Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já měla tohle už u prvního, takže jestli to bude u druhého ještě horší, tak se mám tedy na co těšit…
Rodila jsem dokonce o měsíc dřív, ale nemohla jsem už skoro ani chodit (rychleji), musela jsem si břicho pořád podpírat, neustále mi tvrdlo, o spaní v noci se ani nedá mluvit.. Měla jsem křeče do třísel, bolely mě kyčle, stydká kost, malá mi narážela do čípku tak to bodalo jako prase.. No hrůůůzné zážitky! Někdo si těhu užívá, ale já si teda neužívala ani malinko.
Ahoj, to co, popisujes, tak mam posledni dva tydny ja. Jsem tehotna poprve. Kamaradka je ted stejne tehotna a ceka sve druhe a na nic podobnyho si nestezuje, takze podle me kazde tehotenstvi je jiny. Bricho ma teda ona vetsi, ale ja jsem mela uz od zacatku takove mensi nez ona, nicmene vypada, ze je na tom dobre, dneska dokonce jede celkem dlouhou trasu vlakem (asi 200 km), ja uz nedam ani cestovani megapohodlnym autem.
Nicmene k tem problemum, den je vcelku v pohode, nejhorsi je ted pro me vecer, noc a rano. Kazde vstavani at uz ze sedu nebo lehu je pro me hrozne, proto obcas pres den sedavam na barove zidli, tam je to lepsi. Nevim jak mam spat, na boku mam bricho podlozene, ale i tak me dost boli, tvrdne, no popravde cely prubeh tehotenstvi me provazi bolesti. Ovsem dle doktoru mam bezproblemovy prubeh, takze to musim vydrzet do konce ![]()
No už si říkám, už, už aby to bylo. A když si o měsíc dřív rodila vše bylo v pořádku, a přišlo to samo jo?
Holky, já už fakt nevím, je to mé druhé těhu, ale tohle vůbec neznám. Vím, že se říká že u druhého dítěte je břicho větší. ale že až tak mi bude vadit jsem fakt nepředpokládala. Tak jsem se chtěla zeptat jestli to taky tak některá máte nebo jen já z toho dělám takovou vědu. Přes den se to ještě dá, než mi to břicho ztvrdne, jinak včera mě tak strašně bolelo v tříslech a když mám vstát, tak citím každé píchnutí po celém břiše. A v noci když se chci jen otočit tak to píchá snad všude. Na kontrolách je vše v poořádku. Mohou to být ty vazy, jak se ted vše napíná. Pište vaše pocity.