Mohu cvičit v těhotenství? Posilovat na břicho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
9.11.18 09:49

Navic,pokud jsi vyrazne zmenila jidelnicek a nabrala svalovou hmotu, tak si myslim, ze je znazne nepravdepodobne, ze znovu tolik priberes…pokud touzis po dalsim diteti, tak by byla skoda to vzdat kvuli tomu, ze se bojis o postavu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
9.11.18 09:51

Pred tehotenstvim jsem skoro denne jezdila na rotopedu. S prvnim ditetem jsem nabrala skoro 30kg… ted 8tt a celych 5tydnu jsem na kolo nesedla-jsem unavena,spatne mi je…i bricho mi uz vyskocilo-necvicim a trpim vlcim hladem;takze fakt musim jist :lol:
Uvidime co prinese 2.trimestr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
9.11.18 10:33

Já cvicila hodně před těhotenstvím. Tabata, fitbox, insanity, procházky, běh, plavání. Při potvrzení těhotenství u dr jsem se ho ptala. Vzhledem k tomu, že jsem byla po potratech a zamlklém mi doktor doporučil vynechat skákání a cviky na břicho a zbytek co tělo řekne. Takže ty hodně intenzivní sporty jsem vynechala. Zůstala jsem u zdravé stravy, procházek a plavání. Teď jsem 38tt a nahoře mám 7kilo. Spíš bych to viděla jako přínos té vyvážené stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
9.11.18 10:36

Delej to na co jsi zvykla. Jen pozdeji s urcityma obmenama. Ja treba snad od prvniho dne tehotenstvi neudycham nejvyssi intenzitu, dokonce tak poznam tehotenstvi jeste pred testem. Ma to sve duvody, takze natlacim na pilu. Sporty jako behani, plavani, hory pokracovaly zvesela dal, jen jsem zvolnila a pak vic, jak jsem tezkla pri behu, tesne pred porodem jsem spis tak pomalu cupitala :lol: …posilovna byla prvni trimestr stejne, od druheho vynechat bricho, ale s vahama nebylo treba neco delat, jen jsem byla na strojich, nedrepovala jsem s cinkou, Jde o to netahat veci v predklonu, to mi nedela dobre. No a klidne jsem hrala volejbal, tam jsem, kdyz se prilis vypoulilo bricho, prestala skakat, coz jsem vydrzela asi jenom dalsi dva mesice, protoze to bez skakani byla nuda.
Ja mela vzdy doktory, kteri byli uplne v klidu. Vzdy me v tom podporovali. Ja pribrala se vsema detma 12-13kilo i ted kdyz jsem otehotnela po 40ce. Jsem normalne spis hubenejsi, takze idealni kila, ktere jsou krome mych „kojicich“ 3kil pryc do dvou tydnu…A jela jsem si svou LC behem celeho tehotenstvi, jen s mensima obmenama. Je stejne zvlastni, ze jsem taky mela tehotenske chute, ale v ramci LC…mala vyrostla z rajcat, mozarely a burakoveho masla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.18 11:38

Díky holky, docela jste mě potěšily :)
Víte u mě je to asi dost o genech. Mamča před prvním těhu měla 50 kilo i s batohem, po prvním nabrala 20 kilo, z toho asi půlku dala dolů a zůstala na 60 kilech. Po druhém (mě) nabrala v těhotenství skoro 30 a i přes cvičení (ne tedy tak moc jako já) a změnu stravy už jí většina kil zůstala a dnes se pohybuje těsně pod stovkou :-( A to jí fakt zdravě a ani ne moc. Babička z mamčiny strany prý byla totéž v bledě modrém. Já ji znám jen jako hodně korpulentní dámu, ale na fotkách z mládí je to vyloženě „tintítko“.

Já jsem teda na specifické dietě i z jiných zdravotních důvodů, takže například nejím pečivo, luštěniny, uzeniny, mléčné výrobky. Jím jen libové maso, hodně ovoce a zeleniny, vejce… Zato jím hooodně :D Včerejší večeře pro představu: 1 a 3/4 pstruha, brambory z trouby, asi čtvrt kila dušené zeleniny a zelný salát k tomu :D Víc než můj devadesátikilový chlap. Teda brambor jím míň, ale toho ostatního o to víc.
Sport miluju, děsně mě nabíjí energií a dodává sebevědomí, nedovedu si bez něj představit život. Vím, že je to sobecké vzhledem k potenciálnímu mimču a to mě trápí. :-(
 Zita

