Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, 12.2. jsem měla pohlavní styk, po kterém jsem si brala pro jistotu (byli jsme oba pod vlivem, nemyslím si, ze by doslo uvnitř me k vyvrcholení) Postinor. Mestruaci jsem měla dostat 23. 2., ale dostala jsem ji už včera, že začátku byla úplně běžná (silná, bolesti břicha), takže jsem lehce oslavovala, že nejsem těhotná. Ale k večeru se menstruacemi hodně zmírnila a i kromě krve, ze me vytekla jaka si řídká tekutina, přes noc během prvních dnů skoro vždy protekam, dnes jsem se ale vzbudila skoro s žádnou krví. Také cítím lehké svědění.
Moje otázky teda jsou, jestli je nějaká šance, že jsem těhotná? Nebo tato divná mestruace je pouze reakcí na Postinor? Je běžné i to lehké svědění a tekutina kromě krve?
Jsem z toho celkem vyplašená, nemáte někdo prosím zkušenost nebo aspoň nějakou jasnou odpověď? Děkuji moc!
PS: pokud by to mohlo být těhotenství (četla jsem, že část žen krvácí i na začátku a vypadá to jako těhotenství) vyšel by mi už i pozitivni test? Stačí ty z drogerie kdyžtak?
Moc děkuji! ![]()
Víš, co je to postinor? Hormonální bomba, hnus. Je logicky, že ti to kompletně rozhodí cyklus. Pokud chceš mít úplnou jistotu, udělej si test, za pár dní až. Ale těhotenství bych se nebala.
Osobní zkušenost nemám, ale jak píše Midaku výše, s největší pravděpodobností ti Postinor rozhodil cyklus. Test si můžeš třeba za týden udělat a uvidíš, ale těhotenství bych se nebála. Pokud svědění přetrvává, koupila bych si v lékárně canesten nebo nějaké globule na infekci. Nevím, jestli je to „nový“ Partner. Každopádně já třeba trpím na svedeni ze začátku nového vztahu po sexu s novým partnerem bez ochrany. Trvá to prvních pár styku a pak je to ok. Vysvětluju si to tím, že si prostě tam dole potřebuju zvyknout na novou mikroflóru ![]()
Přemýšlím marně, co si představuješ pod pojmem jasná odpověď. Udělej si test aspoň 14 dní od toho styku. To už by to ukázal, kdybys i přes to krvácení a užití postinoru přece jen byla těhotná.
To svědění klidně můžeš mít z toho „diskomfortu“, co jsi cítila s tím tamponem na půl cesty. Já to třeba mívám, kdyz si odskočim na malou někde, kde mají houpající se záchod nebo šoupajici se prkýnko. Jak nemám při čůrání klid, tak se to pak prostě projeví. ![]()