Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
mám dotaz. Kdy vám lékař zjišťoval polohu miminka a od kdy u vás byla poloha již neměnná? Četla jsem nejake články a tam psali, že ve třetím trimestru se už poloha moc nemění.. já jsem ve třetím a mě doktor zatím nic neříkal, myslela jsem, že se poloha řeší třeba až kolem 35-6 tt a ne už na začátku třetího trimestru
mě teda doktor zatím nic neříkal a ani v prukazce nemám nic o poloze napsaného. Tak mě zajímá, jak jste to měly vy?
Ahoj, ja jsem 35 tt a asi od tak 27 tt mi pise do prukazky konec panevni… mozna to neresi, protoze uz je male hlavickou dolu ![]()
@Mystery-lady Já měla koncem pánevním, otočil se ve 37 týdnu. A nikdo to neřešil, jen řekla doktorka, že pokud se neotoci hlavou dolů, že naplánujeme císař, ale, že má ještě čas.
Dcera se taky otočila docela pozdě, měla omotanou šňůru kolem krku takže asi věděla proč, pamatuji si že to bylo v noci a i mě to vzbudilo. V prukazce to pravděpodobně máš napsaný, ale zkratkou. U druhyho doktorka nic neříkala, ale i já sama jsem cítila že je hlavou dolů a kope do žeber.
Na každý kontrole, celou dobu byl syn KP.. otočil se až v devátým měsící hlavou dolů
Kontrolovali na kazde kontrole, kdyz uz to slo nahmatat. U prvniho ani nevim, druhy se pretocil kolem 30tt dolu a uz tak zustal.
@maarkeeta píše:
Otočil se v den porodu hlavou nahoru. Takže 40. tt
Si to na posledni chvili rozmyslel? Ty jo
Moje druhá dcera byla asi v 34tt otočená hlavičkou dolů, pak se zase přetočila příčně. Zpátky se otočila až ve 40tt, porod proběhl v den termínu, spontánně.
@beruska9 Jo, rozmyslel. A to měl přes 4 kg
A já nejsem úplně velký kus…
Maly měl v druhem trimestru polohu hlavičku napravo a nozicky na levo, takze mne jakoby objimal a zadeček na ultrazvuk v místech mého pupíku. V 8. Mesici se pretocil hlavou šikmo dolu doleva. Vše bylo v poradku, čekalo se, ze porodim spontalne, ale jako dítě diabeticky jsem nemohla přenášet. A tak se čekalo, jestli to pujde spontalne, nakonec v den termínu proběhl cisar