Těhotenství v MHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1293
13.2.08 15:01

Jo, mimochodem - s busem ke gynekologovi jsem to vyřešila tak, že jsem prostě raději jezdila o hodinu dřív (měla jsem to opravdu hodně daleko, půl hodiny pěšky do kopce), protože jsem měla vychytáno, že důchodci jezdí až na osmou (na sedmou totiž jezdili do supermarketů,aby tam byli první na slevy a akce! - to jsem měla přesně vychytaný)

Vzala jsem si do čekárny nějakou četbu, a tam jsem prostě seděla hodinu, než přišla doktorka :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
13.2.08 15:36

No, tak aspoň máme malinkatou naději, že ti dnešní puberťáci se sluchátkama na uších jsou jakž takž vychovaní… i když je to divný, ptotože jejich rodiče by měli být právě ti, kteří tě sednou nepustěj… Já budu svoje ítě vychovávat k ohleduplnosti ke starším lidem (ne babám k 50, které se svým postojem a tvářením se sednout si dožadujou)… tak jak to moje máma učila mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
13.2.08 15:52

Ahojky

taky chci napsat svůj zážitek. Jela jsem tehdy za mamkou, z Mladé Boleslavi do Jablonce nad Nisou. Autobus jede přes různá malá městečka,takže cesta trvá hodinu.

no nastoupila jsem, bylo všude plno, autobus byl plný dětí co jedou na výlet.mohly být tak 2.třída.měly sebou 2 učitele, jednu mladou holku a chlapa asi okolo 45.Já byla tehdy v 8.měsíci, venku šílený vedro.tak jsem si stoupla k těm učitelům. No a co myslíte?nezájem.nechali mě stát, na mě se ani nepodívali,radši koukali oba z okýnka, nikdo ostatní mě tady nepustil. Tak jsem asi po 20 minutách byla vyřízená,tak jsem si sedla na schody a tam seděla, dokud někteří lidi nevystoupili a já si mohla konečně sednout.

takže toť můj zážitek z autobusu. do teď mě to vytáčí, jen si na to vzpomenu :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
13.2.08 16:13

misenka - jo tak to s tebou souhlasím. Vraždila bych !!! :evil: :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
13.2.08 16:19

Ahojda ženský-už to tady pročítám od včera a nedá mi to.....musím se připojit :lol: :lol: :lol:

Holky já vim, že to vůbec k smíchu není, ale já jsem nasmála jako dlouho ne…a víte proč???Pač ty lidi jsou všade úplně stejný…Jo dnešní doba je hnusná-kór na mezilidský vztahy…to je katastrofa v dnešní době 8O :roll: Já si pořád říkám, že mě už teda lidi niíčím nepřekvapí-že už jsem připravená na všechno, ale opak je pravdou......

No a teď k mým zkušenostem :lol: ......

Moje zážitky jsou staré víc jak osm let, ale už tenkrát lidi byli hnusný…

Když jsem byla těhu-musím říct, že jsem měla už od 5.měsíce pořádný břicho-v 6.měsíci si lidi mysleli, že jdu rodit…A to velký břicho jsem měla přes léto…takže šaty, elasťáky s tričkem-no prostě nešlo to přehlídnout......A protože jsem bydlela na sídlišti, tak jsem byla nucena do města, ať už k doktoru, nebo jen tak-jezdit MHD......Musím říct, že můj přítel v té době pracoval jako řidič MHD, takže jsem mockrát jela sním, ale často se stalo, že jsem musela jet jiným spojem.......A výsledek???
Za celou dobu těhotenství mě pustila sednout mladá ženská-tak 35 let a ještě sama hlasitě komentovala-jak to, že je možný, že mě nikdo nepustil sednout.....lidi samozřejmě koukali do země…přiblbla :twisted:
Jinak nikdy-nikdo více.....

A ještě jeden takovej „příjemnej“ zážiteček…Byla jsem těhu zrovna krátce-asi tak 3.měsíc…no pamatuju si, že mi ještě v tý době bejvalo nevolno…a samozřejmě to na mě vidět ještě nebylo…A přítel chtěl, abych s ním jezdila trolejbusem-no se mu to hodilo, abych mu krátila dlouhou chvíli…sice mi bejvalo špatně, ale co bych pro něj neudělala, že???takže jsem vždycky seděla co nejblíž jemu, takže většinou na těch předních sedačkách…a takhle jednou nastoupila na poslední zastávce ve městě stará bába-hubu zmalovanou..nevim, jestli jí mohlo bejt 75 asi…no a jelo se na sídliště.Z té poslední zastávky ve městě na první zastávku na sídlišti to trvá tak 5 minut…bába nade mnou stála, vzdychala, provokativně na mě koukala a já jsem si v duchu připravovala, co jí řeknu, protože mi bylo jasný, že až bude vystupovat-že mi to nechá sežrat.......
Samozřejmě vystupovala hned na té první zastávce na sídlišti-takže stála opravdu 5minut-víc ne a podotýkám, že neměla hůl, ani nic podobnýho.....
No když vystupovala, tak mi povídá: (vyloženě jízlivě) „Děkuju vám slečno, že máte pochopení pro starší lidi“.tak jsem se na ní podívala(ještě jízlivějc) a říkám jí:„Tak za prvé-jsem těhotná a není mi dobře a taky pro mě nikdo nemá pochopení…A za druhé-když můžete trajdat po městě-tak těch pět minut v trolejbuse už to taky vydržíte“!.......samozřejmě baba cmrchtala a drla se ven, ale já jsem byla ráda, že jsem jí to řekla, pač to byla vyloženě provokace-baba v 75 zmalovaná jak štětka a courat po městě může a pět minut v trolejbuse ne???No ta mi tenkrát hnula žlučí......Samozřejmě kdyby to byla nějaká starenka o holi-tak bych jí asi i přesto , že mi nebylo dobře-pustila......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
13.2.08 16:31

Ditta 77 - tý jo, já jsem tohle měla udělat na začátku. Byla bych asertivní až běda… škoda, no. Doufejme, že je to aspoň inspirace pro ostatní těhule, co jsou ještě na začátku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
13.2.08 19:05
misenka píše:
nezájem.nechali mě stát, na mě se ani nepodívali,radši koukali oba z okýnka, nikdo ostatní mě tady nepustil.

Misenko a požádala jsi je, aby tě pustili sednout???
Ono je to blbý, ale fakt to v tomhle světě funguje něco za něco :? Když si neřekneš, každej na tebe bude kašlat!

Holky omlouvám se, nechci být hrubá, ale to je problém někoho požádat, aby zvednul zadek a pustil vás? Já vím, že to chce odvahu, ale jen jednou jsem se setkala s tím, že by mě někdo odmítnul pustit sednout a to bylo fakt nepříjemný a nechci to tady nechci rozebírat.
Ale přece není problém při nastupování si vyhlídnout „oběť“ - asi odhadnete svoje šance, když vidíte, jestli je to zdatnej třicátník nebo bába nad hrobem a MILE A S ÚSMĚVEM požádat o uvolnění místa!
Sorry, ale být hodinu jízdy v autobuse s pupkem sticha a pak si stěžovat, že mě ti zlí cestující nepustili sednout - není to taky tak trochu vina „cestovatelky“?

A jinak souhlasím, mládež je opravdu ochotná, až by to člověk nečekal :wink: A pak mám ještě docela dobrou zkušenost s kravaťákama okolo 40let - ovšem nesmí být venku bláto :lol: To pak mají strach, aby se od kočáru neumazali a radši nastupujou jinejma dveřma :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
13.2.08 19:21

Ahoj, taky se připojím do diskuse. Já jsem poznala „ochotné lidi“ v MHD nejvíce při 1 těhotenství, protože jsem jezdila ještě do práce. Je to už skoro 18 let a lidi jsou opravdu pořád stejní. Musím potvrdit, že hlavně ženské a to by měly mít více empatie. Při druhém těhotenství jsem moc nejezdila, protože mezi klukama byl věkový 15 měsíců, takže jsem byla ráda, že jsem zašla do obchodu nebo na procházku, ale když jsem musela, tak to stálo za to. I když si pamatuji na manžele, kteří měli o pár let starší děti a když mě viděli, jak tlačím z podchodu kočár s prckem a pod nosem mám další pupek, tak mi ten kočár i vyvezli nahoru, bez mrknutí oka. Na ty jsem fakt do dneška nezapoměla. Při třetím klukovi, věkový rozdíl už je podstatně větší (14 a 15 let od bráchů) jsem to brala taky jinak, myslím, fyzicky. Ale celkem jsem zhodnotila, že to v MHD nebylo nejhorší, ale taky jsem zas tak moc necestovala. Jo za to teď s kočárem to fakt stojí za to . Nejraději vyhledávám nízkopodlažní dopravu, ale když někde musím být a nejde to jinak, musím normálně. Nečekám, že mi někdo hned poletí pomáhat, klidně poprosím. Ale když vidíte chlapy, jak nastupují schválně jinde, nebo zrovna musí kontrolovat mobil a jiné „důležité“ věci, tak mě berou mory :evil: . Taky se mi stalo, že jsem se chystala vystupovat, chci chlapa poprosit jestli by mi nepomohl a on se zvedl a kulhal k prostředním dveřím. Musela jsem skoro běhat po celé tramvaji a shánět někoho kdo mi pomůže. Pak jsem sjela do podchodu a koukám na chlapa a ten si to vesele rázuje (bez kulhání) ven z podchodu. No mít po ruce nějaké poleno, tak to po něm hodím. A to bydlím ve velké Ostravě, takže se mi moc často nestává, že by byla MHD prázdná a neměl kdo pomoct. No tak to jsem toho zase napsala, hotový román :oops: . Zdraví Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
13.2.08 20:17

