Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
I já to tak měla, hlavně ze začátku, stále nafouklé břicho a bolesti jako první den menstruace. Přešlo to koncem druhého měsíce.
ano, jak píše terrinka bolesti v podbříšku jako když to máš dostat, měla jsem to i v pokročilejším těhu, je to normální.
Já tyhle bolesti neměla, ale později mě různě píchalo a táhlo, mám to vlastně pořád. Myslím, že je to naprosto normální ![]()
jo to je úplně normální, já to taky měla, jako kdybych měla dostat měsíčky, ze začátku dost silný bolesti, pak další týdny už slabší bolesti a doktor mi řekl, že ty bolesti jsou proto, že se ti začíná roztahovat děloha a připravovat na miminko
a taky záleží jakou máš postavu, pokud si drobná hubená, budeš to více pociťovat
Laskecka píše:
ano, jak píše terrinka bolesti v podbříšku jako když to máš dostat, měla jsem to i v pokročilejším těhu, je to normální.
Ahoj, můžu se zeptat kdy a jak dlouho jsi bolesti měla? Já je měla celý první trimestr a teď je mám zase od cca 18.tt. Vždycky třeba dva dny mě bolí záda a břicho a tři dny je klid a tak se to od toho 18.tt opakuje pořád dokola. Jsem z toho docela na nervy. Jak to začalo, tak jsem šla k dr. a cevikometrie byla 4cm, uzavřená.
Docela mě to děsí, všude se píše jen o bolestech v 1. trimestru. Ona to neni úplně ta stejná bolest jako při MS, spíš jakoby tlak v zádech a břiše.
Taky jsem ze začátku měla pocit jako,kdybych to měla dostat a teď jsem v 14tt a občas to stejně cítím a všechno je v naprostém pořádku.Miminko si tam začíná chystat bydleníčko ![]()
Arumba píše:Laskecka píše:Ahoj, můžu se zeptat kdy a jak dlouho jsi bolesti měla? Já je měla celý první trimestr a teď je mám zase od cca 18.tt. Vždycky třeba dva dny mě bolí záda a břicho a tři dny je klid a tak se to od toho 18.tt opakuje pořád dokola. Jsem z toho docela na nervy. Jak to začalo, tak jsem šla k dr. a cevikometrie byla 4cm, uzavřená.
Docela mě to děsí, všude se píše jen o bolestech v 1. trimestru. Ona to neni úplně ta stejná bolest jako při MS, spíš jakoby tlak v zádech a břiše.
To jsem ráda,že v tom nejsem sama.Já jen jestli je to normální:-) jen at se malinký bobek zabydluje:-) a holky,byla tady některá kuřačka?Jak ste přestávaly?Jsem silný kuřák ale omezuju to co se dá.Musím uplně přestat,nechci miminku ublížit.
ahoj..taky jsem měla bolesti jako na menstruaci a pořád jsem čekala, kdy ji dostanu a nic ![]()
mě to bolelo tak, že jsem si musela lehat a odpočívat. Bolelo mě to asi týden nebo dva…a pak ještě občas, ale jen mírně.
gratuluji k miminku ![]()
jinak já jsem přestala kouřit víc jak rok před otěhotněním, takže ti v tom asi neporadím–ale myslím si, že miminko je skvělá motivace s tím přestat ![]()
To je hodně velká motivace,je to ale těžší než sem čekala.Jelikož mi to doktor ještě nepotvrdil,ale každý den mám test pozitivní,ale 11.7 jsem objednaná na ultrazvuk.Tak jsem fakt zvědavá,protože na Silvestra mě dvakrát operovali-mimoděložni-tak mám už i strach.
já jsem přestala, protože jsem si říkala, že v budoucnu budu chtít miminko a tak abych se stačila trochu očistit od těch sajrajtů z cigaret.
také jsem měla na začátku strach z mimoděložního.
přeji, aby ti to dobře dopadlo ![]()
ivule18 píše:
To jsem ráda,že v tom nejsem sama.Já jen jestli je to normální:-) jen at se malinký bobek zabydluje:-) a holky,byla tady některá kuřačka?Jak ste přestávaly?Jsem silný kuřák ale omezuju to co se dá.Musím uplně přestat,nechci miminku ublížit.
Tak já při prvním kouřila asi do 7.měsíce,ale tak do 5 denně(před 12lety
)Mimi jsem přenášela o týden a vážilo 4600g a 52cm
Teď jsem přestala měsíc před otěhotněním,ale od podzima už jsem chtěla přestat kouřit a tak si pročetla různé rady a knížky,až mě z toho dostala kniha Snadná cesta jak přestat kouřit-super
První 2dny na odvykačce hrůza,ale pak už to šlo a dnes nekouřím skoro 5měsíců a cítím se bezva,ani kuřáci mě nevadí,ani mě to neláká ![]()
Tak to jste dobrá:-) to jste teda měla veliké mimi,já jsem taky tak vážila,a to mě mamka do tedka vykládá,že to byl strašný porod.Nerada bych tak dopadla:-) něco s tím kouřením musím dělat,chodím často na procházky,ale momentálně marodím s depresema tak pořád vyloženě žeru,tak musím něco pořád dělat.Chtěla jsem zhodit par kilo na léto ale asi to nemá cenu když je na cestě mimi.
Dobrý den,jsem těhotná asi někde v začátku,doktor mě to ještě nepotvrdil ale jsem pozitivní už týden,a menstruaci sem neměla už dlouho.A mám pořád bolesti jak kdybych to měla dostat,je to normální v těhotenství?Děkuju za odpověd.