Tehotná ve špatnou dobu?!

54
27.9.15 16:07

Tehotná ve špatnou dobu?!

Ahoj píšu z profilu mojí známé.
Prominte za to že toto bude slohovka ale co by jste delali v mé situaci?
Je mi 18 sem s pritelem 2 roky a mam od června dodelanou strední a žiji s prítelem v Anglii.
On tu je už dýl pracuje a já teprve hledám práci.
A zjistila jsem ze sem tehotná. Hodiny mi tikají miinko bych si moc prála, ale je to tak slozité :/. Nejse manzele coz je v nasich rodinach „povinne“ pro zalození rodiny. Takze na potrat 100% nechci ale znamenalo by to ze bych se musela vratit do ceska a pritele tu nechat a jezdil by za mnou a mimcem kazde 3 mesíce. V česku nemáme své bydlení musela bych být u našich. Jeli sme tu vydelat na barak dite nam „zkazilo“ plany.. A já se v tom ztrácím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
27.9.15 16:14

Si musíš uvědomit co chceš ty?
Chceš si dítě nechat? Nechceš si ho nechat?
Musíš se kvůli rodině vdávat? Nemusíš.
Máš nato, abys jej živila? Nemáš nato, abys jej živila?
Odpověz si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
27.9.15 16:20

Těhotná už jsi. Čili jak je vidět, svatba povinná pro založení rodiny není. Možná se budete chtít teď vzít, když budete rodina. To je v pořádku. Nikoliv proto, že chtějí ostatní, ale že VY dva chcete vyjádřit, že jste se pro sebe rozhodli.
Technicky - proč nejde, abys i nadále bydlela s přítelem v Anglii? On do práce, ty doma s dítětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
27.9.15 16:21

@1996aja Proč by to mělo znamenat, že se musíš vrátit do Čech? Zkus intenzivněji hledat přes personální agentury práci, vybav si National Insurence Nubercard a zeptej se tam na případné benefity. Možná to zvládnete i tam. Věcičky na děti jsou tam mnohem levnější než u nás. Já bych se bála takového dlouhého odloučení od přítele… :think:
BTW antikoncepce je v Anglii zadarmo, tak to jenom pro příště… :mrgreen:
Nevěš hlavu a hledej řešení, držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
27.9.15 16:32

Proč tam nemůžeš zůstat? Pokud je svatba povinná tak se vemte s ohledem na prachy bych to udělal na tajno jen svědky a pak to oznámila.

Dítě vám plány nezkazilo to vy, že jste si nedali pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.9.15 16:33

No v Anglii musis mit odpracovano abys mela narok na materskou a u stejneho zamestnavatele. Ted te asi uz nevezmou jako tehotnou i kdyz by meli a materskou mas jen 9 mesicu placenou pak musis zpet do prace. Navic skolka ci jesle jsou tu moc drahy, ja bych za ne mela dat asi £1400 mesicne na jedno dite coz je cela vyplata, v cechach mas 4 roky. V Anglii a tehotna je dost zahul, vim co rikam. Ted cekam druhe a nemam narok absolutne na nic, takze poparadim po narozeni ditete pekne do prace. Obleceni je levne jidlo snad taky, ale jinak???
Pokud si tvuj vydela aby vas uzivil plus platil skolku..proste jedna vyplata pujde pryc. Pak mas narok asi az od dvou let na par hodin od statu placenych a zdarma az tusim od 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
27.9.15 17:18

Ahoj, a pritel pracuje v UK? mate vlastni pronajem nebo shared house? myslis, ze mas narok na materskou v CR? tam to ma taky nejaky podminky ale nevim jaky :think: a co vasi?? jak se k tomu stavi? podpori tebe a mimino?? mas se v CR na koho obratit? co pritel v UK navrhuje jako reseni?? drzim palce at to nejak vymyslite.my zijem oddelene ja v UK daddy v Holland, dojizdime, navstevujem se a da se to. :palec:

Příspěvek upraven 27.09.15 v 17:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
27.9.15 17:31

@Vicky12 jo skolka jedraha…ja paltim za 3 full days £120 tydne…lidi z EU musi byt reside v UK 3 roky aby meli narok na Student Financial Support.Ale kdyz jsi pracujici rodic mezi 25 -32 hodin tydne tak dostavas Working Tax Credit a Child Tax Credit a to ti pokryje skolku-vetsinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.9.15 17:40

Napsal jsem tak dlouhy koment a zrovna se vse smazalo, vysadil mi broadband… :?
da se tu zit i sditetem pokud to mate dobre vymyslene…