Ahoj

Já jsem si taky užila s MHD. Do osmého měsíce jsem jezdila do práce. Těhotná jsem byla v zimě, takže to na mně moc vidět přes kabát nebylo.
Naštěstí jsme bydleli na konečné tramvaje, takže jsem si většinou sedla, horší to bylo cestou zpátky. Moc dobře si pamatuju, že mně jednou doslova vyhodila ze sedadla jedna invalidní paní, protože ji nikdo nechtěl pustit sednout a to jsem byla v osmém měsíci a všichni tomu vesele přihlíželi.
S kočárkem už to bylo mnohem lepší, snad proto, že náš kočár působil poněkud monumentálně, tak mi docela pomáhali a většinou i bez říkání.
Občas se mi stávalo, že na konečný byla liduprázdná tramvaj, tak jsem řešila, jak se dostat ven, nakonec jsem se naučila ty schody sjíždět.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.2.08 20:26

jenom k tomu prosení o sednutí…
Jo, může se zadařit, že hned první potencionální zachránce vás pustí sednout, ale nemusí to tak bejt vždycky.
Moje kamarádka jednou jela domů z koleje - z Liberce do Prahy, takže pěkná štreka. měla čtyřicítky horečky, ale domů se dostat musela. Takže bílá jak stěna, očividně jí bylo na bl… na zvracení, a poprosila mladíka, aby ji pustil - a reakce: „slečno, já jsem si tu frontu taky vystál.“ na další prosení teda neměla sílu.
Takže si sedla taky na schody.

Holky, ať se na mě nikdo nezlobí, ale pokud někdo vidí, že je vám blbě tak, že si sednete na schody, a stejně dál dřepí, tak už je to na pováženou.

Abychom to nedopracovali tak, že až vám někdo přejede nohu, nebudete prosit kolemjdoucí „prosimvás, zavolejte mi sanitku, já asi vykrvácím“… to trochu přehánim, ale v postupné většímu a většímu „individualismu“ - abysme k tomu nedospěli… třeba za 20 let :-)

Jinak jsem si v této souvislosti vzpomněla na jeden dokument v televizi - dávná nehoda v Ústí nad Labem (telnická tramvaj 1947) - po vykolejení se smrtelně zranila spousta cestujících, a tenkrát někdo prosil projíždějící automobil, jestli by nevzal nějaký dvě holky do nemocnice, a řidič tehdy razantně odmítl, protože by si zašpinil sedačky.....

tak jen tolik k ochotě pomáhat… Moje teta hrozně ráda (nerada 8) ) vzpomíná, jak před dvaceti lety coby „zeměkoule na nožičkách“ jezdila trolejbusem a nikdo nikdy nevstal.
Nu což, děvčata, o co si teda neřekneme, to mít nebudeme!! :lol:
Aneb oraženější vyhrává! tak to mějme na paměti (jenom doufam, že vaše prosby budou vyslyšeny)
pitrisek nepřihlášená

• Citovat
  • Upravit
1687
13.2.08 20:48

Já jsem tedy moc MHD nejezdila (jsem z Prahy), ale parkrát přeci jen jo a byla jsem hrozně překvapená z toho, jak mne všude pouštěli sami od sebe sednout. Tak jsem asi měla prostě jen štěstí.

A ještě doplňující info - byli to většinou ženské nebo „puberťáci“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
15.2.08 08:40

