Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
jdu sem opět z dotazem, kdy moje doktorka není schopná mi zavolat či zvednout tel. Včera jsem byla na kontrole, vše ok, až na hematon, se kterým jsem v klidku doma a odpočívám a vkládám ultrog. Doktorka me na kontrolu objednala až na říjen, mezi tím jdu 3. Října do Prahy na kontrolu 12.-13tt.
Včera odpoledne mi od doktorky přišel, jen termín s objednáním na kontrolu, což je v úterý 20.9. Když jsem se zeptala, proč najednou mám přijít už za týden, když dnes jsme se domlouvaly takto.. jeji odpověď zní jasně… “ Prosím na kontrolu tak jak jsme dohodnuté. Přehled kontrol těh v tabulce obj je jiný Děkujeme GA“ Mohu se jen zeptat co tím myslí a co je najednou za problém? Ja chci opravdu být v klidu, ale znepokojivé myšlenky mě celkem dohání ke stresu. Omlouvám se, kdyžtak za degešáckou otázku, ale těhotná jsem poprvé… a zjišťuji mnoho informaci. Děkuji předem za názor.
Příspěvek upraven 15.09.22 v 08:20
A teď si teda kolikátý TT? Nebudeš tou dobou 10+? V té době se dělají odběry k prvotrim. Screeningu..aspoň můj doktor je dělá..takže pak při utz v na NT je už mám a nemusím tak čekat
Nebo že chce raději prostě vidět ještě před tím utz v Praze vzhledem k tomu hematomu? Těžko říct..
Příspěvek upraven 15.09.22 v 08:29
@Vladusxx podle včerejší kontrolky 9+2tt. Byla mi taky odebrána krev, ale snad kdyby nebyla v pořádku tak doktorka zavolá a nebudeme čekat snad týden. Právě že mi včera řekla, že stačí, když me uvidí až toho 26. Října.. tak proto se snažím přijít na to, co je v nepořádku, když mi to nedokáže nějak říct a nechá me čekat.. ![]()
Mohla ti vyjít vyšší glykémie. A chce udělat kontrolní odběr.. ale to by ti napsala, ať dojdeš nalačno ![]()
@232323E no mě třeba doktor dělá všechny odběry najednou v tom 11tt jako krevní obraz, biochemka, krevní skupina, pohlavní choroby a k tomu právě ještě zkumavku na ten screening, tam jsou hladiny hormonů ty se ale právě dělají nejdříve v 10+0
Kdežto někteří doktoři je dělají odděleně…že třeba v 8-9tt udělají tu biochemku atd. A pak jdeš znova na ty screeningové odběry… A někteří doktoři je nedělají vůbec a dělají se až v tom centru při utz. to jedeš do té Prahy ne?
Příspěvek upraven 15.09.22 v 08:35
@np10021 ano i nad tím jsem přemýšlela, že kdyby něco nebylo OK, že udělá další testy.. ale jsem objednaná až na 13:50 hod. 🧐
Nejspíš se jedná o odběr krve pro prvotrimestrální screening. Ten se nabírá předem, aby na screeningu už byly výsledky z krve a mohli screening hned vyhodnotit. Nejlíp uděláš, když tam zavoláš.
@Vladusxx to taky chapu a kdyby to tak moje doktorka dělala, tak mi příjde rozumný už mi to říct včera když jsem s ni o všeeeem mluvila..
právě mi naplánovala jen tu Prahu a potom že ona sama mě chce vidět až 26. Října.. coz je za měsic. ![]()
@232323E nejspíš se bude jednat o ten odběr krve na screening (při tom nemusíš být nalačno). Zkus mrknout na stránky do jakého centra jdeš, zda tam mají info o 1.screeningu, jestli krev berou sami až na místě. Mně jí brali až na místě.
Každopádně ti doktorka mohla napsat důvod. Je pochopitelné, že to těhotnou ženu vystraší.
Já to nějak nechápu. Doktoka není schopná zvednout telefon, tak komunikuje přes zprávy? Nemáš možnost zavolat její sestřičce, že se chceš jen ujistit, jestli nedošlo k omylu v termínech a případně proč takhle? Já bych tipovala, že může chtít zkontrolovat ten hematom, jestliže byl větší. Jestli včera ráno odebírali krev, odpoledne ani nemusela mít výsledky, v tom bych nehledala problém.
Já bych to z jejího e-mailu pochopila tak, ze mas přijít normálně v říjnu a přišla ti jenom nějaká automatická pozvánku, kterou mas ignorovat
ale zda se mi to super divny