Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
zaujíma ma skúsenosť vás, ktoré ste si niečím podobným prešli a ste v podobnom veku 43. Mám za sebou 1. tehotenstvo v 42 r. - otehotnela som spontánne asi 3 mesiac od začiatku rozhodnutia. Bohužiaľ mám za sebou samovolný potrat, myslím, že predchádzalo tomu zamlklé tehotenstvo (1. návšteva u gynekologa- embryo bolo menšie než malo byť na 8tt), po návšteve gynekologa som začala špiniť, krvácať a už to šlo..
Samozrejme budem zvažovať, čo dalej, či do toho ešte ísť kvoli veku. Ste tu prosím ženy ktoré máte podobnú skúsenosť a ešte ste otehotneli a porodili? ďakujem
Osobní zkušenost nemám a myslím si, že v dnešní době je už zcela běžné, že ženy mají děti i po čtyřicítce. Nicméně mám známou, která měla dítě ve 38 letech a říká, že podruhé by do toho už nešla. Nemá už tolik energie, času, tělo stárne, už to není to, co to bývalo… A vidím to i na své mamce - je jí 41 let (mně 21) a už nemá tolik energie, kolik měla např. před pěti lety, takže spoustu práce děláme já a nebo ségra.
@Cullenova dobrá rada pro někoho, kdo umí cestovat časem. To, že mají babičky děti, je sice běžné, ale hodně smutné.
@Zumpa píše:
@Cullenova dobrá rada pro někoho, kdo umí cestovat časem. To, že mají babičky děti, je sice běžné, ale hodně smutné.
Kdo chce kam, pomozme mu tam… ![]()
@Cullenova ve 41 nema energii? ![]()
Zakladatelko, ja otehotnela ve 43 prirozene, neplanovane, tehotenstvi bez problemu a kratce po 44 jsem porodila zdravy donoseny dite, moje druhe, ted jsou mu necele dva, energii zatim mam, jako babicka si nepripadam. Je to na tobe, jak se citis. ![]()
@modreslnko ahoj mě bude v pondělí 40 a jsem ve 21tt a čekám dvojčátka ☺️️ v září jsem otěhotněla ale bohužel v 8tt zamlkly potrat, musela jsem na čištění protože embrio neodešlo. 17 října jsem byla na kyretazi, 12 listopadu jsem to dostala a pak už nic, tak jsem si udělala v prosinci test a //
no a teď čekáme dvě holčičky. Je pravda že bych do mimi už nešla, mimochodem moje dcera bude rodit necelý dva měsíce predemnou
ale mám mladšího manžela a ten mimi nemá, a pokud se na to cítíš, tak proč ne
někdo se cítí mnohem mladší než je ![]()
@modreslnko neboj, je nás tady spousta. Mladé holky se pohoršují. No a co. Třeba se taky přidají až jim bude 40+. Nikdo neví, co ho v budoucnu čeká. Je to otřepané a zde často probírané téma. V dnešní době je to zcela běžné mít děti v pozdějším věku.
Jestli po diteti touzis tak proc do toho nejit? Ja mam ctyricitku za dverma a cekam treti dite. Budu uz starsi matka, ale rikam si, ze me to omladi-zase budu resit pohadky, skolku apod. A dite chcete oba, partner nebo jen ty?