Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No a co chceš vědět? ![]()
Já bych na nic nečekala, sebrala tašku a valila do porodnice…
Mě odešla „normální“ zátka, ráno jsem tam přišla, večer jsem rodila, a to jsem byla dva dny před termínem ![]()
Hodně štěstíčka, ať je porod rychlý ![]()
Všude čtu, že pokud nemám kontrakce, tak odchod hlenové zátky není důvod k odjezdu do porodnice… bydlím od ní 10 min autem… Jen mě zajímalo, zda jste měli něco podobného, jako vzhledově ![]()
Hlenová zátka, nic jiného
Ale do porodnice bych se teda nehnala… Pokud nemáš kontrakce, seděla bych doma, odpočívala a vyčkávala
Zátka nemusí nutně odcházet několik hodin před porodem ![]()
Njn, každý to má jinak, a zjevně to i každý lékař posuzuje jinak
já volala svému porodníkovi a to on mě řekl, abych přijela, tak jsem jela
kontrakce začaly asi dvě hodiny po příjezdu, takže u mně to rozhodně nebylo zbytečné
Ale pokud to máš tak blízko, tak asi v klidu, no… ![]()
Presne tak, mne odesla mesic pred porodem
dokud ti nerupne voda nebo nebudes mit kontrakce po 5minutach, bud v klidku doma ![]()
@Anonymní píše:
Všude čtu, že pokud nemám kontrakce, tak odchod hlenové zátky není důvod k odjezdu do porodnice… bydlím od ní 10 min autem… Jen mě zajímalo, zda jste měli něco podobného, jako vzhledově
Mě taky odešla brzo a ano, je sakra dlouhá, taky jsem byla překvapená.. A to šla na několikrát
A rodila jsem vyvolávaně 41+6, takže to nemusí vůbec nic znamenat..
Já taky úplně čuměla, jak je dlouhá
a do porodnice bych rozhodně nejezdila, až ti začnou kontrakce nebo odteče voda. jinak u posledního porodu mi odešla zátka ráno a večer jsem rodila. taky se říká, že pokud odešla fakt většina najednou, měloo by to být rychle, znamená to, že se hrdlo otevřelo o kus najednou
držím palečky ![]()
@neila takžes tam byla celej den zbytečně.. ![]()
Tak to já jsem teprve ve 26 tt a hlenová zátka mě asi odchází po kouskách, takový hodně hustý hlen, skoro rosol, někdy bílý, někdy nažloutlý, ale skoro pokaždé když jdu čůrat, ale prý se doplňuje. U doktorky když jsem byla na kontrole, tak rikala, že čípek je tvrdý a zavřený, tak jsem v klidu
@aničkakytička ani ne, jak jsem psala, kontrakce začaly 2 hoďky pro příjezdu do porodky ![]()
Holky,
moc děkuji za odpovědi. Koukám, že je to opravdu dost individuální… Můžu rodit večer a taky klidně, až mi to vyvolají… Miminko se hýbe, vše je určitě ok, tak prostě čekám
Jen všichni kolem mě jsou děsně nervozní, že už jsem přece měla termín a jakto, že nerodím… První dceru jsem rodila přesně na termín.
njn, se jim nedivím…
prcek si prostě dává načas, no…
tak ať je vše v pořádku a porod co možná nejrychlejší ![]()
Termin znamena ten den plus minus 14 dni, at neplasej ![]()
@Anonymní píše:
Holky,
moc děkuji za odpovědi. Koukám, že je to opravdu dost individuální… Můžu rodit večer a taky klidně, až mi to vyvolají… Miminko se hýbe, vše je určitě ok, tak prostě čekámJen všichni kolem mě jsou děsně nervozní, že už jsem přece měla termín a jakto, že nerodím… První dceru jsem rodila přesně na termín.
@Anonymní píše:
Holky,
moc děkuji za odpovědi. Koukám, že je to opravdu dost individuální… Můžu rodit večer a taky klidně, až mi to vyvolají… Miminko se hýbe, vše je určitě ok, tak prostě čekámJen všichni kolem mě jsou děsně nervozní, že už jsem přece měla termín a jakto, že nerodím… První dceru jsem rodila přesně na termín.
já na termín rodila až toho třetího, jinak dvě předchozí dest dní po něm
ale ty věčný otázky, jestli jako už mě dostávaly
říkal sem, že už nikomu neřeknu tp ![]()
@neila psala, že si rodila až večer, ne?
Ahoj holky,
jsem už 5 dní po termínu porodu a nic… Dnes ráno, když jsem se sprchovala jsem ze sebe vytáhla úplnou hadici hlenu nažloutlého… Pardon za nechutnosti…
Vůbec to nešlo přetrhnout, taková prostě dlouhá táhlá hlenová ošklivost… Už jsem pročetla několik diskuzí, ale většinou všichni píšou kus nebo kousky, ne něco takového, co mám já. Ani to nevypadlo, já jsem to ze sebe tahala… Díky za vaše zkušenosti…