Těhotenství v Anglii - jak to probíhá?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
362
4.5.10 21:20

Těhotenství v Anglii

Ahojte všechny maminky čekatelky, nebo maminky které to už mají za sebou a miminko čekají, nebo donosily v zahraničí. Myslela jsem, že bychom si mohly navzájem poradit a podiskutovat o tom jak to tu v těhotenství probíhá. Moje zkušenosti doteď nezlobte se jsou katastrofální, to že si vás nikdo pomalu až do 20 týdné pomalu nevšíma to beru, to, že se tu dělají jen 2 ultrazvuky za celé těhotenství to už jsem zkousla hůře. Ale to že když máte nějaký problém, nebo krvácení vás ani pořádně neprohlídnou a neudělají ani ultrazvuk už nechápu vůbec. Další věc je když tu čtu ty příspěvky jak holky doma uvažujou o tom jít nebo nejít na rizikové je mi k pláči. Tady ta možnost snad ani neexistuje, dělám servírku práce náročná i jsem krvácela a pravidelně mi tvrdne bříško a mám smůlu. Alespoň ty peníze pak budou stát za to, teda alespoň doufám. Jestli máte chuť a čas napište svoje postřehy a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
4.5.10 21:36

už jsem to tu nějde psala…,ale víceméně jsem měla stejné zkušenosti jako ty,bohužel :evil: :zed: tam opravdu „přežívají jen nejsilnější“ tady bys při svých problémech už měla riziko.Jedině ,že snad zubař je tam pro těhotné zdarma … .No jestli nemůžeš na těhu a porod přijet sem tak ti držím pěsti at to tam dobře zvládneš.Jinak taky jsem dělala obsluhu ,ale mě teda zaměstnavatelé docela ulevovali v prac.zatížení ,když jsem jim to řekla ,ale to už je o lidech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
4.5.10 21:58

Ahoj, uz tady je nekde par diskusi. Ja pred dvema mesici porodila v UK druhyho chlapecka a stezovat si nemuzu, ale je to o stesti a taky sem nemela zadny zasadni problemy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
4.5.10 22:19

Ahoj, ja ti take uz psala do minule diskuze, ja byla v minulem tehu placene doma uz od 4. mesice. Zubar zdarma v tehotenstvi je dost relativni pojem, protoze ti doktori se na tobe zdarma vetsinou spis zaucuji, takze ja si rada priplatim. A se supr penezmi podle me moc nepocitej, hlavne je to jen na sest mesicu. Jinak ja take zkusenost zase tak spatnou nemam. Se dvama ultrazvuky jsem se nejak vyrovnala, spis mi vadi ty hodne dlouhe prodlevy mezi kontrolami, ted pujdu skoro po dvou mesicich. Ale zase ten pokec u midwife, to uz je stejne skoro jedno, ze? Zrovna dneska jsem trochu plasila, rada ceskeho doktora by me jiste uklidnila. Je to tu pro otrlejsi, ale zas me k nicemu nenuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
5.5.10 10:10

Tak ohledne zubaru souhlasim s Teredes. Ja sem teda na zubare hakliva a nikdo z rodinky tady k zubari nechodime, radsi si zaplatim u svojeho zubare v Cechach. Popravde, ja si neumim predstavit porod v Cechach, ale zase to, ze miminko chodi k pediatrovi mi pride lepsi, nez tady nejakej health visitor nebo GP pro vsechny vekovy skupiny. A prachy, jo, tedse dvema detma a nizkym prijmem za minulej danovej rok, je to pekny, vic, nech kdyz sem delala za minimum, ale radsi bych min a moznost bejt s detma dyl doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
5.5.10 10:58

Já teda nevím, ale mi zaměstnavatel říkal, že mateřskou budu pobírat 9 měsíců a kolem 500 až 6OO liber. Musí mi i doplatit dovolenku tak to je další měsíc navíc. Jediné co mě tu straší je to, že mi říkají že bych se měla vrátit po mateřské zpátky do práe (jasně že jim to za minimálku nikdo nechce dělat),ale já vyčetla že to tak není, že pokud máš na statutory maternity nárok nemusíš ji vracet ani když se do práce vrátit nehodláš. Já sice těhu musím vydržet i při problémeh co mám do 29 týdne to je minimum pro vyplácení mateřské (chtěla jsem dýl, ale po tom krvácení se bojím) a pak jedu odrodit domů, jsme tu jen sami s přítelem mo známých tu nemáme, anglicky si se sice domluvím, ale není to 100procentí, takže čekám na kone června a utíkám domů k normáloní péčí, jinak se asi zblázním ta nejistota. Každý den ležím 2 hodiny dokud se malý nezačne mrskat abych byla klidná. Snad to nějak dokopem. A co se zubaře týká díky za radu asi teda počkám až domů a nechám se ošetřit tam když tady to jsou takoví rádobydoktoři. :cert: Asi si to ani nebudu muset platit když mi tu vystaví nějaký formulář E106 na základě kterého mě bude zastupovat moje pojišťovna na čecháh a pak to asi od téhle zpětně vyžaduje o tom taky některá nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
5.5.10 11:18