musis si hlavne zjistit to national insurance number, banku a doktora. Nevim jake jsou ted podminky, za me to bylo jinak. Pokud te nekdo zamestna tak je to fajn, musis mit aspon 26 tydnu u zamestnavatele abys mela narok na materskou. Pokud nezamestna tak to zaplati ten tvuj. Me se po 5 letech ptali zda mam insurance a jak dlouho tu jsem abych mela bezplatnoy peci takze porod te muze neco stat pokud nebudes mit nic odpracovano a jen cekat tech 9 mesicu. Musela jsem dokladat kde co a jak. To si tedy zjisti. Pak po porodu muzes hned do prace po 14 dnech, to je minimum.
Zalezi na to kde jste, v malem meste budou levne najmy a levna skolka. Nebo budete delat na smeny a nic platit nemusite, dite bude s vama doma. Nekoho si najmi, mamka nebo segra muze prijet a pomoc a nebo hold date kolem 600 plus minus na skolku. Po 2 letech mas narok na par hodin od statu a pak snad od 4 nebo 5 let je to zdarma.
Nam nikdo nepomaha takze je to slozite. Chlap plati vse me davaji jen prizpevky na dite, ktere jsou smesne. navic bydlim v Londyne kde je vse drahe, proto ty ceny za skolku jsou jako jedna vyplata.
Hlavne si zjisti to insurance number a jine malickosti, jinak budes nahrana. Ted to dost zkrouhli. Muzes zajit na citized advice a nebo do job centra, tam ti daji vice informaci.
Nechci ale strasit, kazdy se musi rozhodnout sam za sebe, ja jsem spokojena a musela jsem neco prekousnout i to, ze jsem musela dat vypoved a najit si nekde novou praci po narozeni syna…to teprve budu hledat. Nemam narok na materskou protoze jsem dala vypoved (dojizdet neslo) a nejak jsem se musela smirit, ze hold budu delat vikendy. (nikomu totiz nedam £3000 jen za to aby vymenil 3 krat plenu a nakrmil me deti)
plan byl si prodlouzit mou materskou a jit hned do druhe, no nestalo se chybeli me asi 2 mesice a tehotnou kolem 5 mesice asi nikde jen tak nevezmou navic jen o vikendech nebo nocich(to ani nahodou) :mrgreen:

Uvidis, obeheje urady a zajistete si hlidani uz ted, ale jinak vsechno se da zvladnout :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.9.15 17:45

@chijioke ja nemam narok na nic, jen prispevek na bydleni. Ale jelikoz jsem mela spatny vztah v minulosti a nadelala si dluhy, ktere jsem zaplatila tak me maji na nejake te listine a tudiz mam smulu.
Jak pisu jsem v Londyne, tady chteji asi 350 tydne a nedaji mi nic na druhe dite, zadnou slevu. A ted mam pred porodem takze resim jine veci, ale hned po porodu musim shanet praci na vikend, protoze jim 3000 fakt nedam. Ja vim ze tu jsou child tax benefit a jine, ale partner vydelava asi dost podle tabulek takze nemame narok na nic.
Me bude stacit ten vikend a vic nebudu resit, uz jsem se kvuli tomu rozcilovala dost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
27.9.15 17:46

@Vicky12 ted musi byt oddelano 66 tydnu -je jedno u kolika zamestnavatelu ale prokazat 66 tydnu prijmu z toho vyberou 13 nejlepsich tydnu udelaj average a rozhodnou o vysi materske ktera muze byt az na max cca 56 tydnu jestli nekecam…zhruba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.9.15 17:48

@chijioke navic uz mam narok na British Passport takze az nasetrim tak si udelam test a dvoji obcanstvi se bude nekdy hodit. Koncim jdu neco delat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.9.15 17:52

@chijioke materska je az jeden rok, ale posledni 3 mesice jsou neplaceny. Pracovala jsem 5 let v jedne firme a musela jsem odejit jen proto ze jsem se odstehovala a nechteli me presunout na praci z domova. Takze kdyz das vypoved ty nemas narok na nic, jedine ten prispevek na bydleni je super a pridavky na dite ty ti musi dat. No a byla jsem asi v 5 tem mesici takze to uz by me nikdo nezamestnal navic s malou dcerou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
27.9.15 17:57

@Vicky12 no jako byl to 5tydenni maraton, mam vredy, osypky a adrenalin jak blazen z jejich uradu, postupu, dokladani dokladu, dokladani dokladu k dokladum, proof of proof 3× zamitnuto…ale nakonec to proslo :D aco Income Support nebo ESA?? zkousela jsi?? :D tady to je o boji s vetrnejma mlynama ale ma to ceno, pak ti nakonec dopaltej zpetne a je to mily…ale rikam, jsem nastvana jeste ted :D ale chce to vydrz.tim,ze tady te do pracezenou dostrychle po porodu, tak se vyplati zabojovat o nejaky ten benefit protoze to neni nadlouho a pomuze to vyrovnat obdobi kdy neni prace. ale chapu ze na nekoho tohle neni…ja prave mela dle tabulek oddelano dost, vysoke prijmy, dostatek tax contribution a jsem full time worker, full time student a single mother a ted v 27tt tak proste jsem musela zabojovat, protoze do prace ted uz nemuzu - illnesses related to pregnancy+ dojizdim doprace 60 miles denne a jako care assistant nemuzu v tehu zadnejmanual handling ani nic podobnyho tak jsem v praci uplne zbytecna, plus mam finalni rok pred Universitou takze docela dost narocnej skolni rok.sice ty benefity jsou mrzacky, ale pokryju najem, car insurance a zradlo a vse prez ramec plati daddy. :nevim: alefurt si zijem na dostvysoky urovni, mame vse a v CR by se mi o tohle ani nesnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.9.15 18:18

@chijioke ESA nezkousela protoze nemam zadny income. Nejsem nikde hlasena, nic neberu, nic me nedaji…jednou jsem nekomu volala, nasla jsem webovky kde pocitaji na co mam narok, a mam jen narok na housing benefits. A nebo jit pracovat.
Mam ted 3 tydny do porodu takze fakt spis resim tohle az potom tu praci, v planu mam od Ledna nekde neco na castecny uvazek. Ale neni to na porad, mame v planu opustit Anglii za 2 roky takze to moc uz neresim.
Do cech bych ale uz nesla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky