Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Znovu k lékaři ať znovu udělá utz i když asi je ještě brzo a odebrat krev…
Cysta na vaječníku je žluté tělísko, které vyživuje plod, než se udělá placenta. Říkají tomu těhotenská cysta. Říkali mi to u Apolinare, když jsem tam byla s mimodeloznim těhotenstvím. Také jsem dostala normálně MS, ale byla dlouhá a střídavě jsem krvacela a spinila. Bolesti jsem neměla žádné, takže mě poslali do nemocnice kvůli vysokému hcg a v děloze nic nebylo. Nechci strašit a neříkám, že by to mohl být tvůj případ, ale určitě bych se nechala pozorovat.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ráda bych se zeptala na váš názor nebo zkušenost.
Snažime se o miminko, jelikož se menstruace zpozdila, udělala jsem si test, ten ukázal slabounkou druhou čárku, druhý den jsem však už menstruaci dostala, takže jsem tomu nedávala důraz a řekla jsem si, že těhotná nejsem. Po menstruaci však neustále špinim, na kontrole u gynekologa jsem řekla, že jsem. měla menstruaci takže těhu nejsem. Ten našel 1×2mm cystičku na vaječníku, že špinění je z toho a že se sama ztratí. Jelikož jsem poslední dny ale i hooodně unavená a začala bolet i prsa, tak jsem si udělala znovu test a ten ukázal jasné dvě čárky. Druhý den jsem test zopakovala a znovu dvě. Já teď však nevím, zda mohu být těhotná opravdu i přes menstruaci, nebo pozitivní test ukazuje ta cysta, dočetla jsem se, že cysty to někdy tak ukazují. Dneska mě do toho začalo dost píchat v podbřišku. Tak jsem z toho zmatená, nevim, jestli se radovat, nebo ne..
Zajdi na vyšetření, ségra měla taky cystu na vaječníku dle Dr, bylo to mimoděložní těhotenství.
Holky děkuji za názor, břicho začalo bolet hodně,.jela jsem na gyn. pohotovost, mimodělozní těhotenství se potvrdilo a jdu hned na operaci. Bojím se a pláču. Držte mi palce..
Ahoj holky, ráda bych se zeptala na váš názor nebo zkušenost.
Snažime se o miminko, jelikož se menstruace zpozdila, udělala jsem si test, ten ukázal slabounkou druhou čárku, druhý den jsem však už menstruaci dostala, takže jsem tomu nedávala důraz a řekla jsem si, že těhotná nejsem. Po menstruaci však neustále špinim, na kontrole u gynekologa jsem řekla, že jsem. měla menstruaci takže těhu nejsem. Ten našel 1×2mm cystičku na vaječníku, že špinění je z toho a že se sama ztratí. Jelikož jsem poslední dny ale i hooodně unavená a začala bolet i prsa, tak jsem si udělala znovu test a ten ukázal jasné dvě čárky. Druhý den jsem test zopakovala a znovu dvě. Já teď však nevím, zda mohu být těhotná opravdu i přes menstruaci, nebo pozitivní test ukazuje ta cysta, dočetla jsem se, že cysty to někdy tak ukazují. Dneska mě do toho začalo dost píchat v podbřišku. Tak jsem z toho zmatená, nevim, jestli se radovat, nebo ne..