Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky, jsem poprvé těhotná a hned rizikově, protože jsem po umělém oplodnění. Myslíte si, že je možné v době těhotenství chodit na masáže? Bojim se, že by to mohlo ublížit miminku. Děkuji za odpovědi Karolina
Karolino, nás v kurzu učili, že každý dobrý masér ví, co si může a co nesmí dovolit k těhotné ženě. Mám kurz shiatsu masáží, tam je to složitější ještě o nějaké body, které by vyloženě mohly miminku uškodit a je třeba na těhotenství upozornit maséra. Vlastně tak ne. Masér by se měl ptát.....je ale složité neurazit nějakou silnější holku co fakt vypadá jako těhu a člověk se zeptá..... . Určitě o svém stavu masérovi řekni. Naopak, masáže ti udělají dobře, ale upozorňuju, dobře udělané masáže ![]()
ahojky Karolino, jsem taky poprvé těhotná. Před otěhotněním jsem chodila na masáže, a když jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem to okamžitě masérovi hlásila. Musím říct, že to bez problémů vzal a je takový jemnější
Předtím mi po masážích dával i baňky, ale jakmile jsem mu řekla o mém těhu, tak říkal, že mi je ani raději dávat nebude, při jejich použítí se totiž víc rozproudí krev, a mohlo by dojít ke špinění, tak abych nebyla zbytečně vyděšená. Na masáže chodím pořád, a musím říct, že nemám sebemenší problém, i když teď je budu muset absolvovat v sedě, špatně se mi totiž leží na břiše
Přeji pohodové těhu
Mirka 17+3
Holky,
nemate kontakt na nejakeho dobreho masera v Praze? Po prvnim porodu jsem mela docela velke bolesti v zadech a myslim, ze masaz by urcite pomohla.
Diky
Klara 35tt
Kláro,
já chodím na masáž na Polikliniku Na Dlouhém lánu, Praha 6. Je tam teď nově otevřené centrum CORDEUS. Mají přímo i těhotenské křeslo na masírování- paráda. Navíc tam je i těhucvičení, těhuplavání, relaxace, gravidjóga… a plavání pro mimi.
tel: 251097311
Já osobně tam chodím na těhuplavání, masáže a chystám se na gravidjógu. Mohu jen doporučit. Masérka je porodní asistentka.
Daniela