Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No leda, že bys měla dvě dělohy (což není nemožné), ale i tak by mě zajímalo, jak jsi přišla na 22 t, když máš pravidelně menzes ![]()
To bys uz citila i pohyby, kort kdyz jsi stihla ne? Ja vazim 45 kg a kolikrat je i videt jak mi tepe ceva, natoz kdyz se mi krouti streva
podle me bys citila pohyby. Co navstivit lekare?
@zuzikka ted jsem o rozdvojene deloze cetla clanek…to je dobry masakt teda…
Tak ve 22tt klidně může být test negativní, to hcg postupně zase klesá. Leda si dojít na ultrazvuk, tam by bylo vše jasné. Nicméně ve 22tt už bys třeba cítila i pohyby ![]()
@Celina píše:
Jasněten 22tt je podle obvodu břicha?
Asi ví kdy měla poslední nechráněný styk.
Dost nepravdepodobne, nicmene asi ne uplne nemozne. Nicmene nejlepsi bude zajit lekari ![]()
Děkuji za názory, možná je to je vsugerované. A bricho mám třeba bůh vi z čeho nafouklé.
Mozna ze jen klasicky jako kazdy clovek proste tloustnes?
vetsi pupek,par kilo nahore,pravodelna menses a tt negativni??? To vidim na klasicke prezirani a necviceni,tehotenstvi vazne ne.
@Kriss Tina píše:
Tak ve 22tt klidně může být test negativní, to hcg postupně zase klesá.
Klesá po 15tt, ale stále se pohybuje v tisících až desetitisících mIU/ml. Testy detekují od 10 mIU/ml. Na nulu klesne až po porodu.
@bartsch nedávno tu byla diskuze, kde zakladatelka byla v 6 měsíci, měla za sebou 2. screening, vše potvrzené od dr, doma fotky z utz a z nějakého nepochopitelneho důvodu šla pocurat test, který ji vyšel negativně a začla hysterie, že si z ní dr udělal srandu že ji půl roku tvrdí, že je těhotná, přitom má test negativní
v pokročilém stádiu těhotenství může vyjít negativně, to hcg fakt klesá na minimum, proto taky třeba odchází s prvním trimestrem všechny ty nevolnosti a příznaky, které hcg způsobuje.
Doba od početí Doba od poslední menstruace mIU/ml
7 dní (1. týden) 21 dní (3 týdny) 0 - 5
14 dní 28 dní (4 týdny) 3 - 426
21 dní 35 dní (5 týdnů) 18 – 7 340
28 dní 42 dní (6 tt) 1080 – 56 500
35 - 42 dní 49 - 56 dní (7 - 8 tt) 7 650 – 229 000
43 - 64 dní 57 - 78 dní (8 – 11 tt) 25 700 – 288 000
57 - 78 dní 79 - 100 dní (11 – 15 tt) 13 300 – 253 000
17 - 24 týden Druhý trimestr 4 060 – 65 400
Od 25 týdne Třetí trimestr 3 640 – 117 000
Jakou má hCG během těhotenství dynamiku?
Během prvního trimestru hladina hCG velmi rychle narůstá. Většinou se jeho hodnota každé 2 dny zdvojnásobuje (tzv. doubling time). Vrchol hladiny hCG nastává kolem 10. – 11. týdne gravidity a poté mírně opadá. Po 25. týdnu těhotenství je již hodnota stabilní a po porodu dítěte hladina hCG velmi rychle klesá. Po týdnu ho již většinou nelze detekovat.
Konkrétní hodnoty hCG
Na úplném začátku těhotenství, tedy v době, kdy se již dá gravidita detekovat i z moči, tj. cca 4 týden, je hodnota hCG zhruba od 5-500 IU/l. Kolem 6. týdne, kdy už by měla být gravidita patrná v děloze, by měla být hodnota hCG určitě na 1000 IU/l. Na konci 11. týdne, kdy dosahuje hCG maxima, může být hodnota až 250 000 IU, ale minimum i třeba 20 000 IU (hodnoty hCG jsou v tomto období u každé ženy velmi individuální!!). Následně hodnoty klesají a ustálí se kolem 100 000 IU. Opět platí velmi orientačně. Zhruba týden po porodu již není hCG většinou detekovatelné, stejně tak po potratu.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, je možné být těhotná ikdyz tt ukazuje negativní a menstruační cyklus mám neustále v termínu? Podotýkám, že bych musela být už tak 22tt, ptám se protože se mi hodně zvětšuje bricho, ale opravdu dost. Jsem velmi štíhlá a nikdy jsem nic takového neměla, přibrala jsem 4kg. Děkuji za názory