Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Šarlota4 píše:
JJ mě taky baví, že starší matky pějí ódy na babičky v důchodu (65+). No jasně mají pravdu, jenže když jejich děti půjdou v jejich stopách, tak se těch vnoučat ani nedožijou. Ale to je nepodstatné nikomu jeho rozhodnutí mít dítě „pozdě či brzo“ neberu je to každého věc.
vidím to u nás v rodině …mamina měla ségru ve 37 ségra synovce ve 30..mamči je 68 už nemá takovou vitalitu jako dávala našim dětem ..chodila s něma po horách,stanovala,jezdila po výletech prostě si babičku užili..dcerka na to vzpomíná pořád..bohužel Kubíka hlídám ..mamka je nemocná a už není ta babička kterou byla ve 40..ségra nemůže synovce mamině nechat ani na noc páč si na to mamča už netroufne,ale jak říkáš každého věc..jaký si to uděláš takový to máš ![]()
@Šarlota4 píše:
JJ mě taky baví, že starší matky pějí ódy na babičky v důchodu (65+). No jasně mají pravdu, jenže když jejich děti půjdou v jejich stopách, tak se těch vnoučat ani nedožijou. Ale to je nepodstatné nikomu jeho rozhodnutí mít dítě „pozdě či brzo“ neberu je to každého věc.
Mě to taky nebaví furt řešit, kdo je lepší matka, ta které je dvacet, nebo ta které už je přes třicet, vadí mi když se někdo vysmívá těm druhým. Vlastně se mě to osobně dotýká, protože dítě jsem si přála mnohem dříve, jenže ne pokaždé to jde, nejdřív najít vhodného partnera, potom když vás třeba potká vážná nemoc… a když už se z toho dostanete, zjistíte, že je váš partner prakticky neplodný… A pak si přečtěte, jak se někdo vysmívá, že když mám dítě později, tak se nedožijeme ani vnoučat apod., haha, hrozná sranda ![]()
@Marlovee Jenže já se nevysmívám ani tobě ani nikomu jinému. Mě se některá témata zde taky osobně dotýkají. Ale jen konstatuji fakt. Protože mě je to v podstatě uplně jedno, každý dle svých možností.
Jej, holky, snad se tady nestrhne nějaká hádka. Měl to být jen takový povzdech. Někdo chce děti prostě brzo, někdo chce zajistit nejdřív rodinu, některá hned nenajde toho „pravého“ a někdy se prostě stane. Smutné je, když někdo moc chce a děti mít nemůže.
@Pipka84 Máš pravdu
Už se nehádejme ![]()
A už přemýšlíte nad jménem pro holčičku? ![]()
@Marlovee myslela jsem, že máme jasno, ale teď už zase nevím. Ještě počkáme na potvrzení… Popravdě jsem zase čekala kluka, vycházel mi v tom čínském kalendáři ![]()