Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zakladatelko, jestli ti můžu poradit, utíkej na gyndu a jestli ti těhotenství potvrdí, tak se svěř rodičům a proberte situaci, i když to bude asi nepříjemné.
Já taky otěhotněla v 16ti. Bála jsem se to rodičům říct. Řekla jsem jim to až v 5. měsíci, kdy mi bylo 17 let. Tóču jsem doma neunikla, ale navíc jsem si celkem výrazně zkomplikovala život. ![]()
Promiň, že jsem se odchýlila od tvé otázky - já bych ale fakt neřešila, jestli to dr. řekne mámě nebo neřekne. Dneska bych to byla já, kdo by za mámou běžel se svěřit a to tzv. šupito presto ![]()
To plati pokud osoba mladsi 16 nebo 18ti let zada o potrat..do 16let musi dat souhlas rodic, mezi 16-18ti lety jen lekar musi podat oznameni zakonym zastupcum…
rozhodne utikat na gyndu..
podle diskuzi co jsem tu cetla pry cysty falesne pozitivni testy nezpusobuji, neb neprodukuji potrebne hormony…ale vedou se o tom dohady… drzim palecky…
Tak já byla taky těhotná v 16 před více než 7 lety a tehdy taky můj dr. nic neříkal, a to mě ještě spíš přemlouval at nejdu na potrat a hned mi vystavil těhu průkazky - v 6tt což se normálně nedělá, rodičům sem to neřekla až to samo prasklo páč sem hodně
,ale dr. nic neoznamoval, od 15ti to je asi už jenom na nás…
Doktor to nikomu řikat nebude pokud neni debil a ty ho poprosíš aby to neřikal
Holky ja byla tehotna v 15ti obcanku jsem taky mela a stejne byla nutnost to oznamit rodicum… resp zakonemu zastupci… nevim jak u vas, ale u nas pokud by ti bylo uz 18 jsi plnoleta a nic by nerekli, ale do 18ti let ma lekar povinnost to oznamit
![]()
@Phaia U mě to nikdo oznamovat rodičům nechtěl a to se mi to stalo v praze před půlrokem. Nakonec jsem si miminko nechala a byla to jeom moje věc kdy jim to řeknu nikdo z doktorů nic nikomu neměl v umyslu řikat
@annaei píše:
@Phaia U mě to nikdo oznamovat rodičům nechtěl a to se mi to stalo v praze před půlrokem. Nakonec jsem si miminko nechala a byla to jeom moje věc kdy jim to řeknu nikdo z doktorů nic nikomu neměl v umyslu řikat
jj tak i u me
@pipiinka píše:
jj tak i u me
tak to ale neznamena ze je to spravne
ale moje brisko to neni, vzhledem k tomu ze v 16-ti tezko bude schopna se postarat, pac ji nikdo nezamestna, tak do toho maji rodice sakra co mluvit
jak rikam, drzim palecky ![]()
@Phaia Tal já měla přítele který se o mě postaral a rodičům fakt do tho nic být nemuselo
@Phaia píše:
tak to ale neznamena ze je to spravneale moje brisko to neni, vzhledem k tomu ze v 16-ti tezko bude schopna se postarat, pac ji nikdo nezamestna, tak do toho maji rodice sakra co mluvit
jak rikam, drzim palecky
ALE, my od rodicu nedostali ani korunu a meli, mame se dobre
pokud dite bude chtit, tak do toho rodice muzoou mluvit, ale nic s tim neudelaji
Ahoj potřebuji poradit beru hormonální antikoncepci pravidelně každý den večer v 21:00 a 2× jsem zapomněla jenže jsem měla pohlavní styk je možné že jsem těhotná když se přítel udělal do mě moc prosím o pomoc případně o radu co dělat
No bud doufat nebo si skocit pro postinor. Jestli se nic nezmenilo mel by byt na predpis.