Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sos rada, pred tydnem jsem dojedla antibiotika na bronchitidu, sedim doma nikam nechodim a dneska me boli v krku.Co pomuze mimo Bioparoxu ten bych urco ted nedala a Septisanu.Co bych jeste mohla? Od rana kloktam med s citronem cajikuju..chjo a nic…Dekujiiii..
@mysule87 no kromě toho zmíněného už asi nic moc, ještě můžeš zkusit cibulový sirup, jinak mě nic nenapadá. Antibiotika jsi dobrala všechny?
Mysule87 je to teda hnus, ale na bolest v krku perfektně zabírá kloktání vlažné vody se solí, popřípadě heřmánkový odvar, ale ten už není tak účinný, držím palce ať je líp. Já brala tři atb za sebou, protože se mi to pořád vracelo, zatím to vypadá, že to na svišťovi nezanechalo následky, doufám ![]()
Mela jsem je na 7 dni..ano vsechny..tak nechapu kde ze co zas vzalo..:-( chjoo… @Verca1989
No jo pteci jen je to v tehu vsechno nacbylne..znam mamku co ted bude rodit a papala 5 antib.za sebou neustale chudak mela zanet mocaku..zkusim vsechnoo..jeste me napadlo Vincentka tabletky nebo Pantenol ale nemam zkusenosti… @Paradise
Taky lobbuju za teplou vodu se solí, kloktat
. Mně to pomáhá. A ten septisan ti nepomohl? Mně to vždycky zabralo, i když mi to bylo nepříjemné, jak po tom bolel jazyk.
Septisan zem mela par dni pred tema antibiotika a ani to semnou nehlo jen prsusenej krk..navic nemam mandle tak se me taky vsechno chytne ![]()
Mně někdy bolí pár dní v krku před rýmou. Tak třeba z toho taky budeš mít „jen“ rýmu a pak to bude dobré
. Jinak jsem taky měla v těhotenství antibiotika, ve 27. týdnu. A dítě je bez újmy ![]()
Rymu mam uz od zacatku tehu jednou lepci pak zas horsii no je to na prd..:-) jinak diky ale..
@mysule87 mne vzdycky pomuze koktejl zazvor-cesnek-sul-citron-med, vsechno pekne pomixovat a vypit 2× denne (hnusmy, ale ucinny, v Africe to pry pijou lidi nemocny HIV, aby mohli pres den vubec fungovat), jinak na zvyseni imunity Luivac, muze se behem kojeni, tak mozna, ze i v tehu
, beru od noveho roku, predtim jsem mela virozu ob tyden, od te doby nic, ani ryma ![]()
@mysule87 No já si angíny užila až při kojení - pořád se mi vracely.. Ve výtěru se nic neukázalo.. Pro třetí už jsem si nešla, koupila jsem už zmíněný Septisan a kloktala tu slanou vodu a zahnala jsem to a od té doby je klid..
Jinak v těhotenství jsem brala několikrát Penicilín a malá je naprosto v pořádku..
@Paradise Taky jsem pro kloktání slané vody, i s tím úspěšně vyplachuju nos. Štípe to, ale pomáhá.
Hele mě taky v těhu po atb bolelo v krku a pomohl mi jen kousat česnek…prostě vycucat tu štávu…sice je to humus ale skusit to mužeš a taky ber probiotika podle mě máš sníženou imunitu ![]()
@KIKOLETEK jj probiotika ty beru,,a řekla sem manžovi ať my koupí Vincentka pastilky páč mám sucho v krku jak v prd..:-Dýlce takže zkusím,,přeci jen přesušená sliznice je taky náchylnější..
Mně při bolesti v krku hned zabere aloe vera spray první pomoci a beru ještě colostrum ![]()