No tak ja pred prvnim tehotenstvim taky delala za minimum a statutory maternity je prvnich 6 tydnu 90% z prumernyho platu za 8 tydnu pred odchodem, me to delalo cca 190 liber a dal pak do tech 9-ti mesicu je to 120 liber tejdne, pak muze bejt jeste 3 mesice doma a oni ti musej drzet misto, ale nedavaj ti nic. Takze by si mela jit do prace asi v 9-ti mesicich veku ditete. ja se do prace zpatky nesla, pac uz sem zase byla tehotna a nemusela sem zadny prachy vracet. Ale my jsme ve Skotsku amuze to tady bejt trosicku jiny. Dovolenou ti musi proplatit, nemuzes si ji po matersky vybrat, kdyz se nevracis do prace, takze ja mela posledni vejplatu po matersky asi 900 liber, coz bylo krasny. S tou E106 by to melo fungovat, ale uz si to zacinej vyrizovat, nevim jak dlouho to trva a kdo vsechno se k tomu musi vyjadrit, jako duvod uved, ze tam mas rodinu na pomoc a tak. Nevim ale jestli je to jejich povinnost ti to vystavit a proplatit. Jo a jestli poletis domu letadlem, nech si vystavit potvrzeni od midwife nebo doktora, ze neni problem, po 26tt nebo tak nejak nechtej bez potvrzeni poustet do letadla a po 34tt ani s potvrzenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
5.5.10 11:49

Děkuju imi za info, já poletím asi v 29 a E 106 mám už poslanou s tím, že jsem jim uvedla, že jsem těhotná a rodím doma a z důvodu nemožnosti dvojího pojištění po mě má pojišťovna v Čecháh todle žáda. A kurňa ať mě ani neštvou, že to nepůjde k čemu jsme pak v Unii na jednu stranu ti zákážou se pojistit 2× ikdyž jsem chtěla a pak by mi todle odmítli, ale já už se nedivím ničemu. Jinak já dělám asi hodinku vlakem od Skotska doufám, že to tu bude podobné. A co se týká návratu já se nechce vrátit, původně to tu bylo jen na rok něco vydělat a domů no a po roce snažení když už jsem si říkala co uvidíme jak na potvoru otěhotním v Anglii, ale co jsem ráda a nějak to zvládnem. Nedovedu si představit, že bych od mrněte musela odejít v 9 měsících či roce a neužít si ani ty jeho první 3 roky jak je u nás. Za to mi ty peníze tady nestojí, doma pak můžu nastoupit na rodičovák na 2 nebo 3 roky a můžu se mu věnovat a navíc chcu ať moje mimi vyrůstá mezi svýma i já sama si tu kolikrát připadám cizí a nechcu to samé dělat jemu a navíc život bez babiček a dědečka a podpory. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
5.5.10 12:04

Na Unii vubec nespolehej, hlavne v CR ne. My se vracime v zari nebo zacatkem rijne do CR. Taky nedam pulrocni dite do jesli, a sem moc zvedava na urady. v lete jeste letim s klukama na mesic na dovcu, tak musim vsechno obehnout a zeptat se, co presne budou chtit za papiry. A necham si to dat pisemne a s razitkem, protoze aby mi potom nejaka jina baba rekla, ze potrebuje neco jinyho, na to opravdu nervy nemam. A jak rikas, nechci tady zustat a bejt do smrti cizinec a deti dat tady do vzdelavacich zarizenich, na to nemam zaludek. v CR to bude ted teda hodne tezky, ale zvladnout se to musi. Uz toho tady mame plny zuby. Oba sme tady byli taky puvodne na rok dva a muj je tady u sest let a ja 4, a uz me to tady opravdu stve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
5.5.10 12:26

No já se sem vracela po skoro roce co jsme nemohli najít prái v čechách, hned ze začátku krize, předtím jsem dělala v severním irsku 5 let takže toho mám taky plné brejle. A teď už vydržím koupila jsem si větší byt alespoň jedno plus, mimohodem kousek od mojí mamky takže taky pomoc, ona mi ho pomohla zrekonstruovat a peníze che vrátit postupně. S mrnětem by jsem tu už ni neušetřila, přítel ještě zůstane do konce roku na přilepšení a přijede za náma. Co se týká doma mám zjištěno, že jako česká občanka máš nárok na rodičovák, nevím jestli nebudem spadat pod tu pomalo variantu, která je 7800 první 2 roky a pak 2 roky 3600, nebo ne mateřskou odsud uznají a budem moct mít tu rychlou která je hádám něco přes 11000 na 2 roky nebo normal na 3 roky 7800 tak i tak aspoň něco a když si chlap najde i normálně placenou práci už se to dá přežít. Jinak nevím jestli ještě pobíráš mateřskou tak musíš mít na mrně taky formulář E106, nebo E112, ale lepší je prý ta 106, je totiž pojištěné na tebe a ty aby tě ošetřili víc než nezbytně musíš mít stejný formulář. Potom si musíš vyřídit E302 a E104 to jsou 2 formuláře které potřebuješ na doložení délky pojištění tady a musí to mít i manžel jinak vás doma sice dají na pracák, ale peníze vypláí až budou mít formuláře a myslím že je to nutné i pro rodičovák, čeká se na to asi 3 měsíce a pošlou i do Čech. Doporučuje vyřizovat už tady jinak se dlouho čeká. Ještě jsem se chtěla zeptat na maternity grant, nevíš něo o tom? Mi bylo řečeno že dostaneš najednou na výbavu miminka 500 lb a můžeš požádat od 28 týdne až do roku prcka žádala jsi si taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
5.5.10 12:41

Hele s tema E formularema je to divocina. Na ty zadosti o Ecka pro pracak, zdravotni a socialku neni zadna kolonka na materskou - myslim maternity allowance, takze nevim, jak jim to dokazu, mozna dopisem z pracaku. Prvniho kluka mi v CR prihlasili na zdravotni samy a ja ho pak odhlasila, asi to bude stejny i ted. Do CR se vracime tak, jak mi konci materska tady, tak pak rodicak, ale asi ten dlouhej, nevim jestli bych se vlezla do podminek. Jinak na dovcu mame vsichni karticky EU pojisteni a kluk byl v CR u doktora a platila sem 30 kc. no uvidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10783
5.5.10 20:34

Ahoj holky, omlouvam se,ze Vam sem skacu, ale je tu nejaka snazilka v Anglii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
5.5.10 20:37

Lilie Asi zatim neni, jsi prvni :palec: Ale ja byla snazilka v UK u obou deti, ale my sme se „snazili“ 2 a 3 mesice, takze moc dlouho ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1887
1.6.10 06:23

Ahoj holky, tak vas tady ctu a ziram 8-o My jsme taky v UK. Pristi tyden letime domu, zaridit vsechny doklady a tak jsem se chtela zeptat, o jakych eckach tady pisete. Musim pro malou vyridit jeste nejake dokumenty o pojistce, ci co? Budu taky zadat o rodicak, ale me rekli, ze chcou jen potvrzeni o materske, takze co vlastne budu vsechno potrebovat? 8-o
Dik za info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.8.10 11:18

Co mám dělaaaattt?

Zdravim, četla jsem si Vaše příspěvky, ale bohužel mi vše neobjasnily…jsem s přítelem v UK a jelikož se mi na mě něco zdálo jiného, tak jsem pořídila těhotenský test - a je vymalováno…:/ přijeli jsme sem vydělat na dluhy, které jsme si kvůli krizi v Čechách nasekali..a domů se teď vrátit nemůžeme.. jenomže vůbec nevím co mám teda dělat tady v UK? určitě jako 1. věc k doktorovi. 2. věc makáme na farmě a za měsíc nastupujeme do nové práce - nevím, zda to hned říct zaměstnavateli, aby mě vůbec vzali. 3. věc, kde se vyřizujou věci kolem mateřské a nějakých dávek? kolik bych teoreticky mohla dostat..? dá se tu s tím nějak přežít? moooc děkuji za všechny rady..
a prosím někoho, kdo s tím má zkušenosti od počátku, po porod až výchovu prcka, aby mi vše vysvětlil prosím - je to moje 1. mimi a jsem z toho zděšená :( díky moooocc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová