Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MarketaJ jedna věc je, jestli je to nebezpečný, ale jde to nebo když to vůbec nejde - u nás běžně jezdí vlakem maminky, co vystupují až na frekventované zastávce a pak se přes půl brna vrací mhdčkem. protože průvodčí je najednou jako zázrakem úplně někde jinde, i když se čd holedbají tím, že když požádáš, aby ti tamatam pomohli s výstupem, tak za tebou zajdou a pomůžou. no a pak je realita, že…
u nás zamkli branku, kterou se dá jít přes koleje - že klíč je u výpravčího. ale nedostane ho nikdo, s kočárkem pěkně po schodech dolů a náhoru. kolikrát samotná mamínka. minule jsme takhle šli z narvanýho vlaku a tak ty schody byly úplně plný a do protivky maminka s kočárkem, vyjížděla schody. všochni to nahlas komentovali, že je zdržuje, že spěchají
až jí nakonec kdosi v půlce nabídl pomoc. já byla daleko, ale jinak bych jí taky pomohla, i když nemám nejlíp anii chodit, natož něco nosit, ale koukat a nic neudělat bych nevydržela
to sy taky říkám vlastní děti sice zatím nemám ale pokud to jen trošku jde tak pouštím sednout a vím moc dobře jaké to je nastupovat do MHD s kočárem mám synovce a neteř a s těma jezdím docela často
Tak koukám, že to v Praze zase tak špatný s lidma není. Když jsem čekala Lucku, tak to bylo horší, jezdit těma narvanýma tramvajem bylo žůžo. Teď jsem jezdila metrem a to bylo v pohodě, bydlíme na konečný, tak si člověk aspoň sednul, z práce to už bylo horší, ale pořád se to dalo, aspoň je tam chládek a nedělá se tam člověku tak blbě. Já mám fakt blbý zkušenosti s příměstskou dopravou, tam ti řidiči autobusů jsou fakt někdy dost výživní. Jeden tak remcal, že jsem mu řekla, jestli si myslí, že má každej auto a jestli takhle náhodou nemám běžet za autobusem
. Mám rodiče za Prahou, auto nemáme, tak prostě musím busem, vlak tam nejede. A taky někdy nechápu, proč máme nízkopodlažní busy, když řidit najede 30 čísel od chodníku a mně se tam v tý díře jednou sekly přední kolečka. Od tý doby už raději vyjíždím pozadu, protože přes ten kočár tu díru prostě nevidím.
trasu ze Zlína do Holešova kterou jezdím denně taky jezdí jeden takový „super“ řidič kolikrát mámk sto chutí poslat ho do p..... protože mě fakt štve je to síla ještěže nejezdím s tím řidičem denně ale jednou nebo dvakrát v týdnu jinak by my asi hráblo
Pred lety jsem byla v autobuse svedkem, kdy nastoupila tehotna a hned se zvedala strasne sympaticka pani kolem sedesatky a rika ji: „Sednete si, kdyz jste tehotna. Teda jste tehotna, ze jo? Jednou taky nastoupila takova s brichem jak v osmym mesici, tak ji poustim sednout a ona mi rika ‚ale ja nejsem tehotna!‘“
Na tuhle pani nikdy nezapomenu. I po trapasu je ochotna prozit si to znovu, ale radsi to riskne, nez to neuvolnit misto vubec ![]()
já mám teda zkušenost špatnou.. v 6. měsíci jsem jela narvaným busem z práce, bylo mi na omdlení, tak jsem slečnu sedící pode mnou poprosila, jestli by mě nepustila, že jsem těhotná a je mi špatně.. no ona se na mě tak podívala a prý co ona s tím.. a sednout mě nepustila..
ale na druhou stranu teď s kočárem se mi řidič sám nabídl, jestli nechci pomoct ![]()
Já jsem teda hoodně oprsklá. U prvního těhotenství jsem o místu na sednutí pro těhulky nevěděla ale u druhého a třetího těhotenství si už od toho 10tt co mám průkazku říkám o místo