Těhotná v 43 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42
4.4.20 18:38

Anonymní, díky, ano oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
4.4.20 18:42
@Cullenova píše:
Osobní zkušenost nemám a myslím si, že v dnešní době je už zcela běžné, že ženy mají děti i po čtyřicítce. Nicméně mám známou, která měla dítě ve 38 letech a říká, že podruhé by do toho už nešla. Nemá už tolik energie, času, tělo stárne, už to není to, co to bývalo… A vidím to i na své mamce - je jí 41 let (mně 21) a už nemá tolik energie, kolik měla např. před pěti lety, takže spoustu práce děláme já a nebo ségra.

v 41 nema energii nebo se ji nechce? je fakt, ze vidim kolem sebe plno obtloustlych 40tnic a i mladsich, co jsou line jak ves, s detma se jen vali doma u tv ci mobilu, vse je pro ne problem. pokud mas takovouto mamu ve 40, pak chapu takovyto nazor, ze ve 40 zeny nemaji silu. me je o 4 roky vice jak tve mamme a osobne za sebe mohu rici, ze energie mam plno bo mam 2 male deti a bavi me s nima travit cas aktivne. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
4.4.20 18:43

No me by nejvic strasilo, ze tady pro ne moc dlouho nebudu. Ale preji hodne stesti, at se povede a jste zdravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
4.4.20 18:47

@modreslnko
Rozhodnuti je jen na tobe..
Mne je 37 a vim, ze bych uz dalsi dite nechtela..
Pokud chapu, jeste deti nemas, proto je tva touha prirozena

• Citovat
  • Upravit
42
4.4.20 18:48

@iiiv ďakujem, ja si samozrejme uvedomujem všetky negativa a rizika, písala som že sa budemm rozhodovať či do toho ešte pojdem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
4.4.20 18:49

Snažím se dva roky o další. Byla jsem na reprodukční imunologii kvůli potratum, přišlo se na to, že vajec mám dost, vse funguje a prý na třetí těhotenství stará nejsem. Letos mi bude 40.
Potraty byly kvůli celiakii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
@markytka3 píše:
v 41 nema energii nebo se ji nechce? je fakt, ze vidim kolem sebe plno obtloustlych 40tnic a i mladsich, co jsou line jak ves, s detma se jen vali doma u tv ci mobilu, vse je pro ne problem. pokud mas takovouto mamu ve 40, pak chapu takovyto nazor, ze ve 40 zeny nemaji silu. me je o 4 roky vice jak tve mamme a osobne za sebe mohu rici, ze energie mam plno bo mam 2 male deti a bavi me s nima travit cas aktivne. :nevim: :nevim:

Presne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15936
@iiiv píše:
No me by nejvic strasilo, ze tady pro ne moc dlouho nebudu. Ale preji hodne stesti, at se povede a jste zdravi.

Já vidím větší problém v tom, že bych svým dětem nepomohl s vnoučaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
4.4.20 18:58

@jizvíková držím palce a díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
4.4.20 19:04

Jina situace je, kdyz se jedna o prvni dite, tam tu touhu chapu a sla bych do toho.
Jsou zeny, ktere jsou “stare” ve 30 a jine v plne sile s kondici i v 45.

Pokud je to druhe, treti, dalsi, i to umim pochopit, ale pro me osobne by to nebylo.
Pro me je hranice 40 let, prvni jsem mela ve 33, druhe cekam za par tydnu ve 36 a myslenka na treti je ho porodit do 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
4.4.20 19:04

Mě to přijde jako hrozný nerozum, ve vedlejší diskuzi se plno z vás naváží do osmnáctky co chce mimino, ale mě teda přijde tohle mnohem horší. Jo třeba skončí sama s dítětem a já nevím co všechno, ale furt bude mít ve své režii s tím něco udělat, když bude chtít samozřejmě. Ale mít dítě v tomto věku, to je šílený. Nejde o energii mámě bude 50,tátovi bylo teď a energie mají dost, mají statek na něm je práce, že já když tam jsme padám na hubu a táta si jde ještě zahrát tenis, cestují, užívají si života. Svoje mají splněno a jsou to senzační prarodiče a jejich vnoučata s nima mají zážitky. Nechodí za nima do duchoďáku. To dokonce nechodí ani za svou prababičkou, ta ještě v důchodu pracuje a dokonce mají i praprababičku ještě. Dítě takhle starých rodičů bude mít ve středním věku při troše štěstí rodiče na krku nebo bude bez nich. A k tomu svou rodinu a malé děti, to opravdu někdo chce svým dětem udělat? Tady nejde o žádnou energii až bude dítě v pubertě, tady jde o to, že mu rodiče nebudou v dost nízkém věku k dispozici, nepohlídají sem tam vnoučata a ještě naopak budou sami potřebovat péči. No nechtěl bych být v jejich kůži, hlavně, že si rodiče museli ve 40 dokazovat jak jsou mladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15936
4.4.20 19:10

@Tomáš916 Oni ti staří mají zdánlivě hodně energie - protože se právě už nemusí starat o děti. Takže mohou celý den někde blbnout a večer za sebou zavřou dveře a mají klid. Kdežto starý rodič má pořád co na práci. Den co den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
4.4.20 19:10

@Tomáš916 o tomhle uz tady byly diskuze na desitky stranek, zbytecne to rozvijet znovu. Treba te zitra prejede tramvaj, nebo si te veme corona, nikdo nevi co ho ceka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
4.4.20 19:11
@modreslnko píše:
@jizvíková držím palce a díky

Díky, naši synové by miminko moc rádi :), ten nápad přišel od nich :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
4.4.20 19:12
@Zumpa píše:
@Tomáš916 Oni ti staří mají zdánlivě hodně energie - protože se právě už nemusí starat o děti. Takže mohou celý den někde blbnout a večer za sebou zavřou dveře a mají klid. Kdežto starý rodič má pořád co na práci. Den co den.

Vsak to je dobre, udrzuje to v kondici a ve strehu, nejhorsi je nic nedelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí