Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@K. Rocánková píše:
Jo vsak ok. Jsem asi nejak precitlivela a prehnane empaticka. Ja dite mam. A dekuji za nej kazdy den, protoze kolem me nekolik maminek o dite prislo, kedna i o vic, nektere deti jsou nemocne a jedna kamaradka deti vubec nema. Vim, jake je to stesti a je mi jich lito. Pak si prectu jak dvojnasobna mama nepozna jestli ma pozitivni test… A jeste mimo tema abys vedela jak moc jsem precitlivela 🙈 Byl Den matek. Medialni masaz letos snad ani nebyla takova, ale treba pro ty co nemohou mit deti je to asi den, ktery by ozelely. Stejne tak ty z nas, co uz matku nemaji. Moje dite prineslo poprve obrazek a vyrobek ze skolky, takze letos uz to bylo veselejsi. Ve skolce ma i dve deti z Detskeho domova, ty kresli obrazky tetám. Rikam si, ze je skoda, ze nekdo chce dite a nekde je zase dite, co by chtelo matku. Vzpominam na svoji mamku a je mi lito, ze deti v domove vyrustaji bez takove lasky. Jak jim je, kdyz si pro vsechny chodi rodice a pro ne ne. Takze tak. Myslim, ze obecne by bylo potreba vic ohleduplnosti, protoze kazdy ma nejake citlive misto a s nekterymi se zivot opravdu nemazli.
Já se nedivím, že se zakl. ptá, ono těch testů je moc a třeba je při svých dětech ani nekupovala, anebo to zapomněla ![]()
Anebo se chce jen ujistit, že to tak je, proč by ne…
Chce to použít tu zminovanou empatii a vcítit se do zakladatelky… ![]()
Zakl. to prostě chce i sdílet a je to její právo, jsme na serveru E-mimino, které hlavně v začátcích stálo na těhotných a maminkách s dětmi.
Její dotaz se sem prostě hodí, je to server pro těhotné a maminky hlavně, jsou tu diskuse, kde se sdílí těhotenství, dávají fotky z UZ a nikoho by nenapadlo tam napsat, že se to nehodí, že z toho někdo může být smutný… ![]()
A myslím si, že komu by výše zminované diskuse nedělaly dobře, tak je prostě nerozklikává, také si rozkliknu jen minimum diskusí.
Ne… určitě nejseš těhotná
to je zas otázka za zlatýho bludišťáka
![]()
@free333 píše: … také si rozkliknu jen minimum diskusí.
Ja tu nejsem jeste tak dlouho, ale myslim, ze s tebou vetsinou souhlasim.
No ale mas pres 31800 komentu v diskusich a ucet 6 let, to je jasny, ze mame kazda trochu jinej nazor na to, co je minimum a co uz je pres čáru.
@mackA159 píše:
Kristova noho. A není jedno která čárka tam byla dřív? Vždycky, ale opravdu vždycky je tam dřív kontrolní. Testovací se ukazuje až pozdeji. Jsi těhotná, dalsi testy si nedělej, je to k ničemu. Za dva až tři týdny se objednej na gyndu.
A s tím nesouhlasím, kdyz jsem mela HCG vysoky, tak se uz pak normal vybarvovala testovaci carka driv
proste jak ho bylo hodne a jela tam ta moč, tak rovnou vyjizdela testovaci carka tucne jeste driv, nez se dostala moč k ty kontrolní čarce.
… ale jinak je jasny, ze je zakladatelka tehotna, o tom zadna, dalsi diskuze k hovn* ![]()
@k.-.martinka píše:
@Nikimu ne nechapes to dobre, prvni se ukazuje ta co tam je vzdy…v kazdem baleni je presny popis jak testovat…a za jak dlouho odecis z testu druhou carku obvykle cca po 1 min a max do 5 min:roll: je tam normalni druha carka…vazne na tom neni co hledat…vzdy se hned ukazuje jedna carka ta tam je vzdy! pokud je jen jedna je test negativni, druha je videt postupne a pouze kdyz je zena tehotnata je podle dne testovani od vynechani MS ruzne silna (zbarvena)…
Kdyz zenska drzi v ruce test tak, jak ho ma drzet, to znamena takto- napis max je na leve strane, tak je dost pravdepodobny, ze se testovaci carka vybarvi driv nez kontrolni.
Takze neni pravda, ze se vzdy jako prvni ukazuje carka “ta co tam je vzdy”, jak pisete vy, tedy ta kontrolni.
@janikema90 ano kdyby jste četla pořádně, tak to tady kolegyně psala před Vámi, a gratuluji zjistila jste jeden fakt, že pokud je HCG vysoké, obě čárky mohou být už u testovaní stejně silné a tím se ukáží rovnou obě dle směru nasávaní moči, což je samozřejmě tak jak držíte test
ale nikdy mi test neudělal abych měla testovací čáru silnou a kontrolní dobíhala nějaky čas, ta tam je proste vzdy hned po nasátí papírku..takže dle vaší pravděpodobnosti to neni jakou rukou test držíte a kde je max, ale jak je už dostatečné HCG! je více pravděpodobné pokud máte testovací čáru slabší, testujete a čtete příbalový leták k testu, že máte výsledek odečíst po nějaké chvilce, jelikož dochází k dobarvení té testovací čáry…ale věřte, že pokud mám dvě čárky a dosti silné je mi úplně jedno která v jaké sekundě se ukáže, pokud vás to nějak zajímá můžete se tím zabývat…přeji příjemný den…
@k.-.martinka píše:
@janikema90 ano kdyby jste četla pořádně, tak to tady kolegyně psala před Vámi, a gratuluji zjistila jste jeden fakt, že pokud je HCG vysoké, obě čárky mohou být už u testovaní stejně silné a tím se ukáží rovnou obě dle směru nasávaní moči, což je samozřejmě tak jak držíte testale nikdy mi test neudělal abych měla testovací čáru silnou a kontrolní dobíhala nějaky čas, ta tam je proste vzdy hned po nasátí papírku..takže dle vaší pravděpodobnosti to neni jakou rukou test držíte a kde je max, ale jak je už dostatečné HCG! je více pravděpodobné pokud máte testovací čáru slabší, testujete a čtete příbalový leták k testu, že máte výsledek odečíst po nějaké chvilce, jelikož dochází k dobarvení té testovací čáry…ale věřte, že pokud mám dvě čárky a dosti silné je mi úplně jedno která v jaké sekundě se ukáže, pokud vás to nějak zajímá můžete se tím zabývat…přeji příjemný den…
Ja se ale vubec nebavim o tom, ze jsou carky stejne silne 🤦🏼♀️ Fotku jsem dala jen pro upoutani toho, jak se ma test drzet, protoze nektery zensky ho drzi, pro me z neznamych duvodu a foti, opacne.
To, ze tam mam dve carky stejne silny neni podstatny.
Jen rikam, ze testovaci carka se objevila hned a kontrolni se vybarvovala az po ni. To se vam ocividne nestalo jak pisete a proto pisu svoji zkusenost, ktera je jina, nez ta vase
.
Abyste zas nemela pocit, ze me musite opravovat, tak se vyjadruji k tomuto co jste napsala: “… ale nikdy mi test neudělal abych měla testovací čáru silnou a kontrolní dobíhala nějaky čas, ta tam je proste vzdy hned po nasátí papírku”.
@janikema90 ja se take ale vubec nebavila! Ale s Vámi!
me vas nazor kdy máte čarku nezajimal, tak pokud máte jinou odpoveď jak píšete dle své zkušenosti pro autorku, pište to ji a ne me, ja ten dotaz sem nedavala a odpovidala jsem autorce, ne abych potrebovala od Vás vaše nazory…a uz vubec me nezajima to jak ženy drží a fotí test pokud stím máte nějaký problem tak to nepište mě, díky ![]()
@k.-.martinka píše:
@janikema90 ja se take ale vubec nebavila! Ale s Vámi!me vas nazor kdy máte čarku nezajimal, tak pokud máte jinou odpoveď jak píšete dle své zkušenosti pro autorku, pište to ji a ne me, ja ten dotaz sem nedavala a odpovidala jsem autorce, ne abych potrebovala od Vás vaše nazory…a uz vubec me nezajima to jak ženy drží a fotí test pokud stím máte nějaký problem tak to nepište mě, díky
Jezis vy ste ale koza 🤦🏼♀️ 😀
Ja reagovala na to, co jste psala, ze mam jinou zkusenost, vy jste reagovala zpet a ja
se vam snazila vysvetlit, ze fakt nejsem blba jak si ocividne myslite a ze nemusite mit pravdu jen vy. To tak v diskuznich forech chodi, vite? Ze si lidi vymenuji nazory ☺️️.
Hezkou sobotu vam preji, hysterko 😊
@janikema90 ano a ja vam neustale pisu, ze me vas nazor, vase zkušenost, ani to jestli mam pravdu ja nebo vy nezajima, ja jsem odpovidala autorce na dotaz ne abych si tady menila nazory az budu mit dotaz a budu chtit slyset neci nazor bude to jina situace
asi si omylem myslite a mate potrebu me neco vysvetlovat, ale ja zadny dotaz nepodavala…ja jsem koza a hysterka ale alespon slusna, vy mi musite neustale uz od prvni chvile psat a jeste urazet
sbohem ![]()
Holky tak jen pro info dnes jsem si ráno dělala test znovu a negativní.. Takže podle mě gratulace zbytečné.. ![]()
Příspěvek upraven 23.05.21 v 08:29
Jen dodám, že MS už 9 dní zpoždění a dnes jsem testovala mamatestem 10. Bojím se, že byl včera asi falešný. Byl značky galmed
@Nikimu ten vcerejsi je mama test, tohle dnesni mama test neni. Zkus stejnym testem, nejak se mi nezda, ze bys mela vcera takovou carku a dnes bilo, kdyz ani MS neprisla.
@DandátkoP píše:
@Nikimu ten vcerejsi je mama test, tohle dnesni mama test neni. Zkus stejnym testem, nejak se mi nezda, ze bys mela vcera takovou carku a dnes bilo, kdyz ani MS neprisla.
Ne včera opravdu galmed a dnes Dr max oprava. Zkusím znovu zítra ráno ale nějak už se bojím.