Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.
Právě jsem si udělala těhotenský test Clear Blue. V návodu se píše, že tento test se má provést až při očekávání menstruace. Já ho však provedla 16dní od rizikového styku a do začátku menstruace mi zbývá týden. Test vyšel negativní. Můžu se na ten výsledek spolehnout i když jsem si ten test udělala dříve než v očekávání menstruace?máte s tím někdo zkušenosti?
Diky za odpověď.
Na vysledek se v tomto pripade spolehnout nemuzes, protoze spermie po styku muzou vydrzet zive az 5 dnu, to znamena, ze muzes byt tehotna treba 11 dni a to test nezachyti. Pockej do MS a uvidis.
K.
Taky si myslím, že je to brzy. Clear Blue je sice asi nejlepší, ale měla bys ještě počkat. Já jsme si test s Clear Blue dělala až 21 dní po nechráněném styku a vyšel mi pozitivně, tedy už tam něco bylo.
Když jsem se poprvé snažila otěhotnět, udělala jsem si test den před očekávanou menstruací, byla jsem hrozně zklamaná, že vyšel negativně, ale nakonec jsem těhotná byla, ale ukázalo se to až za další týden!!! Můj pan doktor tvrdí, že spolehlivě test ukáže výsledek až několik dní po očekávané menstruaci.
Takže ještě vyčkej, než si uděláš závěry.
diky za rady. pevně tedy doufám, že je ten výsledek pravdivý, protože jsem si zapomněla 1.pilulku ze třetího týdne blistru, do menstruace jsem styk neměla. Pak jsem začala brát nový blistr a po dvou pilulkách jsem měla styk. BOhužel jsem si blbě přečetla leták, který říká, že musí proběhnout 7dní kontinuálního užívání antikoncepce, aby pak vše bylo spolehlivé. Což u mě neproběhlo, resp. 6dní, menstruace, 2dny a styk..někteří doktoři říkají, že je mírné riziko otěhotnění, druzí zase že se nemám strachovat. Nemáte s tím někdo zkušnost?
Já bych se nebála, prášky mají dost vysokou účinnost, i když se neberou úplně správně. Já byla takovej lempl, furt jsem zapomínala, vynechávala a nikdy se nic nestalo. Oni průběžně udržují v těle nějakou hladinu (ale tomu přesně nerozumím), která zabraňuje otěhotnění.
Tak držím palce, ať to dopadne k Tvé spokojenosti.
M.
To bych byla taky v klidu, já jsem HA brala 9 let a opravdu ne zrovna ideálním způsobem, občas jsem zapomněla a snad nikdy jsem je nebralal ve stejnou dobu…a fungovaly!
Jediné, co prý opravdu snižuje funkčnost jsou antibiotika!
bud v klidu, zapomenuta 1 tabletka muze znamenat riziko tehu, jen kdyz je to na zacatku cyklu, takhle pozde uz ne… aspon kdyz to beres uz dlouhodobe a telo je utlumene
Díky za odpovědi.Tak snad to bude v poradku. Jeden doktor říká, že se nemám bát, druhý že je mírné riziko. Tak uvidíme. Každopádně díky moc.
ahoj
tak jsem si po dvou dnech udělala další dva testy. A zase negativní..to už by se tam něco objevilo,kdyby došlo k oplodnění, ne?(rizikový styk byl před 19dny) v neděli mám dostat menstruaci ..tak uvidím.
Ahoj chci se zeptat na testu mam dvě čárky druha tam byla v podstaty hned a je krásně vidět. No trochu mě prekvapilo ze je tak silná. Poslední ms byla od 9-12.2.2015 a snažení bylo 18.2.,22.2.24.2.a 28.2. Jestli počítán dobře tak bych byla tak 13 dni přijde mi to dost malo na čárku menstruaci čekám az za 2 dny a samozrejme mam obrovskou radost.jen tak Přemyšlím kdy to mohlo vyjít?
jsem trochu v šoku jo a test v 13hod ne ráno tak mi to věta hlavou ![]()