Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vsem, mela bych dotaz ohledne tehotenstvi. Vim, ze je mozne, abych dostala MS a byla tehotna, ale… Po MS mi spadla teplota na 36,3 asi na 5 dni a potom jsem ji mela vyssi nez pred Ovu ale nizkou na tehulkovstvi, ale uz nejaky ten den mi neni dobre, poboliva me bricho a citim prsa. Muzu byt tehu nebo to blbost. Test se bojim zatim udelat, protoze se bojim, ze si to vsugerovavam.
Teplota se mi poslednich 14 dni pohybuje od 36,4-36,8. Hlen na Ovu jsem nemela.Fakt nevim, co se se mnou deje.
![]()
Berusko, asi tě zklamu, ale na těhu se mi to moc nezdá. Psychika je mocná čarodějka. Jestli si chceš být opravdu jistá, tak seber odvahu a ten test si udělej. Možná, že budeš zklamaná, protože naděje umírá poslední, ale já bych raději chtěla vědět na čem jsem, než se zbytečně ukolébávat planými nadějemi. A uvidíš, že i ty příznaky budou najednou menší, protože se budeš míň pozorovat. Jinak kolikátý DC vlastně jsi?
tohle jsem si rikala i na zacatku cyklu a pomohlo to, ale ted se mi to vratilo, fakt nevim. Nebo jsem proste nepoznala OVU potom jsem se citila vzdycky jinak, ale tak jak mi nikdy nebylo. Jsem 21DC
Víš, Beruško, my se dočkali mimča v bříšku až po téměř 2,5 letech. Co já si zažila těhupříznaků, a ačkoliv se to může zdát nemožné, každý měsíc byly trošilinku jiné, takže jsem si říkala, třeba už. No a když jsem otěhotněla, tak jsem to vůbec nepoznala. měla jsem veškeré obvyklé příznaky PMS. Ani test jsem si nedělala. Takže když mi lékař v CARu oznámil, že jsem těhotná, ani jsem mu to nechtěla věřit. Zkus ještě vydržet týden a pak si udělat TT a nebo přijde MS.
Podle me to je taky blbost. Ale proste jsem se chtela jenom poptat, ale jinak děkuju
berusko, taky momentálně marně koukám na teploměř a 36,6 a chci vykoukat těhu…bohužel, BT min. 37 je podmínka.
Tak snad příště nám to vyjde, jo?
NiKi
jasně
. My jim to ještě ukažeme. Teď tuleni nebylo tak si počkam na MS a jedeme na novo. Takže cca za 30 dní znovu.
je možné, že jsem těhotná ?
mám BT 37,4 ( ale měřeno až odpoledne )a 3. den po termínu menstruace, nalitá prsa ( i když to mám před MS vždy )
na test chci ještě pár dní počkat
má někdo podobnou zkušenost ?
ahoj, teplotu odpoledne nemůžeš brát vážně, změř ji hezky ráno než vstaneš
a pak případně udělej test. v den vynechání by už měl ukazovat. takže držím palce
Ahoj, je možné cítit zahnizďování vajíčka ostrou bolestí a za jak dlouho by se měla zvednout teplota opěk k 37 stupňům? Břicho mě bolelo včera rano. To jsem měla 36,8 a dnes 36,7. Bojím se, že se to opět nepodařilo. Děkuji
berusko, kolik dní jsi po otěhotnění? Zahnizďování probíhá zhruba 7-10 den a může být pokles teploty. Počkej na zítřejší teplotu…
NiKi
to bych taky ráda věděla. Podle teploty včera 10 den, ale podle hlenu a bolesti vaječníku včera 7 dní. Prostě to nechápu.
tak to jsi v toleranci zahnizďování, zítra by BT měla být vyšší…
Držím palce
N.
Ahoj, tak teplota je stále 36,8. Ráno mi je divně, cítím prsa a odpoledne bolí buď břicho nebo záda, ale jinak než před MS. Je opravdu nutná podmínka teplot nad 37? Jestli to nedostanu tak o víkendu zkusím testnout. Tenhle měsíc jsem prvně brala vit B na prodloužení letuální fáze tak nevím jestli to může být i tím. Jinak bych měla dnes dostat MS.
ahoj beru, neboj, BT 37 není podmínkou, navíc digi měří o něco míň než rtuť - u mě dokonce o 0,2stupně. takže nevěš hlavu ![]()