Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ženský, můžu se zeptat, co jste jedly před testem na těhu cukrovku? Jdu tam po druhé. Po prvním testu jsem měla lehounce zvýšený a poslali mě dom s tím, že tam jdu za pár dní znovu. Vůbec nevím proč mě to vyšlo zvýšený už při krvi, když sladke v malé míře si dám jednou za týden tak a smažené jen malo spíš oprancim maso aby se zatáhlo a pak Dusim se zeleninou 🤔 můj jídelníček na den je různý…ale většinou se to opakuje jako řecký jogurt s low carb musli, maso se zeleninou a nějakou přílohou, tvaroh s oříšky a obložený talíř s pečivem.
Tak už nevím co mám jíst teda, když mě to i při tomto vyšlo zvýšený u krve.
Popřípadně jaký máte zkušenosti vy?
Děkuji za odpovědi.
Pred testem se nema upravovat jidelnicek. Doktor mi akorat rikal vynechat den predem ovoce, protoze by mohlo zkreslit vysledky.
Krev na lacno muze byt treba jen vykyv z nevyspani, stresu, nemoci, proto davaji jeste druhy pokus
@Simik12 Ale cílem není aby ti to nevyšlo zvýšený, cílem je zjistit, zda ti tělo správně zpracovává cukr, takže máš jíst úplně normálně, pouze dodržet tu dobu lačnění, mám pocit že alespoň 8 hodin.
@Falling já vždycky když mě čeká něco takového tak nemůžu spát a jsem zrovna ten typ co se stresuje kvůli všemu až mi z toho bije srdce jak o závod.
Jináč děkuji 🙂
@j.a.n.i1 dobře, díky 🙂
@Simik12 to je úplně jedno, co si dáš před testem. Stejně ten roztok pak ukáže, jestli to tělo umí zpracovat.
Za mě radši mít zvýšenou už lacnou hodnotu, aby se nemusel pít ten sajrajt ![]()
@Simik12 víš co, jediné, co se nemá, je sníst dvě tabulky čokolády večer před spaním před ranním testem. Dodrž tu dobu lačnění, jinak jez normálně. Ono je lepší, když máš hned v prvním testu z krve zvýšenou hodnotu než aby sis ji nějak uměle snižovala a pak se vystavila kompletnímu testu, který by ti stejně cukrovku odhalil.
@Simik12 píše:
Zdravím ženský, můžu se zeptat, co jste jedly před testem na těhu cukrovku? Jdu tam po druhé. Po prvním testu jsem měla lehounce zvýšený a poslali mě dom s tím, že tam jdu za pár dní znovu. Vůbec nevím proč mě to vyšlo zvýšený už při krvi, když sladke v malé míře si dám jednou za týden tak a smažené jen malo spíš oprancim maso aby se zatáhlo a pak Dusim se zeleninou 🤔 můj jídelníček na den je různý…ale většinou se to opakuje jako řecký jogurt s low carb musli, maso se zeleninou a nějakou přílohou, tvaroh s oříšky a obložený talíř s pečivem.
Tak už nevím co mám jíst teda, když mě to i při tomto vyšlo zvýšený u krve.
Popřípadně jaký máte zkušenosti vy?
Děkuji za odpovědi.
Ono to zase až tak o sladkém jídle není. Já jsem ji měla v těhotenství hraniční.
Ja muzu sezrat klidne celou cokoladu, dojit si na obed do mekace a vyjde to ok.
Jidlo neupravuj, je lepsi, aby se na to pripadne prislo ![]()
Mě to vyšlo jednou zvýšené právě jen díky většímu množství ovoce den před odběrem. Dalsi pokus vyšel dobře. Muze to ale ovlivnit ještě spoustu věcí jiných jak někdo psal výše. U všech těhotenství jsem cukrovku ale neměla. Pokud se na ní přijde je to vlastně dobře. Dietou mimcu neublížíš, naopak.
@DandátkoP píše:
Ja muzu sezrat klidne celou cokoladu, dojit si na obed do mekace a vyjde to ok.Jidlo neupravuj, je lepsi, aby se na to pripadne prislo
Tak by to chtěl mít každý. Važ si toho. nejen v těhotenství, cukrovka 2. typu může už i běžně postihnout lidi nad věk 40+, i dříve, ale to jsou spíše výjimky a těhotenská u 99 žen ze sta po porodu zmizí, ale už i tak mají ty ženy předpoklad, že jednou tou cukrovkou onemocní.
Nic neupravuj, jestli tělo nefunguje jak má je potřeba to vědět.