MHD

Tak já se taky přidám. Spočítala bych na prstech ruky, kolikrát mě kdo pustil těhotnou sednout. Do práce jsem chodila do začátku 8. měsíce, pak jsem jezdila na kontroly do Podolí, takže neustálý boj o volné místo. Při nastupování do tramvaje jsem měla rovnou v ruce připravenou těhotenskou průkazku, a pokud nebylo volné místo, vždycky jsem někoho zvedla, i když měl u toho blbý kecy. Sami od sebe mě většinou pustili starší chlapi a mladší holky. Mladý kluci a ženský tak od 30 let byli postižení náhlou slepotou. Příklady: dostala jsem vynadáno od chlapa cca 30 let, že si nemůže ani přečíst noviny. Vyslechla jsem kecy od 13tiletýho kluka, že je utahanej z vyučování. Pustila se do mě 50tiletá paní, že jsem nechotná důra, která nepustí sednout mámu s dítětem (to jsem měla 2 týdny do porodu). Ale to bych tady mohla pokračovat dlouho. Jo a taky jsem dostávala vynadáno od starých ženských s taškama na kolečkách, protože jsem jim odmítala pomáhat s taškama do tramvaje. Hlavně, že okolo chodilo množství chlapů, tak těm neřekli, ale do ženský s pupkem se pustily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
15.2.08 12:02
gandelion píše:
misenka píše:
nezájem.nechali mě stát, na mě se ani nepodívali,radši koukali oba z okýnka, nikdo ostatní mě tady nepustil.

Misenko a požádala jsi je, aby tě pustili sednout???
Ono je to blbý, ale fakt to v tomhle světě funguje něco za něco :? Když si neřekneš, každej na tebe bude kašlat!

Holky omlouvám se, nechci být hrubá, ale to je problém někoho požádat, aby zvednul zadek a pustil vás? Já vím, že to chce odvahu, ale jen jednou jsem se setkala s tím, že by mě někdo odmítnul pustit sednout a to bylo fakt nepříjemný a nechci to tady nechci rozebírat.
Ale přece není problém při nastupování si vyhlídnout „oběť“ - asi odhadnete svoje šance, když vidíte, jestli je to zdatnej třicátník nebo bába nad hrobem a MILE A S ÚSMĚVEM požádat o uvolnění místa!
Sorry, ale být hodinu jízdy v autobuse s pupkem sticha a pak si stěžovat, že mě ti zlí cestující nepustili sednout - není to taky tak trochu vina „cestovatelky“?

Gandelion - já si myslím, že to že ten člověk řekne a prosí je už poslední možnost. Ty lidi by opravdu měli být trochu všímavější. Vůbec obecně se zajímat, co se děje okolo… Jak psala Anonymní - ještě aby si lidi o pomoc řikali a báli se, že je někdo za to sprdne.

A samozřejmě nemluvím o tom, když si ten člověk prostě nevšimne. Zase nemusí mít ty lidi radar. Prostě poznáte, jestli si nevšiml, pak se ale na něj nebudu zlobit, a nebo jestli si všimnout nechce…
Taky se mi stalo, že mě důchotkyně poprosila, abych jí pustila sednout (ještě jsem nebyla těhu) a já jsem jí prostě neviděla, ale nebyl v tom problém. postavila jsem se a omluvila se, že jsem si jí nevšimla. Ona taky ke mě byla milá… Vždycky jsem pouštěla sednout starý lidi ( o těhulích ani nemluvě). představa, že nademnou někdo takový stojí, bylo by mi pěkně trapně. No a odměnou mi bylo, že se na mě v těhotenství lidi vykašlali…

Jinak jezdím převážně autem, ale porodnici mám v centru, takže pendluju docela často sem a tam… a úplně mi to stačí… Obdivuju ty, co jezdí běžně…

Přeju hodně sil - já je budu potřebovat v pondělí :cry: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
20.4.12 22:39

já mám taky takový zížitek z cestování MHD mám průkazku ztp/p jela jsem tehdy z praxe(učím se na kuchařku a mám praxi na policejní škole kde se vaří 400 obědů denně minimálně) měla jsem toho ten den dost stav byl totiž 675 obědů tak jsem nastoupila do té MHD a za mnou jakýsi chlap kolem 35 let a ptá se mě dovolíte a já mu říkám ne nedovolím na sezení mám nárok větší jako vy jinak toho neužívám že bych seděla když je potřeba a zvládám klidně pustím sednout seděla jsem zrovna za řidičem tak jsem mu průkaz pro jistotu ukázala kdyby si milostpán stěžoval a bylo jak říkám nemám ve zvyku toho využívát ale tehdy jsem byla totálně hotová tak jsem toho využiladoufám že mě za můj názor neukamenujete ale říkala jsem si že vám to zde napíši omlouvám se předem za chyby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
20.4.12 22:43

Ahoj,nečetla jsem to celé.Já si myslím,že i když bude vyhrazené místo pro těhule tak si tam stejně budou sedat lidi a když uvidí těhulku tak budou dělat,že je nevidí(jako normálně).Teď mě štve,že když někdo vidí jak matka tahá těžký kočár do schodů tak jí raději obejde :poblion: :poblion: :poblion:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky