Mohu cvičit v těhotenství? Posilovat na břicho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10054
3.1.07 08:35

Taky jsem chodila hodně dlouho na aerobik, určitě až někdy do 22. týdne. Hlídala jsem si tepovku a některé cviky vynechávala - takže to byl takový šlapaný aerobik :lol: bez skákání.
A teď cvičím doma Pilates pro těhotné a mám super DVD - sice ve slovenštině, ale moc se mi to líbí. Pro těhule, co sportovali už před těhu a jsou zvyklé cvičit je to určitě super.
Jo a chodím plavat do bazénu. To je super na záda.
Ale je pravda, že určitě záleží na zdravotní stavu a na kondičce. Podle mě je blbost začít cvičit až v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
21.2.10 17:37

Holky, a cvičila jste některá podle Ludmily Mojžíšové v těhotenství? Dostalo se mi do ruk DVD s desíti cviky, které mám cvičit každý den na zpevnění páteře, břišních a hýžďových svalů. A stále váhám zda do toho jít. Jsem v šestým měsíci a nemám zatím žádný problémy. Mám sedavý zaměstnání, málo se hejbu. Nevím jestli mi ty cviky pomůžou a neuškodí......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
21.2.10 19:25

Morie, jj, cvičila jsem „Mojžíšku“ při druhém těhotenství. Super na záda a vůbec na celé tělo, můžu doporučit. Ale - jen tak podle dvd bych do toho nešla, každý potřebuje jiné cviky. Já měla doporučené přímo od fyzioterapeutky. Při cvičení je hodně důležité, s jakou silou člověk cviky provádí, což při provádění jen podle DVDčka Tě nemá kdo zkontrolovat, jestli cvičíš správně :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
22.2.10 16:54

Doporučí mi někdo břišní tance pro těhotné v Praze? nebo prověřenou gravdijógu? Kdyby to měla být reklama, tak kdyžtak prosím přes SZ.
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
25.2.10 06:40

Handah, hm, tak to jsi mě moc nepotěšila. Do města to mám trošku dál, nechce se mi nikam večer jezdit na cvičení. Myslela jsem že to „spláchnu“ doma :roll: No, tak asi počkám až co mi doporučí v předporodním kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.5.11 22:08

Posilování břicha??

Ahoj,
oživuji diskuzi.
Těhotná nejsem (a bůhví kdy budu… v budoucnu ale ještě minimálně jednou ano).
Od mala jsem zvyklá hodně (HODNĚ) cvičit, ale když jsem čekala naši malou, zarazilo mě tehdy na DVD cvičení pro těhotné, že mám „posilovat břišní svaly“. Připadalo mi to děsně proti přírodě a vůbec proti celému tomu procesu - když v tom břiše bylo miminko.

Teď jsem znova projížděla rady pro těhule - A ZASE: cviky na břicho.

Tehdy jsem cvičila lehounce podle fyzioterapeutky na pánevní dno, trochu na zadek a nohy (cviky na břicho tam taky byly, ale přejížděla jsem je ovladačem).

JENŽE: po porodu se mi udělal parádní rozestup břišních svalů- a já nevěděla, že mám posilovat nejdřív šikmé a pak přímé. Takže všechno špatně a rozestupu jsem se zbavila za tři roky cvičení (asi to zní neuvěřitelně, ale zkrátka nechtěly k sobě, mrchy).

Až budem někdy příště čekat děťátko, nerada bych zase chodila se střevama skříplýma mezi svalama :mrgreen: :mrgreen: bylo to fakt hodně nepříjemný (o tý zácpě ani nemluvim).

ALE CVIČIT NA BŘICHO V TĚHOTENSTVÍ..... (????)

VÁŠ NÁZOR? ZKUŠENOST???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.5.11 22:10

mimochodem od toho příšernýho rozestupu mi pomohly až pilates.

Klasickým cvičením jsem si skoro ani neškrtla.
(jen pro ty, kdo nezažily „rozestup“ - též jsem o jeho existenci nevěděla. Když jsem si lehla na záda, do břicha se mi propadl obrovský kráter a z něj u pupíku vystupovala prapodivná boule - o jejímž původu jsem vytvářela různé osobní hrůzostrašné hypotézy. přišel na to až doktor, do jehož kompetence to vůbec nespadalo - uplně náhodou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.5.11 23:30

Mně teda přijde cvičit v těhotenství na břicho taky jako blbost… Necvičila jsem a rozestup jsem neměla - to tím necvičením nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Venda04
21.5.11 19:45

Jestli se můžu taky zeptat, jsem taky čerstvá těhulka a chodím 1× týdně na zumbu, myslíte, že se na to mám vyklašlat, nebo chodit, když jsem zvyklá. Tenhle týden jsem vynechala, ale přemýšlím, jestli dál chodit. Je tu některá z vás, která chodí na zumbu v těhu? Podotýkám, že nejsem žádná zuřivá cvičitelka, jen se chdíme s kamarádkama 1× týdně odreagovat.

• Citovat
  • Upravit
43
21.5.11 20:16

Ahoj všem, tak já jsem před otěhotněním dělala spinning a aerobic. Když jsem zjistila, že jsem těhu, až do 4. měsíce jsem si dala pauzu, ale od 4. měsíce chodím pravidelně plavat a taky na aquaerobic…a je to super. Taky se chystám na cvičení v předporodním kurzu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
21.5.11 20:52

Vendo, zumbu bych já osobně v těhu vynechala :think: , přece jen je to samé hopsání a docela náročné, radši bych zkusila něco jiného :wink:
Nakonec se zkus zeptat i cvičitelky nebo dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
22.5.11 10:38

jojo. máš pravdu.

ten rozestup se mi podle mě udělal proto, že jsem měla celé těhotenství dělohu vpodstatě dole (nacpanou v podbřišku - chudák naše malá!) a je fakt že v místě, kde obvykle bývá žaludek (který mi odlezl v té době nevím kam) jsem měla hrozné bolesti právě těch svalů - jak to všechno táhlo směrem dolů, měla jsem pocit, že mě tam někdo bolestivě tahá za břištní stěnu…)

Přesto jsem se chtěla zeptat konkrétně na to cvičení na břicho - TAK JAK TO VIDÍTE VY???
vždycky když vidím větu „těhulky by měly posilovat břišní svaly“ tak se oklepu.

co si o tom myslet??? A proč to má i fyzioterapeutka na tom DVD?? připadá mi to opravdu děsně riskantní… (možná mám ale hysterické představy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
22.5.11 10:39

a zumbu a nic, kde jsou poskoky a otřesy, bych v těhotenství určitě nedělala…

Zkus se zaměřit na nějaké alternativy přímo pro nastávající mamči… Docela se mi líbí, jak se tady píše o tom aquaaerobicu pro těhule… toje příjemná představa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.7.11 20:14

Cvičení pro těhotné Praha 6 a okolí

Ahoj, nenašla by se nějaká dobrá duše, se kterou bych mohla chodit cvičit, plavat atd.? Nějlíp třeba od září na nějaké pravidelné těhotenské cvičení - a nejlíp v dobrém dojezdu z Dejvic. Těším se, pokud se někdo ozve!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
svicka
14.7.11 16:37
Zlatuska píše:
jojo. máš pravdu.

ten rozestup se mi podle mě udělal proto, že jsem měla celé těhotenství dělohu vpodstatě dole (nacpanou v podbřišku - chudák naše malá!) a je fakt že v místě, kde obvykle bývá žaludek (který mi odlezl v té době nevím kam) jsem měla hrozné bolesti právě těch svalů - jak to všechno táhlo směrem dolů, měla jsem pocit, že mě tam někdo bolestivě tahá za břištní stěnu…)

Přesto jsem se chtěla zeptat konkrétně na to cvičení na břicho - TAK JAK TO VIDÍTE VY???
vždycky když vidím větu „těhulky by měly posilovat břišní svaly“ tak se oklepu.

co si o tom myslet??? A proč to má i fyzioterapeutka na tom DVD?? připadá mi to opravdu děsně riskantní… (možná mám ale hysterické představy)

ahoj, já cvičit v těhotenství víceméně přestala (až na pár hodin H.E.A.T.u), ale jsem si jistá, že z lenosti. Ve vedru se mi nechce a tak… Byla jsem na těhotenském cvičení, které vede porodní asistentka a cvičilo se tam malinko i břicho. Nesmí se to moc přehánět a mají se procvičovat jen určité svaly - jasně spodní břicho a pak lehoučký shyby s podloženýma nohama velkým míčem, přitisklým až u zadku (to zajistí, že nepracují svaly, které nemají). Určitě se to nemá přehánět, ale pravidelné protažení a trochu zpevnění svalů neuškodí - naopak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky