Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, zakladam tema v nadeji, ze je na tom nekdo podobne jako ja a ze si vzajemne poradime a podporime se. Jsem ve 20.tt a uz jsem pribrala 7kg (a to se vazim zasadne hladova, naha a po ranu
)
Tak jsem si ted rekla, ze mam jeste pulku pred sebou a ze s tim prece musim neco udelat, at neskoncim na 30kg! Samozrejme ze hubnout nechci, ale trosku se zmirnit by mi neuskodilo.Jak jste na tom vy? Dari se vam krotit tehotenske chute?
Muj plan je ted 1. jist vzdy jen 1 porci (ne si 3× pridat
)
2. prestat do sebe cpat sladkosti (jako netehotna jsem to nikdy nedelala, tak proc ted?!)
3.jist z hladu a ne proto, ze jsem pobliz lednicky (jsem doma na materske, takze pobliz lednicky jsem neustale)
@Vendy31 já dodržuji tvůj plán už ted a stejně jsem přibrala 9 kg.Jsem ve 24 tt. Neřeším to.Po porodu to nějak shodím. Hlavně, když je miminko v pořádku.
@Vendy31 já 2× přibrala 18 kg, a jednou 13, a co? když chceš tak to dáš po porodu dolů, šla jsem se kouknout, a v 20tt jsem měla nahoře 8, takže 30 nabrat nemusíš ![]()
@K.Black píše:
@Vendy31 já 2× přibrala 18 kg, a jednou 13, a co? když chceš tak to dáš po porodu dolů, šla jsem se kouknout, a v 20tt jsem měla nahoře 8, takže 30 nabrat nemusíš
Ahoj sice nevím kolik jsem mela ve 20tt ale celkove jsem pribrala 13 Kg ted jsem tři mesice po porodu a mám o kilo méně nez před otehotnenim. Určitě jez s mírou snáz se vždy najít to " menší zlo" a pokud nemáš rizikové tak chod denne na procházky. Ja myslím ze pokud těhotnou ovládají chutě ma si dopřát to telo si říká o to co mu chybi. Sama jsem se vahou stresovala a zbytečně.
Ahoj, neřeš to nemá to smysl já v těhotenství přibrala 10 kg a po porodu jsem měla dole 12 kg. Jak víš, že ty kila co máš nahoře není jen voda?
Teď je důležité jíst pořádně a zdravě kvůli miminku a až se narodí tak pak můžeš shazovat kila do aleluja. ![]()
Ja mam chute hrozny, moc mi toho nechutna a kdyz jo tak to zrovna moc dietni neni
taky mam trochu hruzu, nez jsem zjistola, ze jsem tehotna tak jsem sundavala posledni 2 kg z 15 a nerada bych jela znovu..
Jsem 35+4 a mam 9kg extra, takze spis mIn nez vic
jim 5× denne, zdrave a hlidam trochu akorat sladkosti a bile pecivo. Nekdy mam chute na poradnou sladkost, tak si dam, ale spis se snazim jist ovoce, coko jogurz, pudink nez sladkosti z cukrarny.
Neni to o tom, ze bych miminku nechtela doprat, to si samo vezme zo co potrebuje, je mi prijde, ze vse je jednodussi s min kily.
Drzim palce!
@Vendy31 jedla jsem v těhotenství sladké - nebyl den, abych v puse neměla Milu a přibrala jsem 9kg.. a po porodu jsem -2kg od původní váhy - takže celkově jsem šla z porodnice hubenější o 11kg
![]()
Vendy, já taky přibrala nejvíc do 5. měsíce. Asi 8 kg. Pak mi našli těhotenskou cukrovku a měla jsem po srandě:-). Ale nebylo to tak hrozné, místo rohlíků chleba, vynechat sladké, mléčné výrobky s rozumem, ovoce přiměřeně…no a do porodu jsem přibrala už jen 3 kg, celkem jsem přibrala 11 kg, domů jsem došla s - 2 kg. Takže pokud máš pocit, že přibíráš moc, drž se svého plánu, ale moc to nehroť, po porodu půjdou kilča zase dolů ![]()
Moje rada: dodržovat tzv. cukrovkářskou dietu, což není žádná dieta, ale prostě jen zdravý způsob stravování. Musela jsem ji držet a přibrala jsem jen 4 kg, dítě zdravé a moč šikovné.
Už samotný název mě pobavil. Já prostě nechápu, jak někdo může řešit to aby v těhotenství moc nepřibral.
@Vendy31 píše:
To jsi me uklidnila. Vsechny tehulky, co znam, maji/mely touto dobou max 3kg navrch. Uf. No, kazdopadne vim, ze to je tim, ze se cpu a ne hormonama, proste si tvorim spatne navyky.Ale fakt se mi ulevilo
hele když budeš chtít tak z tebe mařena nebude, já si v těhotenství dopřávám co hrdlo ráčí, a nikdy mi nic nezůstalo, a i kdyby tak i kila navíc se dají nosit s grácií
nic neřeš a užívej si těhotenství ![]()
Ahoj, jsem 24tt a přibrala jsem zatím 0,5kg.Ne,že bych nejedla, nebo držela dietu, ale dopřávám si všechno, akorát v malých porcích. Vždy, když se přejím, je mi hrozně těžko, špatně se mi dýchá a musím ležet a čekat, než mi to slehne
bříško už mám pěkně kulaťoučké a miminko je taky naprosto v pořádku
…ale myslím, že je to na každém individuálně, pokud máš nahoře i 9kg, ale cítíš se dobře, proč ne
já i před otěhotněním přibrala, jen jsem se podívala přes výlohu do cukrárny
![]()