Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nikol222 tak predpis uz nepotrebujes. Staci skocit do lekarny patrne budou chtit OP
@nikol222 cca 500 kč a na předpis není, nejlépe užít co nejdříve po styku, nejdéle však do 72 hod
Pokud mas jeste cas, tak bych upalovala hned rano k doktorovi, i kdyz Postinor uz neni na predpis. Ja ho jednou potrebovala, byl jeste jen na predpis, sla jsem na gyn. pohotovost, vyklopila jsem situaci, doktor mi poradil a ani jsem prasek nepotrebovala. Jde o fazi cyklu, kdy jsi zapomnela a kdy byla posledni ms, kdy posledni styk, pokud si to zaznamenavas, doktor ti poradi, jestli je nutny si ten prasek brat. Me rekl, ze vetsinou se z jednoho - dvou prasku nestrili, pokud HA beres dlouhodobe a jinak bez chyby. Samozrejme pokud chces „jistotu“, pak si prasek radsi vezmi hned.
Nevím jak je to jinde, ale u nás stojí v lékárně 750,– a musíš se zapsat do registru. No když jsem šla rodit a čekala na príjmu, došla si tam slečna pro postinor, jen zazvonila, řekla co chce, vyplajzla 250,– a bylo. Během pár hodin tam bylo jestě pár lidí
Takže v porodnici to vyjde asi levněj
@Azeretereza píše:
Pokud mas jeste cas, tak bych upalovala hned rano k doktorovi, i kdyz Postinor uz neni na predpis. Ja ho jednou potrebovala, byl jeste jen na predpis, sla jsem na gyn. pohotovost, vyklopila jsem situaci, doktor mi poradil a ani jsem prasek nepotrebovala. Jde o fazi cyklu, kdy jsi zapomnela a kdy byla posledni ms, kdy posledni styk, pokud si to zaznamenavas, doktor ti poradi, jestli je nutny si ten prasek brat. Me rekl, ze vetsinou se z jednoho - dvou prasku nestrili, pokud HA beres dlouhodobe a jinak bez chyby. Samozrejme pokud chces „jistotu“, pak si prasek radsi vezmi hned.
To neni pro šestnáctileté tele (pardon) moc jistota
(pokud je stejně stará jako původní zakladatelka
)
Jsem na střední škole a s přítelem jsem 5 měsíců. Kondomy kvůli financím používat nemůžeme (musíme kupovat drahé kvůli jeho velikosti) a antikoncepce Lusienne mi nesedla. I přes to jsme se chránili spermicidy (globule) Teď mám od začátku menstruace začít brát HA Mercilon. Jde o to, že mě 4 dny před očekávanou menstruaci začal občas pobolivat podbrisek, bradavky jsou na dotek bolestivé a mám bílý výtok bez zápachu. Přitom jsem nikdy premenstruační syndrom neměla. Vím, že těhotenství mi může potvrdit jen těhotenský test, ale spiš mi jde o vaše zkušenosti, jestli někdo otěhotněl při používání spermicidu. Děkuju za odpovědi. ![]()
Spermicid jen v kombinaci s jinými prostředky, samotný je na nic…
Spermicid není zrovna nejlepší způsob ochrany
prosím tě kolik stojí kondomy že jsou drahé?
@Pavla4219 mě se nějak nechce věřit že by vám rodiče nedali na kondomy když jste na to neměli
@ka2ka píše:
Spermicid není zrovna nejlepší způsob ochrany
prosím tě kolik stojí kondomy že jsou drahé?
Kondomy stojí cca 180 Kč. (primeros maxi size) A přiznávám, přítelovi je to příjemnější bez kondomu (připadá mu, že cítí jen gumu) ![]()
@Ravedd píše:
@Pavla4219 mě se nějak nechce věřit že by vám rodiče nedali na kondomy když jste na to neměli
Rodice by meli platit detem uz i antikoncepci?
S tim za mnou prijit moje 3 deti, tak se fakt zasmeju a to by bylo asi tak vsechno.
Kdyz na to nemaj, tak muzou jit na brigadu tocit zmrzlinu nebo pipat u kasy v Kaufu, ale abych sponzorovala soulozeni mejch deti, to fakt ne-e. Boze, to je doba…
Příspěvek upraven 02.07.19 v 18:18
@Pavla4219 píše:
Kondomy stojí cca 180 Kč. (primeros maxi size) A přiznávám, přítelovi je to příjemnější bez kondomu (připadá mu, že cítí jen gumu)
to je fajn že je mu to příjemnější, hele to kulatý co máš na krku je hlava holka mysli, kromě těhotenství jsi taky mohla něco chytit
@Elephantka lepší sponzorovat soulozeni, než se pak starat o vnoučata ![]()
@Elephantka tak já teda nevím ale konkrétně u nás je pro 16ti letý dítě celkem problém sehnat brigádu, na kase musíš podepsat hmotnou odpovědnost a tu můžeš podepsat v 18ti. a jako radši dítěti zaplatím antikoncepci než řešit jejich dítě protože tam hlavní odpovědnost padne na koho když ani jednomu není 18 a studují? a myslet si že nemají na antikoncepci, já jim to nedám a oni nebudou souložit je docela naivní
Pane bože, prosím tě, dej, ať moje dcera v šestnácti nenarazí na takovýho nějakýho „gumy jsou drahý a bez nich je to beztak lepší, kotě“. A pokud narazí, ať se mi ji podaří vychovat tak dobře, že ho s tím pošle někam i s globulema ![]()