• Citovat
  • Upravit
24327
9.11.18 12:03

Já bych se nebála, jestli jsi jednou zvládla zhubnout tak zhubneš znovu :) a jak píšou holky poslouchat svoje tělo při cvičení v těhotenství a necvičit cviky na břicho. Já si třeba plánovala jak budu v těhotenství aktivní a hlídat si jídlo a nic moc se z toho nekonalo a nekoná :D ale za to mimčo mi to stojí a ty kila shodím, už jsem to taky zvládla. Já musela v začátku těhotenství měsíc ležet na fleku a pak stále klidový režim. Druhý trimestr byl teda fajn, cvičila jsem aspoň těhotenskou jogu a to bylo fakt super :) díky ní jsem stále celkem ohebná ;) teď ve třetím trimestru mám zase klidový režim, prcek se tlačí hodně dolů, tak jen dělám co je potřeba doma . No a to jídlo. Asi do 17tt jsem nemohla vidět maso a celkově bílkoviny, vařené jídla. Nezvracela jsem, ale bylo mi špatně. Takže strava hrůza :D a teď mi fakt chutná sladké tak se musím krotit. Takže teď momentálně 30tt a 17 kilo nahoře, ale je mi fajn, nikdo mi ty kila ani netypuje, takže to neřeším a těším se až to po porodu shodím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24327
9.11.18 12:08

na maminky a babičky bych se moc neohlížela, moje mamka je taky obézní, ale upřímně může si zato sama. Jí hrozné blbosti a málo se hýbe. Kdyby jen trošku chtěla tak je hubená jak proutek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.18 06:50

@anavi13 No já mám pocit, že u mojí mamky to tak není. Dlouho po porodu i cvičila (aerobik a tak) a nejedla toho nikdy vagóny. Jo, dá si ráda maso, dá si ho víc, ale jedině libové. Sladké třeba nejí vůbec. Teď už je to teda asi 5 let, co se cvičením na dobro sekla, ale předstím se docela hýbala. Babi co vím, tak ta zas hodně jezdila na kole a chodila všude pěšky. A stejně byla hodně kulatá. Znám lidi s mnohem pohodlnějším životním stylem, kteří jsou štíhlí, ale u nich tohle prostě neplatí. Taky nemám ráda výmluvy, na „špatné geny“, taky se na ně nevymlouvám a makám co to jde, ale prostě genetika je „svině“ ;)
I já mám svou současnou štíhlost tvrdě vydřenou. Stačí na týden polevit a hned se dělá pneumatika :D :cert:

• Citovat
  • Upravit
24327
13.11.18 14:23
@Anonymní píše:
@anavi13 No já mám pocit, že u mojí mamky to tak není. Dlouho po porodu i cvičila (aerobik a tak) a nejedla toho nikdy vagóny. Jo, dá si ráda maso, dá si ho víc, ale jedině libové. Sladké třeba nejí vůbec. Teď už je to teda asi 5 let, co se cvičením na dobro sekla, ale předstím se docela hýbala. Babi co vím, tak ta zas hodně jezdila na kole a chodila všude pěšky. A stejně byla hodně kulatá. Znám lidi s mnohem pohodlnějším životním stylem, kteří jsou štíhlí, ale u nich tohle prostě neplatí. Taky nemám ráda výmluvy, na „špatné geny“, taky se na ně nevymlouvám a makám co to jde, ale prostě genetika je „svině“ ;)
I já mám svou současnou štíhlost tvrdě vydřenou. Stačí na týden polevit a hned se dělá pneumatika :D :cert:

já si to musím taky vydřít, moc dobře to znám, ale je to těmi špatnými návyky z dětství :) nějaké geny za to určitě mohou, ale zase je rozdíl nadváha a třeba fakt morbidní obezita. Každopádně každý nemůže být jak proutek to by bylo divný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.10.24 13:14

Tvrdnutí bříška po námaze

Hezký den holky,
po nemoci jsem se zase vrhla na práci, dělám maserku a práce je opravdu hodně. Trochu jsem to přehnala a tělo mě zpomalilo. Jenže včera jsem kočkám vybalovala plechovky a asi 3s jsem vytahovala těžkou krabici a od té doby mě tvrdne a bolí břicho kdykoliv se ohnu. Zjistila jsem potom, že vážila 8kg :zed: Jsem cca v 10. týdnu.
Dva měsíce jsem skoro nepracovala, velká únava a pak nemoc. Je možné, že se mi zpevnilo pánevní dno a proto to cítím? Pohybu jsem poslední týden měla opravdu hodně.
Jinak křeče nemám, spodek mě nebolí…bříško jr tvrdší a cítím to jen u fyzické námahy. Myslím, že jsem v pořádku, ale i tak jsem z toho nervózní a ptám se tady. Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí