Těhotenství dcery a alimenty

Anonymní
7.2.23 08:48

Těhotenství dcery a alimenty

Dobrý den, ptám se jako otec platící alimenty. Dcera 15,5 let v 9. třídě zš přišla s tím, že je těhotná, dítě si nechce nechat vzít. S bývalou mě bombardují, že budou potřebovat vyšší alimenty. Podle mě ale dcera bude brát rodičovskou, tudíž bude mít svůj vlastní příjem? Jak to tedy je?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80471
7.2.23 08:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, ptám se jako otec platící alimenty. Dcera 15,5 let v 9. třídě zš přišla s tím, že je těhotná, dítě si nechce nechat vzít. S bývalou mě bombardují, že budou potřebovat vyšší alimenty. Podle mě ale dcera bude brát rodičovskou, tudíž bude mít svůj vlastní příjem? Jak to tedy je?
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
7.2.23 08:50

Hahhaa to je dobrý. Nejsi troll? To je až nepredstavitelny. Z meho laického pohledu nemá na zvyseni narok jen kvuli tomu, ze mude mit mimino, vsak nebude tve, ale jeji a nejakyho typka, ten naopak bude muset platit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80471
7.2.23 08:52
@DandátkoP píše:
Hahhaa to je dobrý. Nejsi troll? To je až nepredstavitelny. Z meho laického pohledu nemá na zvyseni narok jen kvuli tomu, ze mude mit mimino, vsak nebude tve, ale jeji a nejakyho typka, ten naopak bude muset platit. :mavam:

přesně - pokud to není troll, a je to pravda, tak dceři musí platit alimenty otec jejího dítěte, otci dcery po tom není nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37260
7.2.23 08:53
@Anonymní píše:
Dobrý den, ptám se jako otec platící alimenty. Dcera 15,5 let v 9. třídě zš přišla s tím, že je těhotná, dítě si nechce nechat vzít. S bývalou mě bombardují, že budou potřebovat vyšší alimenty. Podle mě ale dcera bude brát rodičovskou, tudíž bude mít svůj vlastní příjem? Jak to tedy je?

Když bude potřebovat vyšší alimenty tak at si jde za tím kdo ji to dítě udělal.
Ale ty si myslím, že by si měl platit alimenty dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5992
7.2.23 08:54

To jako fakt v 9 třídě, a co tatínek dítěte ten není? Pokud nejsi troll, tak musí podat žádost o zvýšení výživného přes soud. A jinak jsi docela v klidu že ti 15 dcera otěhotněla. A ano bude mít rodičovský príspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4575
7.2.23 08:55

@DandátkoP
Znám pár holek, co otěhotněly v 1. a 2. ročníku na střední. Slečna mohla mít odklad, takže to zas tak nepředstavitelné bohužel není.
Ale souhlasím, tady to na trolla vypadá.
A alimenty by platil ten, se kterým si to dítě udělala a když bude napsán v rodném listu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5992
7.2.23 08:57

A vsadím se že anonym nebude komunikovat, hodí do pláču téma a bude se bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22278
7.2.23 08:57
@Anonymní píše:

To zalezi na tom, kolik let je tomu, co ji to udelal. Jestli je mu taky 15, budete platt alimenty vy, prarodice. Ale to nech rozhodnout soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.2.23 08:59

Ty kokos. Co takhle s ní hodit řeč a zkusit jí ještě přesvědčit do interrupce? Tohle není holka rok před maturou, ale základní školou povinné skoro dítě, zničí si život. To je to, co bych teď řešila a ne, jestli budeš muset platit o litr víc nebo míň :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81575
7.2.23 09:01

Klid. Ale téma dobrý, novinka. Aspoň někdo si dal práci a přemýšlel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6899
7.2.23 09:04

Rodičák mít bude. Alimenty na dítě by měl posílat otec dítěte nebo jeho rodiče. A ona bude s dítětem na rodičáku? Nebo bude chodit do školy a na rodičak půjde babička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
7.2.23 09:05

Tak u nás na základce taky byla v devitce jedna holka těhotná, takže možné to je :D holka dostane rodicak a alimenty ji musí platit otec dítěte (pripadne rodiče toho otce ), ten má povinnost platit jak na dítě, tak na matku dítěte do dvou let toho dítěte. Holka bude i s dítětem pokračovat ve studiu? Mám takový pocit, ze jakmile by nechala školy, tak na alimenty ztrácí nárok úplně. Ale je třeba všechny změny řešit soudní cestou, nedá se jen tak přestat platit není naopak vyžadovat zvýšení, bez rozhodnutí soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.2.23 09:09

Ale vlastně celkem zajímavá problematika. Jasně, pokud by měla koho uvést do RL, pak vyživovací povinnost přechází na otce dítěte. Ale pokud je kluk nezletilý, případně otec v RL nebude, tak jak to právně bude? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35416
7.2.23 09:10
@Anonymní píše:

Ty máš vyživovací povinnost k dceři, k jejímu dítěti jeho otec. Jestli není plnoletý, tak tuhle povinost přebírají jeho rodiče. Dcera rodičák pobírat nebude, ten bude pobírat zřejmě její matka, protože dcera není zletilá, tudíž ani nemůže mít to dítě v péči :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna