Těhotenství, koronavir a práce

Anonymní
10.3.20 13:54

Těhotenství, koronavir a práce

Mám dotaz. Kdyby jste byly v 9 tt, pracovaly jako servirka, šly by jste na nemocenskou kvůli koronaviru? Nechci být za hysterku, ale upřímně mám strach kvůli těhotenství. Co by jste dělaly vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1378
10.3.20 14:06

Ty už ty koronovirus máš, že chceš jít na nemocenskou? :nevim: Jestli jsi zdravá a nemáš potíže, tak pochybuji, že Ti doktor nemocenskou vystaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.20 14:09
@Oliverka28 píše:
Ty už ty koronovirus máš, že chceš jít na nemocenskou? :nevim: Jestli jsi zdravá a nemáš potíže, tak pochybuji, že Ti doktor nemocenskou vystaví.

Myslela jsem třeba pro rizikové prostředí. Setkávám se denně s xx lidma a toho se bojím. Sedět v kanceláři zavřená, je mi to úplně jedno.

• Citovat
  • Upravit
Janli
10.3.20 14:11

Pokud by to bylo někde v Praze a v restauraci, kam chodí turisté, tak ano. Nikdo pořád ještě neví, co to s nenarozeným miminem udělá. Tak proč riskovat. Pokud jsi ale někde v okresní hospůdce, kam chodí jen místní, tak k tomu prozatím není důvod.

• Citovat
  • Upravit
1378
10.3.20 14:15
@Anonymní píše:
Myslela jsem třeba pro rizikové prostředí. Setkávám se denně s xx lidma a toho se bojím. Sedět v kanceláři zavřená, je mi to úplně jedno.

Zkusit to můžeš. Tady fakt záleží na doktorovi jestli Ti neschopenku vystaví nebo ne, když vlastně nemáš žádný zdravotní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
10.3.20 14:15

Na strach z nakazy ti doktorka neschopenku nevystavi. Ale jinak ano, sla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.3.20 14:16
@Anonymní píše:
Mám dotaz. Kdyby jste byly v 9 tt, pracovaly jako servirka, šly by jste na nemocenskou kvůli koronaviru? Nechci být za hysterku, ale upřímně mám strach kvůli těhotenství. Co by jste dělaly vy?

Kdybych byla v nějaké hospodě, kde se celý večer nezastavím, byla bych taky jako těhotná ochotná s prací praštit. Nemysli si, že kancelář je výhra. Nevětraný vzduch a koncentrace lidí na jednom místě. Pravidelně od sebe starší kusy chytají nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.20 14:22

Jsem v penzionu na horách, ne ve městě, ale jezdí sem právě lidi z města, našemi zákazníky jsou z 90ti procent lidé z celé ČR, z 10ti procent stamgasti.

• Citovat
  • Upravit
9793
10.3.20 14:25
@Anonymní píše:
Myslela jsem třeba pro rizikové prostředí. Setkávám se denně s xx lidma a toho se bojím. Sedět v kanceláři zavřená, je mi to úplně jedno.

Není neschopenka pro rizikové prostředí, doktor musí napsat zdravotní důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
10.3.20 14:34

Zeptej se na gyndě, pokud uznají nějaký zdravotní důvod, tak dostaneš PN. V případě, že dostaneš PN, tak jen počítej dopředu s omezením vycházek po celou dobu trvání PN ;)

• Citovat
  • Upravit
30316
10.3.20 16:02
@Oliverka28 píše:
Zkusit to můžeš. Tady fakt záleží na doktorovi jestli Ti neschopenku vystaví nebo ne, když vlastně nemáš žádný zdravotní problém.

Tak mu nemusí říkat, že má strach, ale je jí špatně, má pocit na omdlení, bolí jí záda.

Jako nejsem normálně hysterka, ale nyní už taky strach mám. Asi nevíme o tom viru úplně vše, protože kdyby to byla běžná chřipka na nezavírají školy. Takže ano, šla bych na neschopenku a až by se to uklidnilo bych viděla jestli zůstat doma do porodu a nebo se vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
10.3.20 16:15
@Aspera píše:
Tak mu nemusí říkat, že má strach, ale je jí špatně, má pocit na omdlení, bolí jí záda.Jako nejsem normálně hysterka, ale nyní už taky strach mám. Asi nevíme o tom viru úplně vše, protože kdyby to byla běžná chřipka na nezavírají školy. Takže ano, šla bych na neschopenku a až by se to uklidnilo bych viděla jestli zůstat doma do porodu a nebo se vrátit.

Tak z toho co zakladatelka psala to vyznělo tak, že chce nakráčet k Dr, aby ji napsal neschopenku, protože má strach a to asi udělá málokterý doktor, zvlášť teď když je taková situace jaká je a strach máme všichni :( Sice nejsem těhotná, ale mám dvě malé děti, zdravotní problémy a manželovým prarodičům je skoro 90let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.3.20 21:48
@Anonymní píše:
Mám dotaz. Kdyby jste byly v 9 tt, pracovaly jako servirka, šly by jste na nemocenskou kvůli koronaviru? Nechci být za hysterku, ale upřímně mám strach kvůli těhotenství. Co by jste dělaly vy?
Řeším to samé. Ale mě víc vadí jezdit MHD atd.. V práci to jde, je nás jen 600 😁 👿
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
11.3.20 00:38

Neschopenka

Ahoj, jsem 18+2. Ještě stále pracuji jako servírka. V plánu bylo dodělat březen, tedy do 5teho měsíce. Dělám krátký dlouhý 15 hodin na nohou v restauraci kde to docela frčí - na vlakovém nádraží.
Vzhledem k šíření se koronavirusu a taky k tomu, že sama mám Crohnovu chorobu zvažuji jít na neschopenku dřív. Tedy spíš hned. Jen nevím jestli mi doktorka neschopenku napíše a taky jestli je to na místě, co myslíte? Ono dost mě už zmaha být tak dlouho na nohou - s dr jsem ještě svou práci nijak neřešila a k tomu ten virus, s mojí oslabenou imunitou a těhotenstvím v jednom… A ještě v nádražní hospodě, kde nevím odkud kdo vlastně přijel… No mám docela nahnano, jak byste to řešili prosím? Do poradny mám jít až 3.4, myslíte že bych popřípadě měla zavolat a vyřešit to po tel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
11.3.20 01:09

Já bych na neschopenku taky šla. Nebo, snažila bych se, aby mi ji dali. Vůbec se neví, nebo já aspoň nikde neslyšela ani nečetla, že by věděli, co to udělá-neudělá ještě s nenarozeným miminkem. Já to nějak neřešila, ale co dneska pozavírali školy, tak už taky nejsem tak klidná, doma mám miminko a 6letou dceru, co chodí do školky. :roll: Sice tvrdí, že to děti nechytaj, nebo mají jen slabší průběh, ale každý dítě je jiné a každý má imunitu jinou, jako třeba u mimina nemůžeme ještě vědět, jak je na tom opravdu s imunitou že jo. :nevim: Taky už přemýšlím, že si školkovou nechám doma, já jsem doma s miminkem, takže jsem v té,, lepší pozici,, než maminky, co musí chodit do práce, těm fakt nezávidím a je mi jich fakt upřímně líto. :( Furt nějak doufám, že to nějak vymizí, i když vím, že to tak nejspíš nebude, asi se tím jen zkouším trochu uklidňovat. Takže, být na místě těhotných, určitě bych neriskovala a nechodila tam, kde je nákaza větší, což si myslím, že servírka na horách teda je. Mě stačí, když jdu do Kauflandu, jsem člověk, co celoročně pokašlávám, jednou jsem si odkašlala a najednou jsem měla uličku jen pro sebe, lidi na mě koukali a fakt jsem přemýšlela, jestli mě někdo zezadu nepřetáhne konzervou po palici. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí