Mohu cvičit v těhotenství? Posilovat na břicho?

5533
7.11.06 07:08

Cvičení v těhotenství

Ahojky,
jsem česrtvá těhule a nevím, jestli můžu cvičit. Před těhotenstvím jsem začala dělat lehčí formu aerobicu a posilování, ale nevím, jestli v tom můžu pokračovat nebo ne. Jde mi hlavně o posilování břišních svalů. Nerada bych mimču nějak ublížila, ale to cvičení mě baví a je to jediná možnost, jak se trochu odreaguji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2263
7.11.06 08:22

Tterka - poraď se s lékařem, ale myslím, že aerobic a zvláště posilování břišních svalů není zrovna vhodné. Určitě aspoň v prvních třech měsících. Já se teď začínám chytat cvičit pilates pro těhotné. Cvičení v těhu je důležité, ale musí být přizpůsobeno, fyzicky náročné asi nejsou ty pravé.

Hezké těhu Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
7.11.06 08:33

Ahoj já myslím že pokud nemáš problémy tak můžeš. Ale poraď se s doktorkou. Jinak dobrá knížka je Fit maminka. Je tam cvičení jak v těhotenství tak po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
7.11.06 08:34

Jo ještě jsem zapomněla že se má cvičit až od 4 měsíce. Taky jsem těhotná a doktorka mě povolila až od začátku 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
7.11.06 09:46

Ahoj tterka,

právě to řeším taky. Dr. mi aerobic nedoporučil, ptal se, zda bych mohla cvičit každou druhou dobu … což by asi nešlo, že áno, tak řekl že raděj ne. Min. do 12. týdne. Pak ať si prý dělám co chci.

Rozhoduji se právě, že změním kurz aerobicu za nějaké pomalejší cvičení, třeba na gymnastic ballech s tím, že se vyhnu posilování břicha a cvikům, kt. nejsou vhodné - kt. to jsou musím zjistit :? . Doufám, že mi poradí cvičitelka, která kurz vede. No uvidíme.

Každopádně mi lékař doporučil svižnou chůzi. Tak jsem začala chodit - pomáhá to i proti nevolnostem :D , bohužel jen po dobu pobytu na čerstvém vzduchu :(

O knize L. Výborné jsem slyšela taky, zatím jsem ji neviděla … proč cvičit až do 4. měsíce??

sisina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
7.11.06 10:07

Ahojte,
jak jsem zjistila, ono záleží co si doktoři představujou pod pojmem aerobik…Oni v tom hned vidí zběsilé hospání s půlmetrovými výskoky…

Já chodila na různé P-classy a posilovací aerobiky až do 20 týdne, pak mě začalo bříško tvrdnout, tak jsem se na to vykašlala. Cviky na přímé břišné svaly jsem vynechváala (i když by to prý neměl být problém), šikmé jsem normálně cvičila.
Kamarádka chodila ještě dva měsíce před porodem na spinning.

Mimochodem - moje oblíbená instruktorka aerobiku je ve stejné fázi těhotenství jako já (cca 30 tt) a dosud předcvičuje! Ale to mi přijde dost šílené - myslim, že riskuje těžký porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
7.11.06 10:10

Jo a kniha L.Výborné je nanic (dle mého názoru).
Víc se mi vyplatilo DVD Hanky Kynychové (Aerobik pro těhotné) a pak taková oranžová knížka z vydavatelství Grada s těhotenským cvičením za asi 300 Kč (pokud jste ale zvyklé cvičit pravidelně, většinu těch cviků znáte, je to spíš pro inspiraci…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
7.11.06 11:22

Tak já cvičím podle kazety Pilates pro těhotné a jsem docela spokojená, zezačátku mi to přišlo nenáročné (byla jsem taky zvyklá cvičit, ikdyž PowerJogu), ale teď měsíc před porodem, je to myslím, tak akorát. A nejsem po něm unavená, pomáhá to prý i proti bolestem zad a křečem v nohách. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
7.11.06 12:49

Ono hlavne zalezi, jestli jsi zvykla cvicit, pokud ano, tak muzes pokracovat a jen nedelej veci, ktere ti nedelaji dobre a nepretezuj se, nemela by ses dostat na vysokou tepovou frekvenci - ted si presne nevzpominam, kolik je hranice :-( Pokud bys chtela v tehotenstvi zacinat, tak opravdu jen lehci veci. Urcite budes potrebovat posilit ruce, prootze tahat pak to mimco je pro nyvtrenovane docela sila :-)
Ja moc doporucuju orientalni tance, ovsem pokdu zacinas, tak rozhodne jen kurzy specialne urcene po tehotne, tam si posilis svaly panevniho dna a taky se naucis spravne dychat, ovsem vybirej dobre kurzy, nevim, odkud jsi, pokud mi napises, muzu ti doporucit, kdo je dorby.
Mej se
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
9.11.06 10:15

Holky zkuste břišní tanec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
9.11.06 16:26

Já jsem cvičila tae-bo ale kdyz jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem přestala a začala chodit do cvičení pro těhule. Vedou to porodní asistentky a ze začátku mi to přišlo hrozně jednoduchý, ale teď mi to přijde tak akorát. už jsem trošku kulatější :lol: :lol: Každej týden se hezky protáhnu, posílím zadek, ruce i břicho. Šikmý svaly se mužou posilovat až do porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.11.06 22:51

Jsem ve 22. týdnu a stále chodím na aerobik. Samozřejmě se souhlasem gynekologa a vynechávám poskoky, otočky a hlídám si tepovku. Zatím bez problémů. Cvičení od Kynychové se mi vůbec nelíbí, ale pilates pro těhotné je super. A tu knížku od Výborné jsem četla a mě se líbí - ale je pravda, že kdo se sportem teprve začíná, tak mu asi vyhovovat nebude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.11.06 22:51

Jsem ve 22. týdnu a stále chodím na aerobik. Samozřejmě se souhlasem gynekologa a vynechávám poskoky, otočky a hlídám si tepovku. Zatím bez problémů. Cvičení od Kynychové se mi vůbec nelíbí, ale pilates pro těhotné je super. A tu knížku od Výborné jsem četla a mě se líbí - ale je pravda, že kdo se sportem teprve začíná, tak mu asi vyhovovat nebude.

• Citovat
  • Upravit
31
15.11.06 21:31

Já bych se na to vykašlala - posilování břišních svalů mi gynekoložka přímo zakázala a poskakování při aerobiku je taky dost nebezpečný. Taky jsem to milovala, spolu s tancováním ale jde to vydržet. Jestli se potřebuješ odreagovat choď na procházky, nebo se přihlaš na kurzy cvičení nebo třeba pilates pro těhotné nebo břišní tance pro těhotné - tam vědí co si můžou dovolit abys dítěti neublížila. Ale určitě bych to nepřeháněla - já jsem se vdávala na konci čtvrtýho měsíce a že si trochu zatancuju - jen jsem se víc vlnila a pak jsem půl noci nespala protože jsem měla křeče a mimčo se nechtělo pár hodin pohnout - za ty nervy to fakt nestojí. Zkus nějaký ty kurzy pro těhotný ty můžu doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
2.1.07 14:28

Ahoj holky, mě gynekolog řekl, že dokud mi nevadí při aerobicu bříško, tak na něj klidně můžu chodit a vlastně dělat cokoliv. Jen cviky na břicho se nemají dělat v týdnu, kdy by byla menstruace,kdybych nebyla těhotná. Já ze začátku ale moc nechodila, protože mi bylo blbě, ale teď sem párkrát byla a bylo to fajn. Mam pocit, že nějak moc přibíram, tak musim něco dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí