Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já měla těhu cukrovku 2× pokaždé jsem až do termínu chodila ke své dr. Pak jsem na vyvolání v den termínu. Jiný dr ze stejného města posílal holky 4 týdny před porodem do nemocnice. Neměl takové vybyvení jako moje dr. Možná je to tak i u vás. Zavolala bych do nemocnice popsala situaci.
To tě asi posílá do rizikové poradny. Mě tam přešoupla už ve 30. týdnu. Je to v podstatě normální poradna akorát v nemocnici.
Mě poslali s těhu cukrovkou na diabetologii.Tam mi zapůjčili glukometr a dostala jsem info ohledně diety.Pak už jsem si jen hlídala cukry a stravu. Přibrala jsem jen 4 kg a dcera se narodila týden po termínu s váhou 4 kg😃.Nestresuj se, není to nic co by se nedalo vydržet ![]()
Ju, tak děkuji. Já právě netušila.. tehu cukr mám poprvé a ani u jednoho jsem neměla. A obě děti rodila ve 38tt
Ahojky všem chci se zeptat, zda někdo měl problém během těhu se těh. cukrovkou? zatím co zkouším 2.den vždy 60minut po jídle a norma je do 8,mam vzdycky přes 8.2 nebo 8.6 pak teď nejvíc 9.6
,jsem ted v 29týdnu, má někdo zkušenost, že by se mimčo narodilo dříve anebo mělo pak nějaké zdravotní problémy jak to čtu na netu?:( předem děkuji
@Linda95
Norma je do 7.8 po 60 minutách. máš to tedy vysoké :/ co jsi jedla?
@Linda95 A nečti si, co se může stát, zbytečně se nervujes. Dodrzuj dietu, koukni na těhotenská cukrovka.cz a přidej se na fb do skupiny těhotenská cukrovka + vhodné recepty. A napis, co jsi jedla, třeba na to přijdeme, v čem je chyba ![]()
@Mediula
ach, no u měla jsem rýži
no doktor mi dal sesitek kam si to mam zapisovat a tam mi ukazal ty hladiny jak mají být a tak. Ach si teď dělám obavy ![]()
@Linda95
Rýže kolik? A s čím? Rýže většinou neprochází, asi se jí budeš muset teď vzdát :/
@Linda95 píše:
@Mediulaach, no u měla jsem rýži
no doktor mi dal sesitek kam si to mam zapisovat a tam mi ukazal ty hladiny jak mají být a tak. Ach si teď dělám obavy
Ja jsem si přílohy a pecivo vážila, jakmile mi to mereni vyšlo nad tu normu, tak jsem si příště dala méně sacharidu. Tohle mi doporučila i doktorka.
No co si davam jako normalně tak 1 plna miska ryze, vetsinou s masem na slano osmahnuty či peceny no
tak ryze asi ma fakt velkou vahu na cukr ze holky?
@Linda95
Na obalu máš tabulku výživových hodnot. Koukni na sacharidy, vypočítej si, kolik jí můžeš. Na oběd i na večeři máš 50g sacharidů. Něco by měla pokrýt i zelenina. Maso s tukem ideálně, zpomalí to cukr. A miska rýže je hrozně moc. Má i vysoký glykemicky index. Raději brambory příště. A koukni na tu skupinu na fb.
@Linda95 co je miska rýže? Kolik to vážilo? To by si mela vědět, kdyz si to zapisujes
Ahoj holky, jsem ve 36tt byla jsem dnes na gynekologické kontrole a musím ve středu znova ale už do nemocnice. Mám se tam pry objednat.. mám tehu cukrovku.. co to znamená, že musím do nemocnice se objednat? Minule těhotenství ( bez cukru) jsem chodila do konce jen do gyn. Poradny.. trochu se bojim, dnes neco doktor dlouho měřil, kdyby byl problém, asi by mě poslal hned někam, ale ve stresu a čekání jsem se zapomněla zeptat..