od ty doby si maso krajim fakt radeji na pidikousky a nehltam.
@Myrha desinfekce taky dobrý)))) @Seizdra vzdyt to sem pisu, protoze to bylo ve finale smesn a ani to neslo vylicit, ale nevim, jestli jsi se nekdy fakt necim dusila, kdyz dochazi kyslik, prestava pr..l a mne uz zacinalo hucet v usich.-DD Nahodu doktorka mirekla, ze by jela taky. Sestricka ale NEE:-DDD
@amazon hahahaaa. a co jsi rekla do telefonu? dobry den, jsme tehotna, trikrat jsem zvracela..mam prijet?
kdyz to polozili, meli urcite si to ten dotycny neenchal pro sebe. Stejne jako mou navstevu:-DD
@Sepishka ze to clovek nevykasle sam vid..ja teda ty magnesia vykaslala, ale asi au v ten momet, co jsme sla na chodbe do pokleku. Mam takovy strach o mimino, ze jsem se do te doby byla i kychnout, ted to ale byla otazka preziti, to, jak jsem kaslala o zivot muselo mimino stopro zaregistrovat. Nejak mi bylo v tu chvili jedno, chtela jsem jen prezit))
@perfect day Ja jsem si narvala i celou pest do krku ve snaze to nejak posoupnout, ale ani nahodou. Zkouseli to ze me i vymlatit v sanitce- nic nepomahalo, kdyz me zadali at to zkusim zapit, tak jsem se zacala topit, i doktor pak primo v nemocnici byl dost zmatenej, kdyz porad nic nebyl schopnej ze me dostat a nakonec vypadl obri kus masa ve chvili, kdy ze me vytahoval tubus. Ja jsem v ty dobe tehotna nastesti nebyla, ale mela jsem malicky dite a v hlave se mi honil pripad Saudka, kterej po zaskoceni skoncil v komatu- no fakt nic moc…
..asi uz nebudu nikdy zrat magnesium..
nebo radsi nebudu nikdy tehotna..
..ne pockat.. koupim si magnesium v sumaku…
doufam, ze mi nebude hrozit utonuti.. ![]()
Já jsem nedávno šla s dcerou za pediatrem s tím že má podivný pupínky na hlavě a ve vlasech a jestli to není nějaká alergie. Ten den se děti pokreslily pastelkama na obličej, tak jsem si myslela, že třeba z toho. Nejdřív jsem jít ani nechtěla, ale pak mě vycukala úzkostlivá sousedka, že by s tím určitě šla…no a byly to štípance od komárů nebo mušek ![]()
To jsem si připadala, jak totální blbec
ale vůbec mě to nenapadlo, protože jí to pořádně vylezlo až den nebo dva potom, co jsme byli večer venku…
pediatr vypadal chápavě, řekl ať si koupím tekutej pudr a podepsal se mudr
ale museli z toho mít se setrou asi docela prču…
Mile zeny,
chtela bych se trochu pobavit a tak vkladam svuj nedavny zazitek jako prvni.
Na pohotovost nektere z nas ze strachu o mimino asi obcas zajedou a sestry a lekari na gynekologii by asi mohli vypravet.Muj nedavny zazitek:
Ve spechu jsem do sebe hodila hrst prasku, ktere v poledne beru ( jsem 15 tt a je to magne2×, asco, brusinky a listovou) s tim, ze bezim do mesta. Nez jsem se otocila, bylo jasno, prasky vzpricene v krku a ja nedychala, ale sipala, aniz by mi do hrtanu vproudila jedina molekula kysliku. Zkusila jsem kaslat, kaslat v predklonu, vzduch chybel, nakonec jsem zvonila na sousedku a ta me nasla uz na zemi, kde jsem lapala po dechu a na zemi vedle me totalne slepeny dve obri magnezia:))
Byla jsem mirne otresena a vzhleem k tomu ze jsem jiz mesic stravila v nemocnici s hroziicm potratem, mam urcite posunuty hranici obav, bojim se vseho a priduseni taky.
Kdyz jsem ale sestricce na prijmu rikala, ze mam strach, protoze mi zaskocil prasek, zadne pochopeni jsme v jejich ocich nevidela a vlastne ani nehledala a zahanbene jsem cekala na vysvobozuici UZV.-DD
Ma nekdo podobne, i klidne netehotenske, zazitky?