Těhotná a pracák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ano na pracák můžeš, ale s tím, že pokud ti nabídnou práci, tak ji musíš přijmout. Pokud odmítneš, tak tě vyřadí a budeš si muset platit sama pojištění. Pokud bude těhu rizikové, tak stačí donést papír, že se nemůžeš momentálně ze zdravotních důvodu ucházet o zaměstnání, budeš chodit jen na pravidelné schůzky, ale práci ti nabízet nebudou, pojištění ti ale s potvrzením od lékaře hradit budou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš na ÚP a ještě budeš nastupovat na mateřskou, tak ti zbyde necelý měsíc. je taky možnost jít na PN na ten měsíc, pokud by ti nebylo dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahooj všem, mám takový dotaz. Jsem těhotná a TP mám v červnu 2018. Nyní pracuji na hlavní pracovní poměr už přes 2 roky u jednoho zaměstnavatele a 1.3.2019 mi končí smlouva (mám smlouvu na určito jako záskok za mateřskou) Zaměstnavatel si mě tu nechat bohužel nemůže, tedy budu bez práce. Co dělat do TP? Můžu na pracák? K HPP mám ještě vedlejší činnost…
Tak 6-8 týdnů před porodem budeš nastupovat na mateřskou, tak co kdybys těch pár týdnů přečkala na neschopence?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahooj všem, mám takový dotaz. Jsem těhotná a TP mám v červnu 2018. Nyní pracuji na hlavní pracovní poměr už přes 2 roky u jednoho zaměstnavatele a 1.3.2019 mi končí smlouva (mám smlouvu na určito jako záskok za mateřskou) Zaměstnavatel si mě tu nechat bohužel nemůže, tedy budu bez práce. Co dělat do TP? Můžu na pracák? K HPP mám ještě vedlejší činnost…
A ta vedlejší činnost je na jakém základě? DPP, DPČ, ŽL? KOlik je měsíční příjem z ní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miasofi píše:
Tak 6-8 týdnů před porodem budeš nastupovat na mateřskou, tak co kdybys těch pár týdnů přečkala na neschopence?
Jako že teď ví, že bude mít za skoro půl roku zdravotní komplikace?
sakra, proč já ještě nemám křišťálovou kouli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jako že teď ví, že bude mít za skoro půl roku zdravotní komplikace?sakra, proč já ještě nemám křišťálovou kouli…
Protože je to móda. V těhotenství vše řešit neschopenkou. Ono když jí nebude dobře, tak proč ne, ale kalkulovat s tím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na pracáku můžeš být, já tam jsem teď taky a TP mám v březnu 2019. A paní mě řekla, že mě ani nikam posílat nebudou prý nemůžou, a ani tam nechodím pozvala si mě až těsně před nástupem na mateřskou.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 živnostenský list. Průměrně 3-4 tis, ale můžu to teoreticky nějak pozastavit na dobu kdy bych byla na UP, jen nevim zda to jde..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na neschopenku nechci (pokud nebudu muset, ale doufam ze ne). Jen ,,problem" je ze mame zaplaceny pobyt v zahranici, takze pokud to zdravotni stav dovoli, tak chci jet - takze ani neschopenkou to resit nemuzu. Kazdopadne pokud to mimi nedovoli, tak budem doma..
- Citovat
- Upravit
@Elvinerha Myslím že těhotné ani nic nabízet nebudou…Protože ji stejně nikde nevezmou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lalajka.1 píše:
@j.a.n.i1 živnostenský list. Průměrně 3-4 tis, ale můžu to teoreticky nějak pozastavit na dobu kdy bych byla na UP, jen nevim zda to jde..
Aby ses mohla evidovat na pracák, musela bys činnost přerušit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit