Těhotenství přes stříkačku

Anonymní
29.6.24 19:12

Těhotenství přes stříkačku

Ahoj ženy,

s přítelem se snažíme o mimi, a dopomohli jsme tomu stříkačkou. Už jsem tu pár starších diskuzí četla, ale neodpovědělo to na moje otázky. :P
Nikdy jsem kvůli zdravotnímu stavu nemohla brát antikoncepci. Takže za jak dlouho se Vám povedlo počít? Kdy se dostavily příznaky těhu? Je to cca 10 dní. Udělali jsme to v den, kdy jsem měla ovulaci a pak ještě druhý den. Chtěla bych tedy slyšet vaše zkušenosti. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1938
29.6.24 19:26

Nemám zkušenost, ale moc nechápu, proč si neužíváte normální sex? Nejde vám to? Nebaví vás to? Jak dlouho se snažíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3039
29.6.24 19:28

Zkusenost nemam, ale nevidim duvod, aby to melo vyssi uspesnost nez bezny zpusob, takze si najdi statistiky k beznemu otehotneni a klidne se tim rid. Takze jeden cyklus sance 15-20%, normalni doba k otehotneni az rok. Priznaky jsou idlndividualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.24 19:29

@Thrisha 56539841 [/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
29.6.24 19:31

Podle mě to nebude mit vyšší úspěšnost, ale když se vám to chcete podstupovat. Běžně se uvádí, že otěhotnění trvá průměrně rok, pokud nejste starší, tam se radí půl rok a pak absolvovat testy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.24 21:31

Proč spolu nemáte normálně sex?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 22:14
@Anonymní píše: Více

Doktor Uzel píše, že šance je jen mírně snížená než u normálního styku s ejakulací do pochvy. Nedoporučuje žádné inseminační hadičky po vzoru zahraničí, ale normálně spermie dát stříkačkou k čípku. Nesnažit se proniknut do čípku. Dále je lepší ejakulace přímo do stříkačky, aby se spermie prvotní manipulací nepoškodily a ztráta byla co nejmenší. Zabránit vzduchovým bublinám, vzácné riziko embolie. Pokud se moc bojíš, stačí spermie nabrat prsty z dlaně a zavést do čípku. I takto mám jedno dítě.
Ve srovnání s normálním otěhotněním je všechno podobné včetně doby otěhotnění, prvních příznaků i průběhu těhotenství. Každé takto počaté těhotenství se zadařilo za pár cyklů, doba úměrná mému věku. Styk neprobíhal večer. Snažila jsem se ale po něm půl hodiny ležet, potom sprcha a klidně do práce. Nic moc se neliší.
V době takového snažení jsem se snažila používat symptotermální metodu, měřit BT, ale muž pracuje na směny a nechtěla jsem styk za každou cenu. Každopádně jsem se to snažila časovat před ovulací. Když jsem já to moc myslela, nemohla jsem dostat, BT mi potom lítala, tak jsem se na to vykašlala.
U nás způsob zvolený k vůli protahované době ejakulace partnera s přibývajícími léty a mé touze po dětech i v jeho zralém věku :mrgreen: Po otěhotnění jsem úplně vypustila, že jsou mladší děti přes stříkačku. Vlastně jsem ani nepřemýšlela, jestli jim to někdy cíleně řeknu. Ukáže čas a situace.
Ještě něco?

• Citovat
  • Upravit
17013
29.6.24 22:22

Proč by jsi jim to měla říkat? Jsi normální? 😱 Snad ti hrabe jen z horka, jinak mi to hlava nebere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 23:32
@araw píše: Více

Netvrdím, že jim to budu říkat teď, ale v dospělém životě je to může zajímat a můžou řešit to samé. Těhotenství po IVF se třeba píše rovnou do průkazky.
Není to žádná významná věc jako adopce, ale pokud se sejdou životní okolnosti, nevidím důvod jim to někdy neříct.
Velké dospělé děti se zase povedly na první dobrou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.24 00:23

Mám to stejně jako ty, taky zkouška stříkačky :mrgreen: ale zatím je ještě brzo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2
30.6.24 06:21

Stříkačková metoda může být výrazně účinnější u určitých mužských sexuologických potížích. Zejména jde o retrográdní ejakulaci při pohlavním styku. Při retrográdní ejakulaci se vinou vadné svalové koordinace místo vypuzení ejakulátu z těla vpraví ejakulát do močového měchýře. Normálně kvalita semene nezáleží na způsobu zisku (masturbace versus pohlavní styk). Při podezření na abnormality se provádí kontrolní spermiogram z ejakulátu zachyceného při pohlavním styku do speciálního kolektorového kondomu, který nepoškozuje spermie (bez spermicidů). Je-li ejakulát odebraný masturbací výrazně lepší, stojí stříkačková metoda za zvážení.

Z mých zkušeností dárce stříkačkovou metodou je šance na otěhotnění u zdravých žen zhruba 1:3. Lesbické ženě (cca 30 let) otěhotnění 3. cyklus, lesbické ženě (cca 25 let) 5. cyklus, heterosexuální ženě (40 let) s idiopatickou neplodností po mnohaleté neúspěšná léčbě (hormonální stimulace, IUI partnerovým 55+ let spermatem, IUI spermatem dárce…) jsem daroval celkem 6 v plodných dnech a 2 cykly pravděpodobně mimo (špatně určená ovulace), a z toho jedno až dvě zamlklá těhotenství s následnými ženinými zdravotními komplikacemi, lesbická žena (cca 35) na 2. pokus, lesbická žena (týž věk) na 3. pokus, neúspěšné darování lesbické ženě (cca 30) se zdravotními potížemi na doporučení lékaře stříkačkovou metodu vzdala jako marnou, letos v dubnu darování heterosexuální ženě (41 let) otěhotnění hned napoprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí