Jsem neplánovaně těhotná ve 45letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.10.26 15:34

Je něco jiné v tomto věku to dítě vyloženě plánovat a jiná situace je, když už prostě je na cestě. Já bych šla na potrat jedině ze závažných zdravotních důvodu, nebo vad plodu. Ale chápu, že každý to má jinak. Být tady při dobré péči o sebe, může být člověk v docela obstojné kondici klidně do 80. A naopak, nikde není psáno, že mladý rodič se musí dožít dospělosti dětí a vnoučat. Roli teda hrají i finance. Kdyby se stalo, že ti rodiče tady třeba ve 20 letech svého dítěte nebudou, ať má aspoň finanční zabezpečení do startu

• Citovat
  • Upravit
5708
9.10.26 15:38
@Anonymní píše: Více

Finanční stránka věci je též důležitá. Další výpadek příjmů na RD, dosavadní rodinné výdaje (nesplacené hypotéky, děti ještě nesamostatné, jejich koníčky, školní výdaje atd…) a alokace peněz do provozu rodiny namísto i nějakého spoření na horší časy a na důchod. Hlava mi nebere, že se ženské i chlapi spolehlivě nechrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
9.10.26 15:44

Moje máma těsně před 45. narozeninami porodila mého nejmladšího sourozence. Byl to miláček rodiny, benjamínek, nyní je to oprsklej puboš :mrgreen:, ale i tak jsme za něj rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.10.26 15:52

Narozdíl od některých diskutujících jsem sama ve svých 42 letech stala před podobnou volbou. Narodil se nám krásný chlapeček, třetí dítě. Nyní jsou mu skoro 2 roky. Co jiného chcete dělat, když už se to stalo? Pokud samovolně otěhotníte v tomto věku, tak to svědčí o tom, že prostě stárnete pomaleji.. Takže žádný strach, aspoň máte motivaci se o sebe starat. Docela se mi tím změnil život, začala jsem podnikat a momentálně pracuji na tom, abych byla totálně finančně samostatná, i když mám parádního manžela… Prostě je třeba nebát se změn, mnohdy vedou k lepšímu. Co se týče únavy - asi tak jako každý rodič… Prostě hlavně se z toho nepo… Už se těším na všechny ty moralizující krákory, jenž považují volbu života pro své dítě v pozdním věku za nemorální.. Na diskuze s takovými dámami/pány neplýtvám svou energií…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32637
9.10.26 15:57

@jirina365 Proč nemorální? Všechny tady píšeme, že je to volba každé, každá musí vědět, jestli to chce, je schopná se postarat, jestli to dovolí zdraví a též i finance. Když už se to stalo, tak některé prostě jdou na přerušení, dítě si nenechají. Já jsem měla děti jako mladá a pokud bych otěhotněla po 40. roce, nechtěla bych to. Nechtěla bych trávit celý život staráním se jen o děti. A je mi fakt jedno, jestli některá rodí v 45.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.26 16:03

@Monchichik tak to preci nemusis kazdemu tak ten svuj nazor, ktery je jediny podle tebe spravny, cpat. A kdyz je ti jedno jestli nektera rodi ve 45 tak nechapu tve utocne a pobourene komentare. Zkus se hodit do klidu

• Citovat
  • Upravit
326
9.10.26 16:04

Šmoulice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32637
9.10.26 16:07
@Anonymní píše: Více

O čem to píšeš? Jaké útočné a pobouřené komentáře? Jediný správný? Jsi normální? Celou dobu píšu, že je to každé volba. Do klidu se hoď sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
9.10.26 16:10

Mě je stejně, planovane bych do dítěte nešla, ale kdyby se to stalo, tak bych ho dala pryč jen z vážných zdravotních důvodů (jeho nebo mých). Moje mama se narodila svoji také v tomto věku. Jejímu otci bylo přes 60. A rozhodně nelituje, ze je na světě, byť ji maminka umřela na vysoké škole a otec jeste dříve. Pokud bych nedrela bídu, dite by bylo zdravé, tak bych si ho nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43073
9.10.26 16:15

Vzdyt uz jsi rozhodnuta, jen se potrebujes utvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8334
9.10.26 16:31

Nech si poradit od doktoru, zda tvuj zdravotni stav je dost dobry,
abys nelitovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152228
9.10.26 16:55
@Anička31 píše: Více

Předem píši že nezažila. Právě proto že bych tohle řešit nechtěla a právě proto že bych ditě v tomhle věku nechtěla, tak jsem to po posledním porodu vyřešila sterilizací.
Moje babička měla poslední ditě ve 42 letech. Ale staraly se hodně starší sestry, co vím. Protože dětí bylo hodně a věk se okecat nedá.
Tady ti rozhřešeni nedá nikdo. Někdo by do toho šel, jiný ani omylem, a dá se pochopit obojí.
Chce to si promluvit hlavně s manželem jak to vidí a ještě víc s doktorem. Podle toho bych se rozhodovala.
Dost rozumím tomu že kvůli věku a zdraví bys si na další ditě netroufla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9539
9.10.26 17:12
@Pesimistaa píše: Více

Nepíše, že by se s něčím léčila a průběh těhoteství se předpokládat nedá. Může nastat průser i u mladé a zdravé matky, zrovna tak nemocná nebo postižená může mít těhotenství a porod v pohodě.
Za mě-nešla bych do toho. Ne kvůli obavám z těhotenství nebo strachu, že nezvládnu mimino, divokého školáka nebo puberťáka. Ale kvůli budoucnosti. Nechtěla bych, aby moje dítě ve věku vysokoškoláka řešilo staré nemocné rodiče, a její/jeho děti nepoznali babičku a dědu.
Nám je cca 55 a teprve teď máme rodiče, kteří ztrácejí sílu, jsou nemocní a přijdeme o ně. A fakt nechci, aby tohle moje děti zažívaly ve 30. Já rodila ve 37 a teď až mi to dochází, že až ona bude mít děti, tak my už tu nejspíš nebudeme, a když jo, tak asi ne ve stavu, že bychom si ty vnoučata užili a pomohli jí. Naopak ona bude mít starosti už s námi.
A to zakladatelce je o 10 víc. Tady vidim jedinou výhodu, že by mělo o deset let starší sourozence, takže by snad nezůstalo úplně samo ve věku, kdy by dítě ještě zůstat samo nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2078
9.10.26 17:54

@Anička31 no já z vlastní zkušenosti vím, že je velký rozdíl už jen být těhotný ve 30 a po 40.

Co se týká sil, únavy a zdravotních komplikací.
Takže hlavně proberte toto. Jestli v případě, že ty budeš muset ležet se někdo bude věnovat dětem a domacnosti. A co by se stalo v případě nějakého postižení miminka.

Ono se to nezdá ale i větším se musíte věnovat. Jde o učení, ukazování nových věcí, usmerñování puberty. Někdo i vozí děti do škol a kroužků. A po 10 roce prudce stoupají náklady na ně. Zas už jsou ale docela samostatné a schopné.

Držím palce ať se rozhodnete správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky