Těhotenství v této době???

Anonymní
13.3.22 18:49

Těhotenství v této době???

Dobrý den, premyslite někdo nebo kladete si otázku, zda v této době (myšleno válka na Ukrajině, která může vyeskalovat v celosvětovy konflikt = 3.svetova) je rozumné zadělávat na miminku? My už jedno dítě máme a chtěli jsme ještě další, zkoušíme už třičtvrtě roku a nyní se na mě vali z více stran myšlenky, že odklad je rozumný, že je nezodpovědné plodit dítě, když nevíme, co následující měsíce/roky bude…úplně mě to psychicky rozladilo, že uvažuji početí dítěte na nějaky čas odložit.
Bohužel věta, že otěhotnět do této doby je nezodpovědné, padla z úst jednoho z mých rodičů a velmi se mě to dotklo a neumím to v hlavě jen tak přejít nebo jakkoliv argumentovat. Ano, nikdo nevíme, co bude a člověk může čekat celou věčnost až toho nebude třeba nic… Mě prostě jen zajima názor někoho nestranného.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15419
13.3.22 18:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.22 19:02

@ivašot. Díky. Už jsem přečetla.
Ano, vidím, že valná většina to vnímá podobně - doba není ideální :(

• Citovat
  • Upravit
Plamí
13.3.22 19:05

Do téhle doby to není dobré.

• Citovat
  • Upravit
1375
13.3.22 19:09
@Anonymní píše:
Dobrý den, premyslite někdo nebo kladete si otázku, zda v této době (myšleno válka na Ukrajině, která může vyeskalovat v celosvětovy konflikt = 3.svetova) je rozumné zadělávat na miminku? My už jedno dítě máme a chtěli jsme ještě další, zkoušíme už třičtvrtě roku a nyní se na mě vali z více stran myšlenky, že odklad je rozumný, že je nezodpovědné plodit dítě, když nevíme, co následující měsíce/roky bude…úplně mě to psychicky rozladilo, že uvažuji početí dítěte na nějaky čas odložit.
Bohužel věta, že otěhotnět do této doby je nezodpovědné, padla z úst jednoho z mých rodičů a velmi se mě to dotklo a neumím to v hlavě jen tak přejít nebo jakkoliv argumentovat. Ano, nikdo nevíme, co bude a člověk může čekat celou věčnost až toho nebude třeba nic… Mě prostě jen zajima názor někoho nestranného.

Nikdy není ideální doba a jestli bude 3. světová, tak bude stejně konec. Mám mimino a čekám druhé dítě, neřeším to. Děti se rodily i za války. Kdo ví, co bude, to by jsi to druhé ani nikdy mít nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
13.3.22 19:16
@Anonymní píše:

Děti se rodily i za dob válek.. ty samé diskuze tu byli když začal covid.. vždy se něco najde :nevim: s manželem se snažíme už rok a rozhodně to přerušovat nebudeme, kdybychom měli čekat až bude svět v pořádku, nikdy se nedočkáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
13.3.22 19:16

Plánovala jsem taky těhotenství, ale třetí. Dlouho jsem chlapa přemlouvala a když už by do toho šel, tak přijde toto :zed: :(. Teď už zase samozřejmě otočil a já popravdě také nevím, zda je dobré, přivést na svět další miminko. Vím, že vždycky bylo něco a děti se rodily i za války, ale nikdo nehrozil jadernými zbraněmi a to zvyšování cen k tomu. Kolikrát mě přepadne depka, že jsem do tohoto světa přivedla dvě děti a jaký budou mít život. Ale pořád se s tím vnitřně nemůžu srovnat, že to třetí nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.22 19:18

@Umík Asi úplně nesouhlasím s názory, že nikdy není ideální doba…ale souhlasím s tím zbytkem. Kdybych už těhotná byla, stavěla bych se k tomu úplně jinak (asi jako vy), ale jelikoz nejsem, tak se nad tím vším prostě zamýšlím. Říkám si, že třeba tento rok počkat, jak se situace ve světě bude vyvíjet, protože se nějak během roku 100% vyvine nebo někam posune, to je více než jiste. A pokud mi má pár měsíců dodat do hlavy klid a nějakou větší jistotu, tak proč nepockat. Ale všem těhotným maminkám přeji hlavně klid a žádný stres. :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.22 19:21

@maky 1993 mám stejný problém, že se nemohu vnitřně srovnat s tím, že bychom měli jen jedno dítě. Od útlého dětství jsem vždy chtěla 2 děti minimálně. Alespoň aby byli sourozenci, ne jedináčka. Ale říkám si, že počkat pár měsíců nebude na škodu… :andel:

• Citovat
  • Upravit
4072
13.3.22 19:23

Tak ja zas nechapu, nac cekat :nevim: Klidnes mohla byt uz těhotná a taky byste to museli zvladnout. Jo, kdybychom meli kristalovou kouli a mohli se podivat, tak je to jine. Ale takhle? Vem si jen minule století, svetova valka, hospodářská krize, hladomor, svetova valka, zelezna opona, studena valka, revoluce; v novem stoleti jsme presli plynule k pandemii a ted tohle. Pokud se na dite ted necitis, neni na tom vubec nic špatného, ale nikdy neni a nebyla dobra doba pro porizeni ditete. :nevim: Vždyt i kdyby se Putin nerozhodl vobch. cavat cizi uzemi, byl by svet stejne nejakych 30 let od klimaticke katastrofy :nevim: To me osobne jako mamu malých deti desi vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15146
13.3.22 19:24

Rok bych počkala jak se situace vyvine. Řeči, že děti se rodily i za války jsou fakt úplně mimo misu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.22 19:31

@Villanelle určitě, klima je další téma, které každého, kdo se o to více zajímá, děsí. Mě rozhodně taky, jen jsem to asi díky Ukrajině momentálně trochu vytěsnila z hlavy. :,(, ale v konečném důsledku je to o dost závažnější…

• Citovat
  • Upravit
10860
13.3.22 19:38

Kdybych děti nemela, tak snazeni odlozim. Pokud bych uz dite mela, tak to beru, ze uz je to jedno, ze ta zodpovednost a strach mne stejne nemine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
13.3.22 19:41

A co bychom měli dělat my s kojenci, batolaty, předškoláky, školáky… Porad jsou to děti - to nejcennější, co máme. Asi bych to nechala na osudu (početí).

• Citovat
  • Upravit
4072
13.3.22 19:47
@Anonymní píše:
@Villanelle určitě, klima je další téma, které každého, kdo se o to více zajímá, děsí. Mě rozhodně taky, jen jsem to asi díky Ukrajině momentálně trochu vytěsnila z hlavy. :,(, ale v konečném důsledku je to o dost závažnější…

No prave. Hele pokud te netlačí cas, tak to pro svuj klid klidne odloz o ten rok. Jen si vubec netroufnu rict, zda se ta situace na vychode do te doby nejak posune ci vyresi. Z jedne strany clovek slysi jak Rusko do měsíce zkrachuje a uz nema kde brat, z druhe zas, ze to muze trvat roky a prerust v guerillovou valku. Chapu, ze to rozhodovani je narocny. Ja jsem ale povahou optimista, takže mne pomaha tohle brat, stejne jako covid, jenom jako další tezky obdobi, ktery nakonec prejde. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí