Těhotná a pracák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.11.18 14:31

Těhotná a pracák

Ahooj všem, mám takový dotaz. Jsem těhotná a TP mám v červnu 2018. Nyní pracuji na hlavní pracovní poměr už přes 2 roky u jednoho zaměstnavatele a 1.3.2019 mi končí smlouva (mám smlouvu na určito jako záskok za mateřskou) Zaměstnavatel si mě tu nechat bohužel nemůže, tedy budu bez práce. Co dělat do TP? Můžu na pracák? K HPP mám ještě vedlejší činnost…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
951
5.11.18 14:50

Ano na pracák můžeš, ale s tím, že pokud ti nabídnou práci, tak ji musíš přijmout. Pokud odmítneš, tak tě vyřadí a budeš si muset platit sama pojištění. Pokud bude těhu rizikové, tak stačí donést papír, že se nemůžeš momentálně ze zdravotních důvodu ucházet o zaměstnání, budeš chodit jen na pravidelné schůzky, ale práci ti nabízet nebudou, pojištění ti ale s potvrzením od lékaře hradit budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
5.11.18 14:50

Můžeš na ÚP a ještě budeš nastupovat na mateřskou, tak ti zbyde necelý měsíc. je taky možnost jít na PN na ten měsíc, pokud by ti nebylo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
5.11.18 14:51
@Anonymní píše:
Ahooj všem, mám takový dotaz. Jsem těhotná a TP mám v červnu 2018. Nyní pracuji na hlavní pracovní poměr už přes 2 roky u jednoho zaměstnavatele a 1.3.2019 mi končí smlouva (mám smlouvu na určito jako záskok za mateřskou) Zaměstnavatel si mě tu nechat bohužel nemůže, tedy budu bez práce. Co dělat do TP? Můžu na pracák? K HPP mám ještě vedlejší činnost…

Tak 6-8 týdnů před porodem budeš nastupovat na mateřskou, tak co kdybys těch pár týdnů přečkala na neschopence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
5.11.18 14:52
@Anonymní píše:

A ta vedlejší činnost je na jakém základě? DPP, DPČ, ŽL? KOlik je měsíční příjem z ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
5.11.18 14:52
@Miasofi píše:
Tak 6-8 týdnů před porodem budeš nastupovat na mateřskou, tak co kdybys těch pár týdnů přečkala na neschopence?

Jako že teď ví, že bude mít za skoro půl roku zdravotní komplikace? :think: sakra, proč já ještě nemám křišťálovou kouli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
5.11.18 14:57
@j.a.n.i1 píše:
Jako že teď ví, že bude mít za skoro půl roku zdravotní komplikace? :think: sakra, proč já ještě nemám křišťálovou kouli…

Protože je to móda. V těhotenství vše řešit neschopenkou. Ono když jí nebude dobře, tak proč ne, ale kalkulovat s tím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
5.11.18 15:02

Na pracáku můžeš být, já tam jsem teď taky a TP mám v březnu 2019. A paní mě řekla, že mě ani nikam posílat nebudou prý nemůžou, a ani tam nechodím pozvala si mě až těsně před nástupem na mateřskou. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.11.18 15:10

@j.a.n.i1 živnostenský list. Průměrně 3-4 tis, ale můžu to teoreticky nějak pozastavit na dobu kdy bych byla na UP, jen nevim zda to jde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.18 15:14

Na neschopenku nechci (pokud nebudu muset, ale doufam ze ne). Jen ,,problem" je ze mame zaplaceny pobyt v zahranici, takze pokud to zdravotni stav dovoli, tak chci jet - takze ani neschopenkou to resit nemuzu. Kazdopadne pokud to mimi nedovoli, tak budem doma..

• Citovat
  • Upravit
14313
5.11.18 16:20

@Elvinerha Myslím že těhotné ani nic nabízet nebudou…Protože ji stejně nikde nevezmou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
5.11.18 16:44
@lalajka.1 píše:
@j.a.n.i1 živnostenský list. Průměrně 3-4 tis, ale můžu to teoreticky nějak pozastavit na dobu kdy bych byla na UP, jen nevim zda to jde..

Aby ses mohla evidovat na pracák, musela bys činnost přerušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat