Těhotenství v této době???

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.3.22 19:49
  • Citovat
  • Upravit
171
13.3.22 19:50

Ahojky, můj názor je takový, že ve světě se děje každou chvíli něco špatného. 😏 Souhlasím s tím, že situace dnešní doby ideální není, ale na druhou stranu si říkám, že kdybychom měli čekat na nějakou lepší dobu tak se možná taky nikdy nedočkáme 😏 🤫

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
13.3.22 20:32

Já už těhotná jsem 9tt a popravdě kdybych neotehotnela určitě bych s dalším snazenim pockala. Představa, ze moje dítě bude trpět hlady, bude mít strach atd….je pro mě dost stresující, takže mi nezbývá než se modlit, aby jsme válku nezažili.
Já osobně se ztotožnuji s názorem počkat co bude dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
13.3.22 20:51

Ja zase moc nechápu, na co kdo chce čekat. Jako že za pár měsíců tu Putin nebude, Rusko nebude mít jaderne zbraně, chleba bude stát 10 korun, všichni Ukrajinci se pokojně vrátí do svých domovů, zavládne světový mír, duha a jednorožci? To asi neee.

Ano, je zde otázka, zda dítě vůbec mít nebo ne. Myslím, že obavy z války jsou na místě, ale v tom případě teda dítě nemít a zařídit se dle toho. Ale čekat? na co a jak dlouho? Válka může začít zítra nebo za 3 měsíce nebo za 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
13.3.22 21:04

Je to těžké. Kdybych dítě neměla a měla už pokročilejší věk, tak bych s otěhotněním neváhala a šla do toho. Tedy za předpokladu, že bychom jako rodina byli schopni zvládat tu šílenou inflaci, zvyšování cen energií atd. (protože ono když teď platíme např. za plyn ročně 25k, a cena vzroste 3× na 75k, tak už člověk musí přemýšlet, zda to bude zvládat).
Pokud bych dítě měla a přemýšlela o druhém, asi bych to silně zvažovala. Ale opět by hrál významnou roli věk.
Jinak podotýkám, že “za covidu” jsme šli dobrovolně do druhého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
13.3.22 21:45

Zrovna jsem si pokladala stejnou otázku. Bude mi končit RD a chceme další. Dohodli jsme se že nastoupím do práce, našetřime pořádnou rezervu a cca za rok bychom chtěli se začít snažit. Válka nevalka, bez peněz neodcestujeme, budeme se mít špatně… takže tučná rezerva je potřeba Ikdyby 3 světová nebyla. Přijde nám rozumně teď spíše pracovat a spořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
14.3.22 10:11

Kdyby člověk čekal na „vhodnou“ a „normální“ dobu, tak by ty děti neměl nikdy. :nevim: A ano, válka může trvat další týden, ale klidně i dalších deset let. Já jsem 10tt a vůbec nepřemýšlím nad tím, co by kdyby. Stát se může cokoliv, kdykoliv. Ať už je válka nebo ne. Ze začátku COVIDu se všichni taky báli mít děti, a dneska je „pandemic babies“ všude kolem plno. :nevim: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
14.3.22 10:38

V téhle době je to opravdu složité rozhodování, ikdyž každá doba má své… Já se spíš obávám toho, že prostě už líp nebude, minimálně v blízké budoucnosti. Takže bych si položila otázku, jestli vůbec chci mít v této době dítě. Pokud ano, asi bych nečekala, na co? Může být hůř a už by jste to třeba neudělali nikdy…Nebo naopak nemusí být až tak zle a potom by sis mohla vyčítat, že jsi do toho nešla, dokud to šlo (záleží na věku). Pokud má už člověk doma jedno dítě, osobně bych druhé teď spíš odložila - za sebe můžu říct, že strach o jedno mi bohatě stačí, mám pocit, že se teď musím postarat hlavně o něj, ne ještě rozšiřovat rodinu. Ale vůbec dítě nemít ze strachu co bude :nevim:… To bych také nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
14.3.22 10:42
@Anonymní píše:
Dobrý den, premyslite někdo nebo kladete si otázku, zda v této době (myšleno válka na Ukrajině, která může vyeskalovat v celosvětovy konflikt = 3.svetova) je rozumné zadělávat na miminku? My už jedno dítě máme a chtěli jsme ještě další, zkoušíme už třičtvrtě roku a nyní se na mě vali z více stran myšlenky, že odklad je rozumný, že je nezodpovědné plodit dítě, když nevíme, co následující měsíce/roky bude…úplně mě to psychicky rozladilo, že uvažuji početí dítěte na nějaky čas odložit.
Bohužel věta, že otěhotnět do této doby je nezodpovědné, padla z úst jednoho z mých rodičů a velmi se mě to dotklo a neumím to v hlavě jen tak přejít nebo jakkoliv argumentovat. Ano, nikdo nevíme, co bude a člověk může čekat celou věčnost až toho nebude třeba nic… Mě prostě jen zajima názor někoho nestranného.

Zase to ber tak, že než se to narodí, tak už bude (snad) po válce a bude klid. A jak padlo, děti se rodily i za světové války, třeba moje babička se narodila v roce 1942 a nedávno jsme slavili její 80. narozeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
14.3.22 10:47

Dřív to bylo daleko horší, válčilo se skoro pořád, nevolnictví, světové války, předtím napoleonské války, období komunismu v minulém století, nemluvě o středověku, období moru. Taky se bojím jaderné války, zrovna dnes se mi o tom zdálo, ale tak snad k ní nedojde a když, tak stejně všichni umřeme. Věřím, že k tomu nedojde. Taky se snažíme o mimčo. Navíc jak jsem psal, než se zadaří, než se to narodí, tak je rok pryč. A neříkejte mi, že si myslíte, že Putin vydrží rok dobývat Ukrajinu. A sem nepotáhne, vždyť nemají armádu aby dobyli a následně drželi Ukrajinu, tak chci vidět, jak by bojovali s NATO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.22 06:30

My jsme snažení přerušili. A to hlavně z toho důvodu, že nejsem psychicky v pohodě. Teď už je to teda lepší, ale ty první dny jsem byla úplně paralyzovaná a bylo mi i fyzicky špatně, nemyslela jsem téměř na nic jiného a představovala si ty nejhorší scénáře. Teď je to sice lepší, ale nějaký špatný zvrat může přijít kdykoli a myslím, že bych zareagovala stejně. A byla jsem v takovém psychickém stavu, že by to těhotenství rozhodně nemohlo svědčit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.22 07:54

My se snazime od listopadu, zatim se nepovedlo a priznam se, ze v poslednich par tydnech me napadlo, jestli je rozumny mit druhatko :?
Doba je to nejista a u Putina si jeho zamery, kam az je schopny zajit, muze jen domyslet :zed: :cert:

Ale pak si zas reknu, ze to by asi vhodna doba jako takova nemusela byt nikdy…

Njn, dlouho jsem po prvnim vahala a tady to „mam“ :roll:
Ale tak rikam si, treba je to osud a druhe byt nema.
Snazit se budeme dal a bud se povede anebo ne. Jestli mame mit druhe, tak bude. Jestli nemame mit druhe, tak se nepovede… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23
23.3.22 17:04

Ja si rikam, ze co se ma stat se stane… schvalne kolik z Vas tady diskutujicich jsou Cernobylske deti? Jsme tu a zijeme… jak by se nasi rodice rozhodli, kdyby tenkrat meli tolik informaci co my dnes? Mozna by tu cela jedna generace chybela… jaderna valka znamena konec lidstva na planete, tu muze spustit jen silenec s stejne to nijak neovlivnime… a normalni valka muze zacit kdykoli a kdekoli… zatim tu neni, tak proc kvuli tomu odkladat neco, po cem clovek treba cely zivot touzi… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí